Szellemes könyvek ajánlója - 2. rész

Sziasztok! :)

   Pár napja hoztam már ennek a bejegyzésnek az első részét, amit itt el is tudtok olvasni. :)
   Most pedig érkezem a második felvonással, aminek a végén még pluszban megnevezek egyéb szellemes könyveket, amiket igaz, hogy én még nem olvastam, de számotokra akár érdekesek is lehetnek.

   Íme a lista:

5.
Charles Dickens - Karácsonyi ​ének 
   Valószínű, hogy igen kevesen vannak olyanok, akik nem ismernék ezt a klasszikus és tanulságos  karácsonyi mesét, de úgy éreztem, hogy egyszerűen muszáj szerepelnie ezen a listán.
   Főszereplője a dölyfös, fösvény és barátságtalan Scrooge úr, akit karácsony napján halott barátja és még három szellem látogat meg, méghozzá azzal a céllal, hogy móresre tanítsák és segítsenek neki felnyitni a szemét egy új, jobb élet reményében.
   A viktoriánus korszakban játszódó történet egyszerre szívet melengető és végtelenül ijesztő, egyszóval tökéletes olvasmány minden felnőtt és gyermek számára.


6.
Claudia Gray - Örökéj 
   Bianca új diák az Evernight Akadémián, ahol a szülei is tanítanak és ahol a diákokat megossza valamiféle kimondatlan konfliktus.
   A lány érzi, hogy nem igazán illik a túlságosan is tökéletes, ragadozószerű társai közé, ezért barátkozni kezd az iskolai különceivel, köztük Lucassal, akinek persze megvannak a saját kis titkai, akárcsak Biancának.
   Számomra leginkább az az igazán emlékezetes ebben a történetben, hogy a jól megszokott vámpír - vérfarkas ellentétek helyett, a vérszívóknak itt lidércekkel kell megküzdeniük.
 


7.
Amanda Stevens - Örök ​kísértés
   Természetesen nem mehetek el szó nélkül a legnagyobb kedvencem mellett, ami ugyebár a Sírkertek Királynője sorozat. :)
   A temetőrestaurátor, Amelia, látja a szellemeket, de édesapja intelmeire hagyatkozva próbál nem odafigyelni rájuk.
   Ám egy napon szörnyű gyilkosságok történnek a környéken és feltűnik a színen egy meggyötört múltú rendőr, akit a halott neje és a kislánya kísértenek és akit Amelia képtelen kiverni a fejéből.
   Ez a tiltott szerelem pedig olyan váratlan és halálos események sorozatát indítja el, ami természetesen még a holtakat sem hagyja nyugodtan pihenni a sírjaikban...
 


8.
Kelley Armstrong - A szellemidéző 
   Chloé már kiskora óta látja és érzékeli a szellemeket, ezért képtelen normális, hétköznapi életet élni.
   Így történik hát, hogy bekerül a Lyle Házba, ahol hamarosan rádöbben, hogy képes a nekromanciára, vagyis a holtak feltámasztására, irányítására is.
   Ez pedig még csak a kezdet, hiszen a Lyle Ház többi lakója is igencsak furcsa és különös dolgokra képes, ezt pedig néhány mindenre elszánt, gonosz ember igyekszik a lehető legjobban kihasználni és a saját előnyére fordítani.
   Hamarosan Chloé és barátainak élete lesz a tét, miközben arra is rá kell jönniük, hogyan szabjanak gátat sajátos képességeiknek, mielőtt még túl késő lesz.



Egyéb szellemes könyvek és kísértethistóriák lehetnek még:












Megjegyzések