Top 10+1 kedvenc Narnia krónikái illusztrációm

 Sziasztok! :)

   Ebben a bejegyzésemben elhoztam nektek azt a 10+1 kedvenc Narnia krónikái illusztrációmat amiket az eredeti illusztrátor Pauline Baynes készített a kötetekhez.

   A könyvekben ugyebár mindig a fekete-fehér változatok szerepelnek, de én most a színeseket hozom, amik még szebbek és ezáltal a jelenetek is még inkább élénkebbek, már-már szinte életre kelnek.

   A Kreatív és kézműves sarok: Narnia krónikái színező - 1. rész című bejegyzésemben már láthattátok, hogy sok színezésemhez az eredeti munkákat használom ihletnek, hiszen egyszerűen imádom őket.
   Kimondottan sajnálom, hogy a lentebb látható képek közül a Digory a kertben, a Pevensie testvérek a romos Cair Paravelben, Eustace sárkányként és Tash démoni megjelenése című jelenetek végül nem kerültek bele a színezőbe. :(

   ,,Pauline Diana Baynes angol illusztrátor, szerző és kereskedelmi művész volt. Rajzokkal és festményekkel járult hozzá több mint 200 könyvhöz, főként gyermekműfajban. Ő volt J. R. R. Tolkien néhány kisebb művének és C. S. Lewis Narniai krónikái sorozatának első illusztrátora."

   Íme:

Digory a kertben (A varázsló unokaöccse)


Lucy és Tumnus úr (Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény)


Shasta és Aravis menekülése (A ló és kis gazdája)


,,Hogyan szállta meg Breet a bölcsesség" (A ló és kis gazdája)


A Pevensie testvérek a romos Cair Paravelben (Caspian herceg)
  

Lucy és Aslan találkozása (Caspian herceg)


Eustace sárkányként (A Hajnalvándor útja)


Lennvilág (Az ezüsttrón)


Borongány és a lápvidék (Az ezüsttrón)


Tirian és Gyémánt rádöbbennek a szörnyű igazságra? (A végső ütközet)


Tash, a démon (A végső ütközet)

Megjegyzések