Kreatív, lakberendező és hobbi könyvek ajánlója - 1. rész

Sziasztok! :)

   Az elmúlt pár napban összesen 7 darab kézműveskedéssel, hobbival és lakberendezéssel kapcsolatos könyvet olvastam el, így arra gondoltam, hogy összeszedek nektek pár igazán érdekes és elképesztő kivitelezésű albumokat, köteteket.

   Ezek persze nem regények, inkább szakkönyvek, különböző hobbikat bemutató írások és a kreativitást fejlesztő könyvecskék, mégis jó szívvel ajánlom őket, mert egytől-egyig csodálatosak.
   Leginkább azoknak ajánlom ezeket a köteteket, akik akárcsak én, odavannak a kreatív dolgokért és új ötleteket keresnek, de kevés az idejük, szóval haladni is szeretnének az olvasással.

   Íme a lista első fele:


1. Alexander Steele - Kezdő ​írók kézikönyve - Minden, ami egy jó novellához és regényhez kell
   A kötet igazából egy kézikönyv és egy egyetemi tankönyv keverékének tűnik, mégis egyedi, telis-tele kitűnő ötletekkel, hasznos tanácsokkal és megannyi érdekes feladattal.
   Régen érdekelt az írás és egy ideig hivatásos író akartam lenni, amiről szerencsére azóta már lemondtam, de jó szívvel ajánlom mindazoknak, akik még hasonló álmokat dédelgetnek.
   A szerkesztő beavat minket a novellák és regények írásába, igyekszik fejleszteni a fogalmazáskészséget, valamint javaslatokat tesz a megfelelő karakterábrázolásra is.




2. Christina Braun - Nyírd ​ki csajosan!
   Azért ezt az elsősorban lányoknak és nőknek szóló kreatív naplót ajánlom, mert jómagam is ezt vásároltam meg anno és készítettem el, de persze tisztába vagyok vele, hogy - főleg a Maxim kiadó - sokféle más, egyéb kreatív, csináld magad napló van még a piacon.
   Érdekes, izgalmas, vicces és kreatív feladatok sorával van tele.
   Igazi csajos, interaktív kis könyv, ami kikapcsol és igazán jól feledteti a hétköznapok fáradalmait. 
   Kell benne rajzolni, ragasztani, vágni, festeni, hajtogatni és még sorolhatnám...




3. Eva Maria von Nerling és Olaf Hille - Legszebb ​karácsonyi mesekönyvem
   Egyik legszebb és legemlékezetesebb karácsonyi mese- és kreatív könyvem, amit egyszer apai nagyszüleimtől kaptam ajándékba és amit tavaly télen elajándékoztam a Libri mesekönyv gyűjtő akciójába.
   Vannak benne csodás karácsonyi mesék, igaz történetek és legendák, valamint a Télapó eredetével foglalkozó mítoszok is.
   Ezeken kívül pedig megannyi ötlet és útmutató díszek, csomagolópapírok elkészítéséhez, valamint verseket, dalokat tanulhatnak belőle a gyerekek.




4. Gabri Joy Kirkendall, Laura Lavender, Julie Manwaring , Shauna Lynn Panczyszyn és Walter Foster - Kreatív ​szépírás és kalligráfia - Inspiráló ötletek, technikák és gyakorlatok saját kézírásos alkotások
   Egy igazán inspiráló kötet, ami részletesen tartalmazza, leírja, bemutatja és gyakoroltatja a kalligráfiát vagyis  a díszes folyóírást.
   Megvalósítható ötletek kézikönyve, de bőven van benne szó a krétarajzokról, az illusztrációkról, amik lehetnek ajándékok és amikkel otthonunkat is díszíthetjük.
   Vannak benne üres oldalak is, ahol örömmel gyakorolhatunk.
   



+1 Szabados Ágnes - Van ​időm olvasni – Olvasónapló
   Három az egyben kötet, hiszen egyszerre olvasónapló, munkafüzet és ajándékkönyv is, amibe vezethetjük az olvasásainkat, különböző tervezőket tölthetünk ki.
   Vannak benne pozitív gondolatok, tanácsok, ráadásul sokszor előre megszerkesztett, tehát ha ténylegesen nincs valakinek ideje az ilyesfajta pepecs munkákra, akkor azzal sem kell bajlódnia.
   Leírhatjuk a véleményünket az adott, elolvasott kötetről, összegyűjthetjük kedvenc idézeteinket is.

Megjegyzések