Oscar - díj Book Tag

Sziasztok! :)

   Mivel Los Angelesben helyi idő szerint ma este rendezik a 90. Oscar-díjátadó gálát, így pont aktuális az ilyen témájú Book Tag. :)

   A kitöltésre @Eryka93 hívott meg a Molyon, szóval hálásan köszönöm tippet.
   Az ő válaszait ezen a linken tudjátok elolvasni.

Íme az én válaszaim:

Legjobb film -> Legjobb könyv (ever)

   Akik egy kicsit is ismernek, valamint olvasták már más bejegyzésemet is itt a blogon, azoknak nem lesz nagy meglepetés, hogy ebben a kategóriában Amanda Stevens regényét jelölöm meg, ami A birodalom címet viseli és ami a Sírkertek királynője sorozat második kötete.
   Eddigi életem során számomra ez a kötet jelentette a tökélyt, mert minden benne volt, ami egy igazán jó könyvhöz kell.
   Izgalom, kaland, misztikum, romantika, egy csipetnyi félelem és rengeteg titok.


Legjobb rendező -> Legjobb író számodra az utóbbi egy évben vagy összességében

   Számomra mindig is J. K. Rowling lesz az etalon az írók között.
   Tisztelem és becsülöm őt, amiért kitalálta Harry Potter nagyszerű, egyedi és utánozhatatlan világát, s ezzel gyerekek millióival szerettette meg a olvasást.Legjobb férfi és női főszereplő -> Legjobban megformált, leghitelesebb, hozzád legközelebb álló szereplők bármely könyvben

   Remélem nem kötelező ugyanabból a könyvből megnevezni párost, mert nők közül nekem Katy Swartz ugrott be a Luxen könyvekből, hiszen ő is imád olvasni, ráadásul még egy könyves blogja is van.

   A férfiak közül pedig még mindig Finnick Odair, mert imádom a meg nem értett, de bátor és nemes lelkű szépfiúkat.Legjobb forgatókönyv -> Legjobb cselekmény

   Szerencsére sok-sok olyan könyv van, aminek kimondottan jó a cselekménye.
   Ide most mégis azt a könyvet választottam, aminek legutóbb teljesen magával ragadt a különleges, egyedi és megismételhetetlen cselekménye.
   Ez pedig nem más, mint Anna Banks-től a Nemezis - A szeretett ellenség.Legjobb látványtervezés/díszlet -> Legjobb világépítés

   Ide megint sok könyvet tudnék megnevezni, de végül a legutóbbi disztópikus, sci-fi szerű, erős társadalomkritikákat megfogalmazó regényre esett a választásom, amit Katharine McGee írt és ami Az ezredik emelet címet viseli.
   Igazán egyedi és különleges, ez az égig érő torony elképzelés, amiben emberek milliói élik a ,,tökéletes" életüket...Legjobb idegen nyelvű film -> Legjobb nem angol/amerikai eredetű könyv

   Szégyen - nem szégyen, de én a tavalyi évben kezdtem el először magyar szerzők által írt könyveket olvasni, szóval ide a kedvenc magyar szerzőm (bocsi a sok szóismétlésért), - szerintem - legjobb regényét választottam, ami Virág Emília tollából a Boszorkányszelídítő című könyv.


Megjegyzések

 1. Szia!
  Köszönöm, hogy kitöltötted a taget, és elolvashattam a válaszaidat! :)
  Legyen szép heted! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)

   Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést és neked is további kellemes, szép hetet kívánok. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése