Szörnyen jó könyvajánló

Sziasztok! :)

   Ma végre Halloween és tudom, hogy itt Magyarországon nem olyan nagy ünnep, mint mondjuk Amerikában és sokan nem is szeretik, de én kimondottan imádom és a blogon eddig minden évben volt ezzel az ünneppel kapcsolatos bejegyzés.
   Tavaly az egyik kedvenc Halloween témájú kötetemről hoztam nektek értékelést (Könyvkritika: Agatha Christie - Halloween és halál), előtte való évben pedig egy egész Halloween-nel kapcsolatos bejegyzéssorozat volt terítéken.

   Most pedig összeszedtem pár olyan kötetet, amiket jó szívvel ajánlok olvasásra és amiknek valamiféle természetfeletti lény - például vámpír vagy zombi - a főszereplője.

   Íme a lista:

Egy boszorkányos történet...
John Updike - Az ​eastwicki boszorkányok
   Igazából kicsit meghazudtolom magam, mert nekem nem annyira tetszett ez a kötet, viszont azért merem mégis ajánlani, mert emberek vagyunk, tehát különbözünk.
   A kötet egy duológia első felvonása, amiben három középkorú és kissé elnyomott nő, Alexandra, Jane és Sukie boszorkányos kalandjait követhetjük nyomon.
   Ők mindhárman magányosak és csalódottak, már-már unottan tengetik sablonos életüket, amikor egy titokzatos és karizmatikus férfi érkezik a városba, hogy felkorbácsolja régen elnyomott mágiájukat, szenvedélyüket és elfojtott indulataikat...
   A regény erős társadalomkritika és a mágikus realizmus témáját ötvözi, kissé lassan csordogál, ráadásul erősen korhatáros, szerintem 16 éven aluliak kezébe egyáltalán nem való, mert vannak benne erősen sokkoló és megbotránkoztató jelenetek.

    
Egy vámpíros történet...
Dacre Stoker  és J.D. Barker - Dracul 
   Mi mást is ajánlhatnék ide, mint az örök klasszikus, a Bram Stoker féle Drakula nagyszerű előzményét.
   A kötet Bram Stoker és nővére, Matilda vérfagyasztó kalandjait mutatja be, aminek cselekménye szépen - lassan elvezet a Drakulában is ismert történethez, kvázi megágyaz neki és az olvasók elé tárja, hogy mi is történt a múltban.
 
   

Egy vérfarkasos történet...
Andrea Cremer - A keresők
   Ez igazából a Nightshade trilógia második kötete, csak azért ennek a borítóját teszem be, mert ez a kedvencem.
   Az is igaz, hogy nem is annyira vérfarkasokról, mint inkább alakváltókról beszélünk, akik farkas alakot öltenek.
   Két kitűnő, de vérszomjas harcosokkal teli, régóta ellenségeskedő csapat a Keresők és az Őrzők háborúját meséli el, akik egy jó előre megjövendölt halandó sorsáért és kegyeiért küzdenek, miközben a magánéletükben is teljes káosz uralkodik.


Egy szellemes történet...
Kim Harrington - A ​tisztánlátó
   Pár hónapja hoztam már egy két részes, (Szellemes könyvek ajánlója 1. és 2. rész)  szellemes könyves ajánlót és nem is akarom magamat ismételni, szóval most inkább egy olyan paranormális, két kötetes krimit ajánlok, amiben egy különleges médiumokkal és tisztánlátókkal megáldott vagy éppen megátkozott család nyomoz pár igazán rejtélyes gyilkosság és eltűnés ügyében.


Egy zombis történet...
Barbara Cantini - Halálka 
   Nem igazán szeretem az ilyen típusú történeteket és az Eleven testeken kívül nem is olvastam ilyen könyvet, szóval most inkább egy éppen aktuális, friss megjelenést ajánlok a figyelmetekbe, ami egyszerre zombis és Halloween központú is.
   Ez pedig a Halálka című sorozat első része, ami egy zombilány cseppet sem átlagos ,,életét" meséli el, méghozzá illusztrált, korhatártól független kiadásban.
   Az Addams Family rajongóinak már-már kötelező darab, hiszen teljesen hozza az eredeti filmek és az új, animációs feldolgozás hangulatát is.
   

Egy angyalos történet...
Danielle Trussoni - Az ​átok
   Az angyalokról hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy jók, de bizony vannak gonoszak, gyilkos és ártó szándékúak is.
   Az Angelology kötetek mindkét részében tapasztalhatjuk, hogy az angyalok sem tökéletesek, a bukottak és felvigyázók pedig még inkább veszélyesek.
   Ezt a történetet leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik a kalandos, történelmi tényeket és a Bibliát valamint a fikciót jól ötvöző, kissé részletesebb és lassabb tempójú könyveket.


Egy szörnyvadászokat felvonultató történet...
Sarwat Chadda - Az ​ördög csókja
   Ha szörnyvadászok, akkor abból természetesen egyből következik, hogy sokféle bestiával és szörnyeteggel találkozhatunk a lapokon, ez pedig nincs is másképp a Sarwat Chadda féle duológia első és második részével sem. 
   Billi SanGreal ez a belevaló, félelmet nem ismerő leány és a maréknyi, modern templomos lovag mindent elkövetnek, hogy megvédjék világunkat a másik oldalról fenyegető szörnyektől...



Egy démonos történet...
Pat Walsh - Crowfield ​démona
   Egy középkori környezetben, azon belül is egy apátságban játszódó csodálatosan megírt ifjúsági regény, amiben igaz az első kötetben inkább a tündéreknek jut nagyobb szerepe, de ebben a részben már egy ősi és kiszámíthatatlan, évszázadok óta lappangó démonnak is, akit talán csak egy mindenre elszánt fiúcska állíthat meg...


Egy varázslós történet...
Charlie N. Holmberg - A ​papírmágus
   Egy igazán különleges varázslókkal tarkított regény, amiben olyan emberek a főszereplők, akik mágiájukat valamiféle matériához kötötték, mint például papír, üveg, fa vagy éppen műanyag.
   A főszereplő, Ceony Twill maga is papírmágus lesz és tanoncnak szegődik a jóképű, de sötét titkokat cipelő Emery Thane-hez, ahol egyhamar megtanulja, hogy nem minden mágus akar ártatlan tárgyak elbűvölésével élni és valamiféle gonosz, ártó szándékú dologra adják a fejüket...



Egy tündéres történet...
Gaura Ágnes - Túlontúl
   Egy a népmeséket feldolgozó és általunk is jól ismert, magyar vonatkozású tündéreket felvonultató történet, ami egyszerre több szálon fut és ami még ráadásul illusztrált is.
   Egy megtörhetetlennek tűnő átok már évszázadok óta sújtja és választja el egymástól Tündérország két legendás szerelmesét, amikor is a Budapesten élő Liliom olyan kalandokba keveredik, amik örökre megváltoztathatják a varázslattal élők és persze a saját sorsát is...


Hasonló kötetek ezekben a témákban:














Megjegyzések