Filmajánló: A galaxis őrzői: 3. rész

 Sziasztok! :)

   Tegnap voltunk megnézni A galaxis őrzői filmek soron következő és befejező részét, ami egyben az MCU legújabb darabja.
   A galaxis őrzői a kedvenceim a Marvel filmes univerzumán belül, köztük pedig Peter ,,Űrlord" Quill a fő-fő kedvenc karakterem, szóval nem is volt kérdés, hogy ez a film is tetszeni fog, de az biztos, hogy komoly sebeket hagyott a lelkemen. :(
   James Gunn és több színész, köztük a Draxet játszó Dave Bautista, valamint a Gamorát megformáló Zoë Saldana is végleg elköszöntek a karakterüktől, tehát az biztos, hogy ezeket az őrzőket sosem fogjuk már így újra együtt látni.
   A két stáblista utáni jelenet is erről árulkodik, hiszen az egyikben az új őrzőkkel találkozhatunk, a második pedig felvezet egy lehetséges spin-offot. Nézzétek meg őket, érdemes megvárni végig, hiszen vicces és szívmelengető képeket is láthatunk a galaxis hírhedt ,,s " fejeiről. (L)
   A film ott veszi fel a fonalat ahol A galaxis őrzői - Ünnepi különkiadás véget ért és sok visszautalás is van arra a Disney+ alkotásra, szóval ha még nem láttátok, akkor a film előtt érdemes azt is sorra keríteni.
   Cosmo, az űrkutya immáron új, hivatalos tag, akárcsak Kraglin és az ő fütyülős nyilacskája.
   Az őrzők a Tudástérben tengetik a mindennapjaikat, Peter bánatában folyton iszik, Mordályt a múltja kísérti, Mantis, Drax és Groot pedig elvannak, Nebula viszont igazi csapatkapitánnyá érett, tőle várja mindenki a megoldást, amikor szó szerint berobban az életükbe Adam Warlock, hogy a szuverének nevében, valamint a titokzatos Evolúció Mesterének megbízásából leszámoljon a csapattal és magával vigye Mordályt.
   Itt pedig engedjetek meg néhány gondolatot, hiszen képtelen lennék rá, hogy ne emeljem ki a kis mosómedve tragikus, borzalmas, szörnyű és kegyetlen múltját. Annyira sötét, annyira ijesztő és annyira lélekölő, hogy képtelen voltam sírás nélkül végigülni a filmet.
   A 12-es karika most először nem volt elég számomra egy Marvel filmnél és ez nagy szó!
   Több helyen olvasam, hogy akik állatbarátok, azokat biztosan meg fognak viselni bizonyos jelenetek, de azt azért nem gondoltam volna, hogy ennyire részletesen belemennek, ráadásul látni a szenvedésüket, valamint a szabadságról dédelgetett álmaikat és persze azt, hogy barátok lesznek...egyszerűen képtelenség rendesen megfogalmazni, nem találok rá megfelelő szavakat.
   Az a legnagyobb baj, hogy a világ pontosan ilyen és vannak olyan gonosz, elmeháborodott emberek, mint az Evolúció Mestere, akik tényleg így bánnak az állatokkal, pont ettől érzi úgy az ember, hogy ez a film egy hatalmas gyomros.
   Persze vannak humoros jelenetek, az őrzők most sem hazudtolják meg magukat, Peter és Gamora nem létező szerelme is nagy hangsúlyt kap, a látvány első osztályú, a zenék pedig annyira passzolnak, hogy csak na.
   Minden klappol, minden összevág egy utolsó, végső, elborult kalandhoz, egy olyan búcsúhoz, ami mindenkinek emlékezetes lesz.
   Adam Warlock nekem keveset szerepelt, kicsit többet vártam a karakterétől, néha elég nevetségesnek és nem odaillőnek találtam őt, de belátom, hogy ezzel csak azt akarták érzékeltetni, hogy Adam testileg felnőtt, de lélekben még csak egy gyerek, tehát a jövőben bőven lesz hova fejlődnie.
   Elsírtam már minden könnyemet Repcsi, Lylla, Fogas és Padló kis csapatáért, valamint az őrzőkért és most érzem úgy, hogy talán az MCU már sosem lesz ugyanolyan és számomra nem fog tudni annyit nyújtani, mint eddig...

Megjegyzések