Cluedo Book Tag

Sziasztok! :)

A minap vettünk - barátommal közösen - egy Cluedo társasjátékot, mert már mindkettőnket nagyon foglalkoztatott és érdekelt, hogy valójában milyen lehet ez a stílusú, nyomozós játék.

Jelentem, eddig imádjuk és teljesen a megszállottjai lettünk, szóval gyorsan el is határoztam, hogy készítek egy saját, egyedi Cluedo Book Tag-et. :)

Bárki, bárhol, bármikor kitöltheti, csak arra kérek mindenkit, hogy jelöljétek a forrást és szóljatok nekem is, hogy elolvassam a válaszaitokat.

A Tag-et, az újfajta, 2015-ös kiadású Cluedo alapján alkottam meg.

Íme:


1. Miss Scarlett - A végzet asszonya - Egy könyv, amit csak azért akartál elolvasni, mert gyönyörű a borítója, de később a tartalmát is imádtad
   Ez nálam most egyértelműen a tavalyi évem fő-fő-fő kedvence az Anna Banks féle Nemezis - A szeretett ellenség című kötet, aminek lehengerlően gyönyörű és egyedi a borítója, de persze a történet is ugyanolyan csodálatos.




2. Mrs. Peacock - A társasági asszony - Egy könyv, ami kezdetben visszafogottan indult, nem igazán tetszett, de végül elég jól kiforrta magát és most már bármikor újraolvasnád
   Ide most Tera Lynn Childs sellős trilógiájának első része a Hableányok kíméljenek ugrott be.
   Eredetileg el sem akartam olvasni, mert Molyon azt írták, hogy a kiadó nem fogja megjelentetni a többi részt, de amikor kiderült, hogy mégis, adtam neki egy esélyt és azóta nagyon várom a következő kötetet...:)




3. Plum professzor - A szellem embere - Egy könyv, aminek igazán érdekes, egyedi, elvont és kissé különc a témája
   Ide - meglepő módon - több könyv is beugrott elsőnek, de végül Michael Grant  és Katherine Applegate közösen írt regényét, az Éva és Ádám című könyvet választottam, amiben a főszereplő Eve-nek azt a feladatot adják, hogy tervezze meg a tökéletes férfit...




4. Mustard ezredes - Az alfahím - Egy könyv amit szinte mindenki imád, de Te valamiért mégsem szeretted
   Most lehet, hogy sokan utálni fognak, de ide Böszörményi Gyula regényét, a Leányrablás Budapesten című kötetet írom, mert habár elolvastam az első részt és négy és fél csillagra értékeltem a Molyon, végül elcseréltem egy másik könyvre, mert rájöttem, hogy hiába van körültette akkora felhajtás, én soha, de soha nem fogom elolvasni a folytatásokat, mert annyira nem is tetszett... 


5. Green atya - Az aranyifjú - Egy könyv, ami nem az, aminek látszik (értsd: sokkal több van benne és sokkal több meglepetést vagy éppen titkot rejt, mint ahogyan azt mondjuk a fülszöveg alapján gondoltad volna)
   Sokáig gondolkodtam, hogy melyik kötetet írjam ide, de végül győzött Jenny Han könyve, A fiúknak, akiket valaha szerettem, amiről kezdetben azt hittem, hogy nem több, csupán csak egyike a tucat, nyálas, folyton ismételt lányregényeknek, olvasás közben meg kiderült, hogy szívmelengető romantikus sztori, amiben fontos szerepet kap a család, önmagunk megvalósítása és elfogadása, az első szerelem csodálatos mivolta, ráadásul erős karakterek vannak benne, akik kitűnő jellemfejlődésen esnek át.




6. Dr. Orchid - A zseni - Egy végtelenül okos és körmönfont könyv, ami végül téged is meglepett, rászedett
   Az az igazság, akadt pár ilyen könyv és közben rájöttem, hogy tulajdonképpen nagyon is szeretem az ilyen köteteket, de végül muszáj volt kiválasztani egyet, így döntöttem végül Alessandra Torre - Sötét hazugságok című regénye mellett.
   Sokkolóan izgalmas, ráadásul a közepe táján van benne egy csavar, aminél csak tátottam a számat és köpni-nyelni nem tudtam...




7. Dr. Black - A méltatlanul elfeledett áldozat - Egy könyv, amit sokan mellőznek, esetleg nem igazán szeretnek, de Te olvastad és valamiért mindig emlékezni fogsz rá
   Akik ismernek, azok tudják, hogy a mai napig fájó pont, amikor eszembe jut, hogy a hazai kiadó milyen csúnyán és méltatlanul elbánt A Sírkertek királynője sorozattal, ami mind a mai napig az egyik kedvencem. 
   Amanda Stevens - A birodalom című regénye pedig, életem legeslegjobb olvasmányélménye. 
   Egy kora tavaszi, borús délutánon, pár óra leforgása alatt olvastam ki és annyira szerettem, hogy azóta is mindenkinek ajánlom, mert számmora LENYŰGÖZŐ. :)
   Miért? Miért? Miért nem akarják kiadni a maradék három részt? Miért?




8. Cluedo - A klasszikus rejtélyek játéka - A kedvenc krimi/nyomozós/misztikus vagy rejtélyes könyved
   Sokan nem gondolnák és nem néznék ki belőle, de Daphne du Maurier klasszikusa A ​Manderley-ház asszonya tulajdonképpen - szerintem - a világ egyik legkitűnőbb krimije.
   Mert aki elsőre kitalálja, hogy tulajdonképpen mi is történt valójában Rebecca de Winterrel az emeljen kalapot önmaga előtt, mert - szintén szerintem - egy igazi zseni. :)

Megjegyzések