Könyvkritika: Melanie Harlow - Édes szívtipró

Melanie Harlow
Édes szívtipró  (Man Candy)
After We Fall sorozat - Első rész
Magyar kiadás éve: 2022
251-es sorszámú Elit Team kötet

Fülszöveg:
Te mit tennél, ha kamaszkorod bálványa újra felbukkanna az életedben?
Quinn visszajött.
Nemcsak itt van a városban, hanem ráadásul pont az alattam lévő lakásba költözött. És olyan jól néz ki, hogy legszívesebben felfalnám. Tehát legjobb, ha távol tartom magam tőle. De képtelen vagyok.
A szex lélegzetelállító (szerintem a ház alapzata is belereng), de Quinn nem fog átverni – ezúttal nem.
A marketinges tanulmányaim és a reklámszakmában eltöltött öt év megtanított arra, hogy az „igaz szerelem” csak tündérmese,
amivel rúzsokat, gyémántot és parfümöt adnak el.
A valóságban nem létezik.
Quinn szerint tévedek, és ezt be akarja bizonyítani.
Szerintem őrült, így állok elébe a kihívásnak. Lehet, hogy ezzel követem el életem legnagyobb hibáját?
Szexi és vicces történet második esélyről és az igaz szerelemről – ami lecsap rád, akár hiszel benne, akár nem.
Ne próbálj ellenállni Quinn-nek! Tarts Jaime-vel, és fald fel te is ezt az édes szívtiprót!

   A második részről írt értékelésemet ezen a linken tudjátok elolvasni: Könyvkritika: Melanie Harlow - Mindig van tovább.
   Itt pedig rögtön feltűnhet, hogy eredetileg a második kötet jelent meg először magyarul, jó régen, még 2020 nyarán, a folytatás, ami igazából az előzmény és a kezdés, pedig sajnos csak idén. :(
   Ez egy nagyon furcsa, nyakatekert kiadás, de manapság már semmin sem kell igazán meglepődni. Nem igaz?
   Nem voltak hatalmas elvárásaim ezzel a történettel szemben, de szerencsére kudarc sem ért. 
   A borzasztó és kilátástalan Covidos betegségem után, valami olyan sztorira vágytam, ami könnyed, szórakoztató és kicsit humoros az Édes szívtipró pedig hozta ezeket a jelzőket.
   Egy olyan könyv, ami elsősorban vad erotikával volt tele, néha már-már a pornó kategóriát súrolta, ezt el kell ismernem, de pont ezért haladtam vele gyorsan.
   Olvasási válság ért el és nem kötött le semmi, ez a sztori mégis sodort magával.
   Érdekesnek bizonyult, hogy a Mindig van tovább regényben megismert Margot itt még csak mellékszereplőként tűnt fel, az egyik legjobb barátnő státuszát töltötte be, habár a magánéletéről, a munkájáról és a párkapcsolatáról már itt megtudhattunk részleteket.
   Szokatlan volt így olvasni, hogy előbb a második, utóbb az első könyv került sorra. Sokszor összezavart, mert hiába úgy van megírva, hogy ne függjenek össze, ha vannak azonos karakterek, azokról óhatatlanul meg lehet tudni sok-sok mindent.
   Működött a kémia, amit én mindig nagyra értékelek. A szereplők között izzott a levegő és az nálam már egyből jó pont.
   Jaime és Quinn esetében is az újrakezdés, a második esély került a középpontba. 
   A valóságban nem igazán vagyok híve az újra felmelegített káposzta esetének, de ez itt nem zavart és igen kiválóan funkcionált.
   Ők ketten régről ismerték egymást, még a gimis éveikből, amikor jól összevesztek, így kezdetben ki nem állták egymást, piszkálódtak, de végül képtelenek voltak ellenállni a vágyaiknak és aztán abból valami jóval több alakult ki.
   Jaime, a tipikus városi lány, aki 27 éves létére, még mindig könnyelmű, irtózik a komoly kapcsolatoktól, a férfiak neki csak szexre kellenek és ezt be is vallja, egy percig sem árul zsákbamcsakát, habár végül Quinn oldalán megtanulja, hogy milyen valójában az igazi szenvedély, szerelem. 
   Nem igazán tudtam megkedvelni, mert sokáig érthetetlen volt számomra, hogy miért ilyen, az viszont tetszett, hogy végül mert segítséget kérni. Ez példaértékű.
   Quinn a szokásos NA klisés pasi, aki kissé piperkőc, vadító, jóképű, vonzó és persze arany szíve van, ráadásul az ágyban valami fenomenális. ;)
   Ők ketten olyan kemény erotikus jeleneteket/meneteket lenyomtak, hogy sokszor igen komolyan zavarba jöttem. Kicsit befigyelt a domináns-alávetett vonal. Mindent is kipróbáltak egymással. :O
Az eredeti borító Dimával. :)
    Melanie Harlow stílusa most is tetszett. Jól haladtam vele, gördülékenyen ír és simán lehetett követni az eseményeket, habár kicsit kiszámítható és mint írtam, nem volt kliséktől mentes sem, sőt.
   A történet mind Jaime, mind pedig Quinn szemszögéből olvasható, ők ketten minden téren jól kiegészítették egymást.
   Néha kicsit zavartak az indokolatlan káromkodások, de egy ilyen sztorinál már megszokhattam volna, hogy minden nyers, vadabb és a szókimondás is egyfajta extra kifejezésmód, amivel a szerző jobban érzékelteti a gondolatokat.
   Mindent összevetve: Kitűnő kikapcsolódás, egyszerre vicces, romantikus, érzéki és szexi. 
   Nagy csodákat nem kell tőle várni, de egyszer mindenképpen megéri elolvasni.
   Pár szó a borítóról:  A borítót a hazai kiadó tervezte és szerintem szuper. Illik a történethez és jól kifejezi azt, viszont zavaró, mert a kötet végén található egy interjú az írónővel és az eredeti kiadáson szereplő férfivel, Dimával, így pedig olyan súlytalan az egész.
   Mindezektől eltekintve, ezerszer jobban tetszik, mint bármelyik külföldi kiadás borítója, amin megint a félmeztelen, izmos pasi kinézetet alkalmazták.

Megjegyzések