Könyvek, amiket már nagyon várok - 57. rész

 Sziasztok! :)

   Újabb öt nagyon várt kötet megjelenésével jövök. 

1. Simone St. James - Gyilkos ​út
Fülszöveg:
Ha ​találkozol vele, te leszel a következő.
1997 júliusa. April és Eddie friss házasokként egy üdülővárosba tartanak nászútra. Éjszaka rossz helyen kanyarodnak le az autópályáról, és a néptelen fasoron megpillantanak egy stoppos lányt. Csak azután veszik észre a kabátja alól csöpögő vért, hogy már beszállt a kocsijukba. Pár pillanattal később vészesen közelítő fényszórókra lesznek figyelmesek maguk mögött, és a lány elhaló hangjára: Sajnálom! Jön! Sikerül lehagyni az üldözőjüket, azonban mire beérnek utasukkal a legközelebbi kórházba, az meghal.
A pár hirtelen a Coldlake Falls-i rendőrség célkeresztjében találja magát. Az Atticus fasoron ugyanis évtizedek óta gyilkolják a stopposokat, a rendőrök tehetetlenek, és végre akad két szemtanú, akik akár gyanúsítottak is lehetnek. April és Eddie tisztázni akarják magukat, és mivel az ő érdeklődésüket is felkeltik a halálesetek, valamint néhány megmagyarázhatatlan történés, nyomozni kezdenek. Hamarosan kiderül, hogy egy természetfeletti erő lépett működésbe, amely nemcsak a környékre látogató fiatalokra jelent veszélyt, de Eddie és April házasságára, sőt az életükre is.
Simone St. James legújabb regényével ismét megmutatja, hogy nála jobb paranormális thrillereket jelenleg senki nem tud írni. A Gyilkos út a legemlékezetesebb X-akták-epizódokat és Stephen King klasszikusait juttathatja az olvasó eszébe.


2. Katee Robert - Bűnös szerelem - A Sötét Olümposz sorozat negyedik része
Fülszöveg:
Nincs ​veszélyesebb hely, mint az Olümposz… és nincs magával ragadóbb, mint az aranyisten: Apolló. A titkok őrzője, ragyogó birodalmának ura… és az egyetlen férfi, akit képtelen vagyok megtagadni.
Egy bukott ház kegyvesztett tagjaként Cassandra Gataki a saját bőrén tapasztalta, hogy mi következik abból, ha megbízik a mérges Tizenháromban. De, amikor az őrjítően gyönyörű és kedves Apollo megkéri, hogy álcázza magát a plusz egyszemélyes kísérőjeként egy egyhetes partira, amelyet egy veszélyes új hatalmi szereplő rendez… Cassandra vonakodva beleegyezik, hogy fedezze őt.
Egy feltétellel: ha mindennek vége, és Apollónak megvan a szükséges muníciója az Olümposz védelméhez, ő és a húga távozhatnak. Végleg.
Lehet, hogy Apolló a város hivatalos kémmestere, de az a képessége, hogy másokat inspiráljon. Annak ellenére, amit az Olümposz többi lakója mond, senkiben sem bízik jobban, mint Cassandrában. Ám még akkor is, amikor a hamis kapcsolatuk a perzselően forróba fordul, egy nagyon is valós veszély kerül a felszínre… amely nemcsak Cassandrát és Apollót, hanem magát az Olümposz szívét is fenyegeti.


3. Ellery Adams - Elsuttogott ​szó - A Titkok Könyvklubja sorozat második kötete
Fülszöveg:
ora ​Pennington, a Csodakönyvek tulajdonosa hisz abban, hogy egy jól kiválasztott könyv bármilyen bajra gyógyír lehet. De barátnőivel – a Titkok Könyvklubja tagjaival – azt is tudják, hogy van, amikor inkább némi praktikus segítségre van szükség. Például annak a nádszálvékony, kék-zöld foltos, kórházi karszalagot viselő lánynak az esetében, aki Nora boltjában bujkál. A jövevény Abilene néven mutatkozik be, de még azután is titkolja, ki is ő valójában, hogy szállást és munkát szereznek neki. Ám amikor a bolt egyik állandó vevőjét holtan találják, Nora felfedez valamit, ami a halálesethez köti Abilene-t…
Mindeközben a városban megnyílik egy bizományi üzlet, a Virtuális Dzsinn, és gyorsan népszerű lesz, ugyanis a tulajdonosa, Griffin Kingsley látványosan kedves mindenkivel. Azonban Norának, aki „nem a borító alapján ítéli meg a könyveket”, a férfi hamarosan gyanússá válik.
Kisvártatva egy második rejtélyes tragédia is történik Miracle Springsben, a könyvklub nyomozásra termett tagjai pedig az új seriff segítségére sietnek, mert ekkor már biztos, hogy a városban egy gyilkos szedi áldozatait…


4. Luanne G. Smith - Az igéző - A szőlő boszorkánya trilógia  harmadik, befejező kötete
Fülszöveg:
Sidra élete fenekestül felfordult. A férje halott, és a sógora, a nagy erejű dzsinn azt hiszi, hogy ő a gyilkos…
A nő eltökélten be akarja bizonyítani az ártatlanságát, így a barátaval, Elenával és Yvette-telvisszatér választott hazájába, egy parfümboszorkányairól híres francia falucskába. Itt vár Sidrára a valódi sorsa, de veszély is leselkedik rá a falu keskeny sikátoraiban.
Jamra azonban a sarkában van, ráadásul a dzsinn többre áhítozik a bosszúnál. Meg akarja torolni a dzsinnek által elszenvedett megaláztatásokat is, amelyeket a halandók okoztak nekik az évszázadok során.
Jamra tudomást szerez egy ősi ereklyéről, amely képes lehet rászabadítani a káoszt a világra. Az ereklyéhez viszont Sidrán keresztül vezet az út, így Jamra még eltökéltebben meg akarja kaparintani. Ha a sógornője belehal, az neki csak még jobb…
Vajon Sidra és a barátai elég erősek lesznek ahhoz, hogy megállítsák a bosszúszomjas dzsinnt? A barátságnál tényleg nincs erőteljesebb varázslat?


5. Benjamin Stevenson - Ezen ​a vonaton mindenki gyanús - Az Ernest Cunningham sorozat második része
Fülszöveg:
Amikor ​meghívást kaptam az Ausztrál Krimiírók Társaságának fesztiváljára a helyi Orient Expressz, a Ghan fedélzetére, reménykedtem benne, hogy az utazás némi inspirációval szolgál majd a következő könyvemhez. Ezúttal regényt akartam írni ‒ elég volt az egymást gyilkoló hús-vér emberekből. Sejthetitek, hogy nem így sült el a dolog.
A fesztivál vendéglistája a krimiirodalom krémjéből állt. Ott voltam én, a debütáló szerző, aztán egy fickó, aki helyszínelős krimiket ír, egy legendás bestseller író, meg egy nő, aki jogi krimikben jártas, egy másik, aki pszichothrillerekben, valamint egy szépirodalmi nagyágyú. Ám amikor egyikünket meggyilkolják, a vonaton utazó írók ‒ velem az élen ‒ azonnal nyomozókká válnak. Együtt csak sikerül megoldanunk egy bűnügyet. Elvégre nemcsak a megoldásban vagyunk profik, hanem az elkövetésben is.
De hogyan lehet kideríteni, ki a gyilkos, ha az összes gyanúsított tudja, hogyan ússzon meg egy gyilkosságot?
Ernest Cunningham, A családomban mindenki gyilkos felejthetetlen elbeszélője visszatér, hogy a dermesztő hideg után ezúttal a sivatagi forróságban eredjen egy újabb gyilkos nyomába.

Megjegyzések