Szentimentális szerda: Laurelin Paige - Megtalállak még

Laurelin Paige
Megtalállak még (Fixed on you)
Fixed sorozat – 1. rész
Magyar kiadás éve: 2014

Fülszöveg:
New York szívében, egy toronyház elegáns irodájából nyíló titkos szobában veszélyes egyezség születik.
A lány szemtelenül fiatal, intelligens és rámenős. Nappal egyetemista, éjjel felszolgáló egy bárban.
A férfi sármos, makacs és célratörő, csak a mások feletti korlátlan hatalom hozza lázba.
A lánynak sürgősen pénzre van szüksége, a férfi tisztességtelen ajánlatot tesz neki.
A férfi látszólag mindent tud a lányról, a hatalmában tartja, rendelkezik a teste felett. Alayna Wither az a nő, akit talán még szeretni is tudna.
A lány azonban sötét titkot őriz; megszállottjává tud válni annak, akit megszeret. Hudson Pierce, a bár új tulajdonosa, multimilliomos szépfiú úgy hat rá, akár a legkeményebb drog.
És a testet-lelket felőrlő hajsza megkezdődik…

   Ha minden igaz, akkor nyáron érkezik a sorozat hatodik része, így arra gondoltam, hogy egy Szentimentális szerda keretein belül leírom nektek, hogy mit is gondoltam anno az első kötetről.
   Rengeteg jót olvastam róla és könyves blogok tucatjain, valamint a Molyon is sokan dicsérték az írónő stílusát és úgy magát az egész - akkor még -  trilógiát.
   Viszont azt is rengeteg helyen láttam, hogy sokban hasonlít A szürke ötven árnyalatához és ezért voltak, akik féltek az elolvasásától, elvégre A szürkét egy cseppet sem szerették.
   Mivel nálam ez a probléma nem állt fent, kíváncsian és pozitív reményekkel telve vetettem bele magam a Megtalállak még olvasásába.
A magyar kiadás borítója
   Az tény, hogy vannak megegyező események, hasonló szereplők vagy helyzetek, de összességében elmondható, hogy a Fixed tényleg sokkal jobb, mint E L James erotikus trilógiája.
   Alayna Withers éppen most készül lediplomázni, miközben egy éjszakai bárban dolgozik, mint pultos.
   Layne mindenképpen szeretne feljebb lépni a ranglétrán és bekerülni a klub menedzserei közé, hiszen az üzleti főiskola elvégzése kitűnő lehetőséget és megfelelő szakértelmet nyújtana az előremeneteléhez.
   Egyik este aztán arra téved egy titokzatos, jóképű, sármos és szexi idegen, aki flörtölni kezd vele.
   Határozottan érdeklődik Layne iránt, rengeteg borravalót ad neki.
   Alayna ezek után egyszerűen képtelen napirendre térni és sóvárogva gondol vissza a férfira, akit nem tud kiverni a fejéből.
   Egy hét után már éppen kezdené elfelejteni, amikor is az új tulaj képében felismerni véli annak a bizonyos estének a vendégét, a híres, gazdag üzletembert, Hudson Pierce-t.(Olyan ötletesnek találom ezt a férfinevet!)
   Ha ez még nem lenne elég, akkor Hudson nyílt ajánlatot tesz a lánynak...
   Layne nem igazán akar belemenni ebbe az egészbe. Olcsónak érzi magát és idegesíti, hogy a férfi semmi mást nem lát benne csak egy újabb üzleti lehetőséget. Időt kér, hogy átgondolhassa a dolgokat.
    Végül a férfi akarja irányítani az életét, ő szabja meg, hogy mikor és hol jelenhetnek meg együtt, ráadásul még abba is beleszól, hogy milyen ruhákat hordjon. Egy igazi basáskodó alak, aki nem is titkolja, hogy roppant módon kívánja a Layne-t és ezt természetesen vele is közli.
A kép forrása
   Elmondja, hogy habár szeretni sosem fogja, szexelni annál többet akar majd vele. Alayna pedig képtelen ellenállni vagy nemet mondani Hudson szeszélyinek.
   Habár a BDSM világa – szerencsére – teljesen kimarad ebből a történetből, azért Layne és Hudson között olyan szikrázó, túlfűtött, vad jelenetek és aktusok mennek végbe, hogy nekem megint csak tátva maradt a szám.
   A szereplők roppant szókimondóak. Mindent a nevén neveznek, nem kertelnek. A legtöbb jelenetben durván, nyersen fogalmaznak és lássuk be, azért ez egy kicsit (Na, jó! Nagyon is.) izgató tud lenni.
   A lehető legtöbb módon, helyen és időben esnek egymásnak. Akkor és ott, amikor úri kedvük úgy tartja.
A kép forrása
   Az egész sztori nagyon fülledt, érzéki, néha pedig már – már lightos pornóba csap át, de azért nem elítélendő módon, hiszen két felnőtt emberről van szó, akik egyszerűen őrülten kívánják egymást, így hát megteszik, amit meg kell nekik tenniük.
   Most is – akárcsak anno A szürkénél vagy a Rajtad áll esetében – úgy éreztem, hogy a mellékszereplők eléggé el lettek hanyagolva. Persze értem én, hogy a középpontba Layne és Hudson kapcsolata áll, de attól még a mellékszálak is legyenek rendesen kidolgozva.
   Testvérek, szülők, barátok és volt szeretők jöttek – mentek, de olyan nagyon eget rengető dolgokat nem csináltak.
   Aztán a könyv második felétől történt valamiféle pálfordulás és az egész Pierce család és Celia személye felzárkóztak a főbb szereplők közé. Ennek nagyon örültem, mert ettől lett igazán tartalmas és életszerű a történet.
A hamarosan megjelenő új kötet magyar borítója
   Layne persze egyre inkább kötődni kezd Hudson-hoz, habár a férfi többször is figyelmezteti, hogy ne tegye, mert ő maga képtelen viszonozni a lány érzéseit.
   Ez egy már jól ismert és megszokott klisé az ilyen történetekben. Gazadag, menő pasi, aki kijelenti, hogy nem akar érzelmeket, csak élvezetet. Naiv, félénk, diplomás lány, aki ezek ellenére vagy éppen pontosan, hogy emiatt, de belehabarodik a férfiba, akit talán végül sikerül megváltoztatnia.
   Nem ez az első ilyen történet és nem is az utolsó, de mégis olvastatja magát, cseppet sem unalmas, könnyen és jól lehet vele haladni. Layne és Hudson összeillenek és jókat lehet mosolyogni rajtuk. A sötét, múltbéli titkok - természetesen - itt is megvannak.
   Pár szó a borítóról:  A borító tipikusan ,, Az egyszerű, de nagyszerű.” kategóriába sorolható.
   Az én ízlésemnek a színek kissé komorak és sötétek, ám az erős tónusú magenta színű betűk, kicsit feldobják az egészet.
   Ez persze nem az eredeti borító. A külföldi sokkal színesebb és bódítóbb, amin egy elmosódott bár képét láthatjuk.
   Nekem igazából sem a magyar, sem pedig az amerikai borító nem nyerte el a tetszésemet. Egy ilyen fülledt könyvhöz, valami sokkal szexuálisabb illene.

Megjegyzések