Könyvekről könyvmolyoknak Book Tag - 1. rész

Sziasztok! :)

   Pár hete kaptam Molyon egy felkérést, hogy töltsem ki ezt a könyves kérdőívet, de eddig nem volt kedvem hozzá, most viszont úgy gondoltam, hogy nekilátok és két részletben fogom hozni a blogra is.
   Köszönöm szépen @kedaiyun-nak, aki felhívta rá a figyelmem. :)

   Íme a válaszaim első fele:

1. Melyik könyv van a polcodon a legrégebb óta?
   A kötelező olvasmányokat nem számolom bele, mert azok többsége pont a kötelező jelleg miatt riaszt el, így első ténylegesen könyvemnek pedig a J. K. Rowling féle Harry Potter és az azkabani fogoly című könyvet nevezem meg.


2. Melyik könyv került fel legutóbb a polcodra?
   Legutóbb két könyvet rendeltem a Bookline - ról, így akkor ezeket nevezem meg.



3. Melyik könyv volt veled a legtöbb helyen?
   Nem szeretem magammal vinni a könyveket, mert féltem őket, hogy összegyűrődnek, netán ellopják vagy elhagyom. Tudom, ez ilyen berögzült rossz szokás. Ám ha mégis mondani kell valamit, akkor legyen a Tündérkrónikák harmadik része, amit anno 2014-ben olvastam ingázás és néha lopva, még munka közben is...


4. Egy könyv, ami megmelengeti a szívedet
   Ide szintén egy 2014-ben olvasott kötet jutott az eszembe, ami a megbocsátásról, az első szerelem csodájáról és a zene szeretetéről szól. 
   Filmben is nagyszerű volt és esküszöm, hogy még a mai napig elszomorít, hogy a főszereplők, Miley Cyrus és Liam Hemsworth házassága végül tényleg gallyra ment. Annyira jó volt közöttük a kémia már a vásznon is...

5. Melyik könyvön sírtál a legtöbbet?
   Itt végül két könyv versenyzett egymással, de aztán rájöttem, hogy a Mielőtt megismertelek című könyvet már úgy olvastam, hogy ténylegesen tudtam hogyan végződik majd, így hát volt, hogy már a befejezés előtt bőgtem.
   A másik egyébként A leghosszabb út volt Nicholas Sparkstól szintén hasonló okokból.

Megjegyzések