Érettségi Book Tag - Második rész

 Sziasztok! :)

   Máris hozom az Érettségi Book Tag második részét.

   Az első felvonást ugyebár a blogról is simán vissza tudjátok keresni, hiszen nem volt olyan régen, de azért a biztonság kedvéért belinkelem ide. ;)

   Érettségi Book Tag - Első rész

   A válaszok pedig:


6. Előrehozott érettségi – Egy könyv, amit szerinted túl fiatalon olvastál el
   Életem első Agatha Christie regényét még valamikor hetedikes koromban olvastam, amikor is a Hétvégi gyilkosság című kötetet megtaláltam a nagymamám polcán.
   Utólag visszagondolva lehet, hogy az akkoriban még korai volt, mert emlékszem, hogy kicsit féltem, ráadásul lassan haladtam vele és eléggé felkavart.


7. Bankett – Egy könyv, amelynek egy jelenetében étteremben/bálban vannak a szereplők
   Sok ilyen könyvet olvastam már, hiszen például a Young Adult műfajban visszatérő elem az iskolai  bálozás, de ide most mégis a Büszkeség és balítéletet írom, hiszen Elizabeth és Mr. Darcy egy ilyen eseményen találkoznak először és az mindenképpen emlékezetes.


8. Osztályfőnök – Egy könyv címével jellemezd a középiskolai (vagy általános iskolai, amelyiket szeretnéd) osztályfőnöködet
   Ide Az ördög Pradát visel című könyvet választottam, mert általános iskolában volt egy osztályfőnökünk, akinek az volt a szokása, hogy szinte minden órán 5 kérdésből álló röpdolgozatot iratott, de úgy, hogy gyorsan felsorolta a kérdéseket, adott rá kb. 3 percet, hogy kitöltsük és már szedte is be, aztán meg össze-vissza szidott mindenkit, hogy elégtelent meg ketteseket kaptunk...
   Mi meg csak lestünk, hogy mi van???


9. Osztálytársak – Egy könyv címével jellemezd a középiskolai (vagy általános iskolai) osztályodat
   A mi osztályunk volt mindig a selejtes, a rosszak, a hülyék és így tovább.
   Hiába voltunk mi jobb tanulók és olyanok akik szorgalmasak, jó magatartással és a többi, a pár lökött, lusta miatt állandóan általánosítva lettünk, hogy bénák vagyunk, nem visszük semmire és a többi...:(
   Azért ez egy idő után igencsak kiábrándító tudott lenni.


10. Maradandó emlékek – Válaszd ki az egyik olyan tanárodat (lehet pozitív vagy negatív), akit sohasem fogsz elfelejteni és ajánlj neki egy könyvet!
   Ide mindenképpen pozitív tanárt/tanárokat választok, az általános iskolai és gimis  éveimből egyaránt.
   Az irodalom, a fogalmazás, az írás és olvasás iránti olthatatlan szeretetemet az a két szuper magyar nyelv és irodalom tanárnő (Berényiné és K. Margó tanárnő) alapozta meg és tette még érdekesebbé, akik óriási tudással, szenvedéllyel, következetes szigorral, valamint megértéssel tanították nekem ezeket a tárgyakat.
   Nekik ajánlom a Holt Költők Társaságát, méghozzá sok-sok szeretettel és tisztelettel. :)

Megjegyzések