Könyvek, amiket már nagyon várok - 12. és 1/2 rész

Sziasztok! :)

   Tisztában vagyok vele, hogy nagyon hanyagolom a blogot, de kérlek higgyétek el nekem, hogy sajnos ,,jó" okaim vannak rá.
   Maradjunk annyiban, hogy kimondottan rossz passzban vagyok, ami nem akar véget érni, ráadásul elkapott az olvasási válság (is), a cicám pedig eltűnt... :(

   Igyekszem azért némi frissel is szolgálni, így most hozok - megint - egy feledik könyvváró bejegyzést.

   Íme:

1. Nicolas Barreau - Montmartre-i ​szerelmes levelek 
A könyv várható megjelenése pár nappal az idei Valentin-nap előttre datálható. 
2019. február 11.

Fülszöveg:
Amikor felesége, Hélène alig harminchárom évesen meghal, Julien Azoulay-t mélyen lesújtja a gyász. A romantikus vígjátékok szerzője és egy kisfiú, Arthur édesapja úgy érzi, kegyetlenül elbánt vele a sors. Kelletlenül teljesíti a Montmartre-i temetőben nyugvó felesége utolsó kívánságát: írjon neki 33 levelet. A kézzel írt leveleket sorra elhelyezi Hélene sírkövének titkos rekeszében, egy nap azonban mindegyik eltűnik, s a helyükön Julien különös dolgokat talál: egy kőszívet, egy Prévert-verset, két mozijegyet az Orfeusz című filmre. Mit jelentsen mindez? Julien a rejtély nyomába ered…
Nicolas Barreau (1980) Párizsban született, a Sorbonne-on tanult romanisztikát és történelmet. Párizsban, a fény városában játszódó, könnyed, romantikus regényeivel világszerte lelkes olvasók tömegeit hódította meg. A Montmartre-i szerelmes levelekkel már hat könyve olvasható magyarul.


2. Ransom Riggs - Napok ​térképe - A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei sorozat negyedik része
A kiadó még múlt évre ígérte a könyvet, aztán ez év elejére, de most nagyon úgy tűnik, hogy a várható megjelenés inkább 2019. április 14. lesz.

Fülszöveg:
A ​szerző, Ransom Riggs a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című regényével robbant be a bestsellerek világába 2011-ben. A Napok térképe az ötödik könyve magyarul. 
A különleges képességekkel megáldott/megátkozott, 16 éves Jacob Portmant a szülei épp elmegyógyintézetbe készülnek szállítani. Az átlagos amerikai kisvárosi család ugyanis egy szót sem hisz el a fiú kalandjaiból és hőstetteiből a különlegesek – üresrémek és lidércek által fenyegetett – világában. Pont jókor jelennek hát meg az autó előtt Jacob különleges barátai: a kezével lángot gyújtó, szépséges Emma, az emberfeletti erejű Bronwyn, a divatbolond Horace, a halottakat feltámasztani képes Enoch, a méheknek parancsoló Hugh, az első és hátsó szájával is harapni tudó Claire, a nehezék nélkül súlytalanul lebegő Olive és oltalmazójuk, nevelőjük, az alakváltó ymbryne, Vándorsólyom kisasszony. 
Az időhurok szorításából szabadulva immár valamennyien a hirtelen előreöregedés veszélye nélkül mozoghatnak térben és időben. Útra kelnek az egykori londoni nyomornegyedből, Devil's Acre-ből, hogy felfedezzék a jelen normális Amerikáját, de az amerikai különlegeseket is. A kalandokban bővelkedő úton vezetőjük a mindkét világot ismerő – és a jelenben valóban csak 16 esztendős – Jacob…
Figyelem! További kalandok várhatók!

Megjegyzések

  1. Ransom Riggs könyve már megvásárolható magyarul a Lírában. Bár egy kicsit sokallom az árát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves búgócsiga!

      A kötet még a kiadó oldalán is csak előrendelhető státuszban van, a Molyon pedig továbbra is április 14. a megjelenés.
      Megkérdeztem a kiadót, majd megírom, hogy mit válaszoltak, mert most már nagyon érdekel. :)

      Üdv,
      Klodette

      Törlés
  2. Kedves búgócsiga!

    Közben válaszolt is a kiadó, ezt írták, idézem:

    Kedves Klodette!
    Köszönjük az érdeklődést. Az új kötet Könyvfesztiválra fog érkezni.
    Üdv:
    Kossuth Kiadói Csoport

    Tehát nem tudom mit láttál, de a Napok térképe még nem jelent meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://www.libri.hu/konyv/ransom_riggs.napok-terkepe.html

      Nem értem :) Sehol nem látom, hogy előrendelés lenne. Most nem merem megrendelni.

      Törlés
    2. Szia!

      Megnéztem a linket és ez még előrendelés. Ott is április a várható megjelenés. Nyugodtan megrendelheted, de még nem jelent meg. :)

      Törlés
    3. Köszi:) Én csak azt láttam, hogy 2019 a megjelenés éve.

      Törlés
    4. Szia! :)

      Igazán nincs mit.
      Remélem tényleg tudtam segíteni.

      Szóval nyugodtan rendeld meg ha gondolod, de még nem jelent meg, csak előrendelhető.

      Törlés

Megjegyzés küldése