Könyvek, amiket már nagyon várok - 35. rész

 Sziasztok! :)

   Újabb hamarosan megjelenő, kiszemelt könyvek bejegyzésével érkezem. 
   Elvileg, ezek a kötetek még az idén meg fognak majd jelenni.

   Tudjátok, hogy ahol lesz majd később magyar borító, ott ki fogom cserélni a képet. ;)

   Íme:

1. Alexandra Bracken - Lore
Fülszöveg:
Egy ​múltbeli lázadás büntetéseként kilenc görög isten arra kényszerül, hogy halandóként járjon a földön, és ősi vérvonalak leszármazottai vadásszanak rájuk, akik mindannyian meg akarnak ölni egy istent, hogy megszerezzék isteni hatalmukat és halhatatlanságukat. Réges-régen Lore Perseous elmenekült ebből a brutális világból, miután családját egy rivális vonal szadista módon meggyilkolta, és hátat fordított a vadászat örök dicsőségéről szóló ígéretnek. Évekig elhessegette a bosszú gondolatát a férfi – immár isten – ellen, aki felelős a halálukért. Ám amikor a következő vadászat New York City fölött hajnalodik, két résztvevő a segítségét kéri: Castor, Lore rég halottnak hitt gyermekkori barátja, és a súlyosan sebesült Athéné, az utolsó eredeti istenek egyike. Az istennő szövetséget ajánl közös ellenségük ellen. De Lore döntése, hogy sorsát Athénéhoz köti, és újra csatlakozik a vadászathoz, halálos árat követel – és talán még mindig nem elég ahhoz, hogy megállítsa egy új isten felemelkedését, akinek hatalmában áll térdre kényszeríteni az emberiséget.


2. Heidi Swain - A ​téli kert - A Nightingale tér sorozat harmadik része
Fülszöveg:
Idén ​télen vajon kivirágzik a szerelem?
Freya Fuller élete megvalósult álom, hiszen bentlakó kertészként dolgozik egy gyönyörű suffolki birtokon. De a tulajdonos halálakor megszűnik a munka, és Freya távozni kényszerül otthonából. Nem hagyja cserben a szerencse: a Nightingale térre költözik, ahol segít kialakítani egy pompás kertet, ami a karácsonyi időszakban nyitva lesz a nagyközönség előtt.
A Nightingale téren mindenki barátságosan fogadja Freyát, leszámítva az itt lakó művészt, Finnt. Ők ketten, akárhogy igyekeznek, nem tudnak kijönni egymással. Márpedig ahhoz, hogy a téli kert elkészüljön, szót kellene érteniük.
Vajon képesek lesznek rá, hogy legalább az ünnepek idejére félretegyék nézeteltéréseiket? Vagy – azáltal, hogy felbukkan valaki Freya múltjából – még inkább elszabadulnak az indulatok?


3. Christina Lauren - A ​lelkitárs-egyenlet
Fülszöveg:
Jess ​Davis gyermekét egyedül nevelő anya, aki boszorkányos ügyességgel mozog az adatok és statisztikák világában. De hiába a sok számítás és kalkuláció, egyvalamire nem tudja rávenni magát: hogy újra randizni kezdjen. Rengeteget dolgozik, hogy mindenük meglegyen, és az élete nem könnyű… ha őszinte akar lenni, igencsak magányos.
Jess értesül a Kromantika nevű, frissen felkapott társkereső cég ajánlatáról: adatbázist hoznak létre, hogy DNS-vizsgálat alapján találják meg mindenkinek a lelki társát. Ha ez igaz, akkor a Kromantika alapjaiban változtatja meg a társkeresést, hiszen valami egzaktra épít. Ezzel Jess is tud azonosulni.
Legalábbis azt hitte, hogy tud. A teszt ugyanis kimutatja, hogy Jess 98%-ban összeillik a Kromantika alapítójával, bizonyos dr. River Peñával. Jess ismeri dr. Peñát, ezt a merev, konok figurát, és kétségtelennek tartja, hogy nem ő a lelki társa. De a Kromantika pénzt kínál Jessnek arra az esetre, ha hajlandó jobban megismerkedni a cég alapítójával. Jess szkeptikus, de nincs abban az anyagi helyzetben, hogy visszautasítsa a nagyvonalú ajánlatot.
A 98%-os összeillés gyémánt fokozatú egyezést jelent. A cég promóciójában Jess és dr. Peña álompárrá válnak, ők az élő példa a Kromantika módszerének sikerességére. Miközben egyik repi rendezvényről a másikra rángatják őket, Jess lassan ráébred, belül talán másmilyen ez a tudós, mint amilyennek eddig hitte.


4. Kerstin Gier - Nefelejcs - A Nefelejcs sorozat első kötete
Fülszöveg:
A fiú menő, okos és népszerű. A lány a gyűlölt szomszéd család tagja, kedveli a fantasytörténeteket, és alapvetően nem a fiú esete. De amikor Quinnt egy éjjel félelmetes lények üldözik és súlyosan meg is sérül, olyan dolgokat fedez fel, amelyek valószínűleg nem ebből a világból származnak. De kiben bízhat meg, amikor a szobrok hirtelen rossz rímekben kezdenek beszélni, és a koponyák bizalmasan rámosolyognak? Legjobban a szemben lakó lányban, aki egyáltalán nem jelent számára semmit. Hogy ő és Matilda egy veszélyekkel teli, mágikus kalandban találják magukat, arra mindenesetre Quinn egyáltalán nem számított. És arra még kevésbé, hogy halálosan szerelembe esik…

Megjegyzések