A nyár legjobb 3+1 könyve volt... - 2019

Sziasztok! :)

   Immáron hagyomány a blogon, hogy szeptember első napjaiban vagy heteiben írok az elmúlt nyár négy - általam - leginkább kedvelt könyvéről.
   Ez most sem lesz másképpen, így hozom is azt a 3+1 kötetet, amik kiemelkedőek voltak számomra a nyáron.
A kép forrása
     Az előző nyár kedvenceiről itt olvashattok:

A nyár legjobb 3+1 könyve volt...

A nyár legjobb 3+1 könyve volt... - 2018


   Íme az idei lista:

1. Gwenda Bond - Gyanakvó elmék
    Az az igazság, hogy Steve-ről szívesebben olvastam volna, igazából bármit, csak Steve Harrington legyen, de ez ugyebár még nem valósult meg sajnos. :(
   A kötetben feltűnik Tizi anyukája, Terry Ives,  a nagynénje, Becky Ives  és megismerhetjük a kislány igazi apukáját is.
   Ha eddig bárki számára kérdéses volt, hogy valójában ki lehet Jane/Tizi apja, akkor az ne aggódjon, mert ebben a kötetben minden kiderül.
   Egyébként sok olyan dologra választ kapunk, amik mindig tisztázatlanok maradtak a sorozatban. Kellően kiegészíti a Duffer testvérek alkotta világot.
   Valamint főszereplő a kétes jellemű és kegyetlen Dr. Brenner és Kali, azaz Nyolc, aki itt még fiatal gyermek.
   Aztán persze ott van a rengeteg Tótágas leírás, amik nekem a kedvenc részeim voltak. Sajnos itt sem tudtunk meg sok mindent erről a kifordított, ijesztő világról, de mindenképpen értékeltem, hogy az írónő megpróbálta érzékeltetni a szörnyek nyomasztó jelenlétét.
    Abszolút hozta a retro hangulatot. Azt a  különös, megmagyarázhatatlan és ködös hawkinsi atmoszférát.



2. Mia Sheridan - Archer hangja
   Régen volt szerencsém ennyire szerethető karakterekhez.
  A történet első felében inkább a megismerkedésen, tapogatózáson, a romantikán volt a hangsúly, de utána gyorsan beindultak az események és izzott a levegő a két főszereplő között. Olyan túlfűtött erotika került a középpontba, hogy magam is meglepődtem.
    A könyv egyébként az egyik kedvenc filmemre, a Mindenhol nő című Reese Witherspoon főszereplésével készült alkotásra emlékeztetett és annak a legjobb pillanatait idézte. Voltak benne hasonló dolgok és a stílusát, a hangulatát teljesen hozta.
   Bátran ajánlom olvasásra nemtől függetlenül, de azért mindenképpen 16 év felett.
   Aki egy könnyed, szívmelengető, csodaszép érzésekkel teli történetre vágyik, az adjon egy esélyt az Archer hangjának, mert mindenképpen megéri.



3. Séverine Vidal és Manu Causse - Bicebóca ​szívek
   Egy rövid, mindössze 160 oldalas kötetről beszélünk, de esküszöm több benne az élet, a valódi tartalom, mint néhány 500+ oldalas regényben, amik mostanában akadtak a kezeim közé.
   A dráma, a folytonos sajnálkozás háttérbe szorult és még ilyen rövid idő alatt is megismerhettük a karakterek érzéseit, velük sírhattunk, nevethettünk, örülhettünk és szomorkodhattunk.
   Lenyűgöző, hogy ennyi tragédia és betegség ellenére is ilyen pozitív szemlélettel látták a világot és élték meg a körülöttük/velük zajló eseményeket.
   A romantika pont a szereplők korának megfelelően volt adagolva. Bimbódzó, bátortalan románcok, amik akár egy életre is szólhatnak majd.
   Mindezek mellett pedig előtérbe került az igaz barátság, a bátorság és persze az, hogy ha hiszünk önmagunkban, akkor szinte semmi sem lehetetlen, pláne nem akkor, ha ráadásként még mások is hisznek bennünk.
   Ha egy végtelenül könnyed hangvételű, de igenis komoly témákat boncolgató kötetre vágytok, akkor mindenképpen ajánlom a figyelmetekbe. 




+1 Mary Seehafer Sears és Eleanor Levie - Vidéki ​hangulat - Otthonszépítő dekorációs ötletek 
   Mindent imádok, ami a kreativitással és a kézműveskedéssel kapcsolatos, ráadásul a lakberendezésért is oda meg vissza vagyok, szóval örülök, hogy rátaláltam erre az albumra, mert imádtam. :)
   Vannak benne szuper ötletek lépésről-lépésre, gyönyörű képek, szóval ajánlom mindenkinek, aki rajong az ilyen dolgokért.
   Tetszettek a kalapdobozok, a kollázsok, amik tulajdonképpen a scrapbook elődei. Voltak benne textilfestő leírások,  útmutató a potpourri és a díszkoszorú készítéséről, valamint bútorfelújítás is.
   Ebben a kötetben amúgy a vintage, a provance, a rusztikus és a vidékies stílusok kerülnek a középpontba.

Megjegyzések