Párválasztó Book Tag

Sziasztok! :)

   Az utolsó Book Tag bejegyzés Bosszúállók témában készült, így hát gondoltam hozok most valami  olvasással kapcsolatosat.
   Így esett a választásom a Kiera Cass által írt Párválasztó sorozatra és annak a karaktereit felvonultató Book Tag-re.

   Íme:

1. America - Egy belevaló, szókimondó főhősnő, aki az elnyomott nép élére áll
   Meghan Chase (Julie Kagawa – Vastündérek sorozat) Meghan először a Nyári és a Téli udvar között próbál meg békét tenni, de aztán olyan dolgokba keveredik, hogy végül ő lesz a harmadik, nemkívánatos nép, a Vastündérek királynője.



2. Maxon - Egy ízig-vérig romantikus mesebeli herceg, akiért odavagy, vagy voltál gyermekkorodban
   Caspian herceg (C. S. Lewis – Narnia krónikái) Caspian kalandos útja a trónig egészen elképesztő.
   Szövetsége a Pevensie testvérekkel, elkötelezettsége Narnia irányába, hűsége Aslanhoz, bátorsága, hogy a Hajnalvándoron utazva elindul megkeresni halott apja kilenc barátját, a sok háború, amiket megvív, méltán mutatják, hogy miét is lesz belőle végül király.



3. Clarkson király - Egy igazi zsarnok, akinek sikerült mély nyomot hagynia benned
   Miranda Pristly ( Justine Weisberger – Az ördög Pradát visel sorozat) Minden dolgozó ember rémálma. A világ legrosszabb főnöke. 
   Mindig – minden azonnal kell neki. Hisztizik, lenézi az embert, sérteget, semmi sem jó, amit csinálsz neki, állandóan túlóráztat, semmit sem köszön meg, nincs egy jó szava a másikhoz, ráadásul sokszor lehetetlen dolgokat követel. 



4. Aspen - Az a bizonyos karakter, aki ,,elrontja" az egész sztorit a szerelmi háromszöggel, de te mégis annyira megkedvelted, hogy úgy véled, megérdemelne egy saját történetet. (Szerencsére Aspen meg is kapta)
   Adam/Ádám ( Michael Grant és Katherine Applegate – Éva és Ádám) Adam, habár Eve úgy tervezte, hogy pontosan összeillenek, már – már túlságosan is tökéletes párja lenne a lánynak és ezt szerencsére mindketten belátják, így a könyv végén külön folytatják, mint barátok. Halleluja!



5. Marlee - Egy titokzatos szereplő, akitől nem vártál semmiféle ,,nagy tettet", de aztán mégis sikerült meglepnie
   Islington angyal (Neil Gaiman – Sosehol) Angyalt én még nem láttam így gyűlölködni. Jobban utálja a Mennyeket, mint Lucifer.



6. May - Egy kedves mellékszereplő aki sokat ad a történethez, legyen egy szórakoztató barátnő, vagy éppen egy imádni való testvér
   Ridley Duchannes ( Kami Garcia és Margaret Stohl – Igéző krónikák) Ridley igazi belevaló csajszi, aki kezdetben gonosz dolgokat művel, ráadásul Sötét igéző, de szerencsére észhez tér és bebizonyítja, hogy a családi örökség nem skatulyázhatja be.



7. Celeste - Egy olyan karakter, akit a kezdeti ellenszenv után végül mégiscsak megkedveltél
   A Volturi ( Stephenie Meyer – Alkonyat könyvek) Akárki – akármit mondhat, én akkor is szeretem őket. Csupa érdekes, izgalmas karakter, titkokkal és vérrel teli múlttal.



+Eadlyn - Egy karakter, akit nagyon szerettél volna kedvelni, de valamilyen tulajdonsága elviselhetetlen volt. (döntésképtelenség, hisztik stb..)
   Elena Gilbert (L. J. Smith – Vámpírnaplók) Elenával egy szemernyi bajom sem volt, egészen addig, amíg a halála után vissza nem tért. Utána idegesítő lett ezzel a: Stefant választom. Nem is. Inkább Damont! Nem is. Inkább mégiscsak Stefant. Hah.
   Amúgy lehet, hogy erről az írónő tehet…

Megjegyzések