Filmajánló: A galaxis őrzői - Ünnepi különkiadás - Spoileres

 Sziasztok! :)

   Ma lett elérhető a Disney+ kínálatában az MCU és James Gunn közös, nagy karácsonyi dobása, ami mindenki kedvenc S fejeinek ünnepi kalandjait követi nyomon.
   Nagyon vártam már, ez volt többek között az első dolog, amit megnéztem most, hogy hazaengedtek a kórházból.
   Nem vártam tőle túl sokat és igazából ponosan azt kaptam, amit az előzetes is ígért.
   A galaxis őrzői a kedvenceim a Marvel filmes univerzumán belül, köztük pedig Peter ,,Űrlord" Quill a fő-fő kedvenc karakterem, szóval nem is volt kérdés, hogy ez a speciál szintén tetszeni fog.
   Vicces volt, telis-tele morbid, fekete humorral, kiváló zenékkel, megható jelenetekkel és pár új/régi karakterrel.
   Cosmo, az űrkutya annyira cuki kis CGI eb lett, hogy eldobtam tőle az agyam, a már majdnem felnőtt Groot szintén elrabolta a szívem, ráadásul központi szerepet töltött be Drax és Mantis, no meg az elmaradhatatlan Kevin Bacon, aki önmaga kiparodizált változatát játszotta el.
   Kiderült egy nagy titok, amit igazából már a második GOTG filmnél lehetett sejteni: az, hogy Mantis és Peter féltestvérek, hiszen mindketten Ego gyermekei.
   Gamora hiányzott, de nem lőhettek el minden poént ebben a kisfilmben, megértem, hogy őt a harmadik részre tartogatják.
   Egy rajzilmes, visszaemlékezős megoldással még Yondu is újra szerepelhetett, ennek szintén örültem, akárcsakannak, hogy láthattuk a karakterek mindennapjait, valamint azt, hogy megajándékozzák egymást.
   Egy pici és kimondottan vicces stáblista utáni jelenetet is kaptunk, ami teljesen beleillik ebbe a karácsonyi koncepcióba.
   James Gunn ismét hozta a formáját, ismét ő tökéletesítette ezt az űrbéli csapatot. ;)
   Az alkotás közvetlenül a Végjáték eseményei, valamint a Thor: Szerelem és mennydörgés után játszódnak, ráadásul a második Marvel különkiadás az Éjjeli Vérfarkast követve.
   Nagy dologra nem kell számítani, a világot és a Marvel berkeit nem váltja meg, de hozza a GOTG filmek jól megszokott hangulatát, szívmelengető, ünnepi és boldogsággal, jó érzésekkel töli el a rajongók szívét.
   Idén ez az utolsó MCU-val kapcsolatos dolog, most már csak maximum előzetesek és új hírek várhatóak, ám más már semmi.
   Jó volt így viszontlátni ezt a kis csapatot, boldogan és békésen, a maguk elborult módján, hiszen jövőre jön régóta várt folytatás, ami a pletykák és híresztelések szerint biztosan akciódús és egyben szomorú is lesz, egy igazi búcsú...
   Nézzétek és hangolódjatok vele a közelgő ünnepekre. :)

Megjegyzések