Sorozat kibeszélő: The Royals/Marvel's Runaways/A titkok könyvtára

Sziasztok! :)

   Elég régen volt már sorozat kibeszélő, de most egyszerre három olyan sorozatról is hoztam értékelést és összefoglalót, amiket mostanában nézek/néztem és nagyon szerettem.

   A The Royals új évada pontosan két hete vette kezdetét, a Marvel's Runaways még januárban ért véget, de hamarosan elkezdik forgatni a második évadot, még A titkok könyvtára sorozat új évada is nemrég fejeződött be.

   Bővebben pedig:

   A bejegyzés SPOILEReket tartalmaz!

The Royals

   A sorozatot egyébként magyarul is elkezdték végre vetíteni, de amikor megláttam, hogy a ,,hangzatos" Királyság! címet kapta rögtön elkapcsoltam a TV-ben. :(
   Igyekszem lépést tartani az új, negyedik évaddal, amiben ugyebár már Robert a király, akit kimondottan utálok, hiszen egyre több és több sokkoló dolog derül ki a karakteréről.
   Az édesen naív ( #kingliam) Liam herceg ezért szövetkezni kényszerül a trónról letaszított és jócskán megkeseredett Cyrus bácsikájával, aki még mindig polgárpukkasztó és szexmániás.
   Helena királynő egyelőre nem sok vizet zavar, ő maga kimondottan visszafogott és eseménytelen életet él, pedig az előző évadokban sokszor kiverte nálam a biztosítékot az önző és követhetetlen viselkedésével.
   Természetesen még mindig Eleanor hercegnő és Jasper (a testőr)  párosa a kedvencem, akik között fokozottan szikrázik a levegő és egyre nagyobb erővel dúl a tiltott szerelem. :)
   Az imádott sorozataim között tartom számon ezt a fiktív, Angol királyi családról szóló drámafolyamot, mert habár már a negyedik évadnál tartunk, még mindig ugyanolyan színvonalas, pergő cselekményű, tele titkokkal, meglepetésekkel, romantikával és erotikával, valamint rengeteg igaz és értékes társadalalomkritikával.
   Teljes szívemből ajánlom ezt a sorozatot, még azoknak is akik csak most kezdenek bele, hiszen egy évad 10 rész, szóval bőven behozható...
   Alexandra Park (Eleanor) és Elizabeth Hurley (Helena királynő) pedig tényleg annyira hasonlítanak, mintha a valóságban is anya-lánya lennének.



Marvel's Runaways

   Óriási Marvel film rajongói énem tulajdonképpen nem is érti, hogy miért éppen most kezdtem bele egy eredeti Marvel szériába, hiszen az évek folyamán annyi témában és annyi karakterrel jelent már meg hasonló sorozat a piacon.
   Az az igazság, hogy belekezdtem  már a S.H.I.E.L.D ügynökeibe, a Dardevilbe és a The Defenders-be is, de egyik sem kötött le túlságosan, így egy idő után abbahagytam őket.
   A Runaways viszont valami teljesen új élményt nyújt, főleg azért, mert nem kimondottan az az agyon hype-olt szuperhősös sztori.
   Már eleve egy alternatív földi univerzumban játszódik, a Föld-616-on, ahol ugyebár az eddigi Marvel filmek és sorozatok történéseinek semmi, de semmi hatása nem volt, így hát ez jó alapot nyújt a tiszta laphoz.
   Adott hat fiatal, akik felfedezik, hogy a szüleik egy hátborzongató szekta, a Pride tagjai, akik embereket ölnek és embereket áldoznak fel valami őrült és rejtélyes célból.
   Miután szembesülnek az elrettentő igazsággal, nyomozni kezdenek, közben pedig saját magukról is egyre több és több titok derül ki.
   Akad itt ősi boszorkány családból származó lány, egy őrült és elszánt tudós és feltaláló  fia, egy földönkívüli hölgyemény, egy bivaly erős csajszi, egy kocka lány, aki képes egy genetikailag létrehozott dinoszauruszt iránytani, valamint a megtört múltú srác, akinek csupán annyi a célja, hogy összetartsa ezt a nem mindennapi csapatot.
   Mindenképpen ajánlom ha valami igazán egyedi  és megismételhetetlen Marvel témájú sztorira vágytok, mert ez pontosan az.
   Tele izgalmas és árnyalt karakterrel, hazugságokkal, kísértő világvégével, valamint romantikával, akcióval és persze igazi hősökkel.



A titkok könyvtára (The Librarians)

   Alig kezdődött el az új évad, de mivel rögtön két részt adtak egyszerre, hirtelen véget is ért. :(
   A titkok könyvtára sorozat ismerős lehet azoknak, akik szerették az azonos címen alapuló három filmet, ám azoknak is könnyen követhető és újdonságot nyújtó, akik még nem látták egyiket sem.
   A - szintén - negyedik évadot taposó műsor, még mi mindig az egyik kedvencem, mert jó szívvel hirdeti a tudást és jó értelemben, de sztárolja a stréberséget.
   Flynn Carsen immáron évek óta nem egyedül dolgozik, hiszen van mellette három plusz könyvtáros-segéd.
   Jacob, Cassandra és Ezekiel, akik igencsak eltérő tudású és tehetségű személyek, mégis nélkülözhetetlenek.
   Aztán persze ott van még Eve Baird az őrangyal, valamint a halhatatlan Jenkins.
   Ők hatan pedig újra és újra felveszik a harcot az ősi tudást és a világot fenyegető természetfeletti veszélyekkel.
   Könyvmolyoknak, olvasás rajongóknak már-már kötelező darab. :)
   Könnyed, humoros, szórakoztató és érdekes széria ez, ami remélem még sok-sok évadot meg fog élni.



Ti nézitek - ezek közül - valamelyik sorozatot?
Mi a véleményetek?
Írjátok meg nekem. :)

Megjegyzések