A nyár legjobb 3+1 könyve volt... - 2018

Sziasztok! :)

   Kivételesen most nem egy hó végi zárással jövök, mert ebben a hónapban nem is vásároltam könyvet, hiszen spórolok az egyetemre.
   A blog hamarosan egy éves lesz és arra gondoltam, hogy most hozok egy olyan bejegyzést, amit anno  - a kötelező köszöntőn kívül - elsőként tettem fel. Mármint annak az új, 2018-as változatát, amiben az elmúlt nyár leginkább szívemhez nőtt köteteiről írok.

   Az előző nyár kedvenceiről itt olvashattok.

   Íme:

1. Colleen Hoover - Csúf szerelem
   A Csúf szerelem számomra kivételes könyv, hiszen ez volt az első olvasmányom Colleen Hoover-től és mivel a legjobb barátnőm előtte nem sok jót mesélt CoHo stílusáról - egyszerűen nem kedveli - így sokáig tartottam ettől a regénytől.
   Szerencsére totálisan pozitív csalódás volt, hiszen egy lenyűgöző és megismételhetetlen sztori, ami szinte azonnal belopta magát a szívembe és természetesen új kedvenc lett nálam.
   Egy szenvedéllyel, érzelmekkel és erotikával teli romantikus történet, aminek középpontjában Tate és Miles viharos kapcsolata áll.
   Miles már rögtön a kapcsolatuk elején közli a lánnyal, hogy testi vágyaknál többet nem tud és nem is akar nyújtani, hiszen a múltban egy olyan tragédia érte, ami miatt teljesen elvesztette a hitét a szerelemben.
   A bonyodalmak pedig akkor kezdődnek el igazán, amikor Tate lassan rádöbben, hogy többet érez a férfi iránt...



2. Madeline Miller - Akhilleusz dala 
   Sokáig tanakodtam, hogy megvegyem-e ezt a könyvet?! Még a Molyon is kértem segítséget a többiektől és végül meggyőztek, hogy érdemes belevágni.
   Az az igazság, hogy nem igazán szeretem az olyan könyveket, amikről előre lehet tudni, hogy miként is fognak majd végződni.
   Akhilleusz története viszont pontosan ilyen, hiszen a Homérosz féle Iliász óta tudjuk, hogy az egyik legnagyobb görög hős története nem éppen pozitív, boldog lecsengéssel ér véget. :(
   Ám a görög mitológia iránti rajongásom - többek között - végül hozzájárult, hogy adtam egy esélyt ennek a sztorinak, ráadásul mindössze 500 Ft-ért vettem az egyik Reálban.
   Nagyon tetszett, hiszen egyszerre volt benne középpontban a romantika, a trójai háború, valamint a kicsinyes istenek haragja is.
   Izgatottan várom már az írónő másik könyvét is, ami elvileg jövő év elején fog megjelenni magyarul és Kirkéről fog szólni.




3. Susan Ee - Angyalok bukása 
   Szögezzük le: Azért annyira nem tetszett, hogy mondjuk egy lapon említeném az előzőleg felsorolt kötetekkel, de meghatározta a nyaramat, hiszen először 2013-ban olvastam, amikor is utáltam és teljesen lemondtam erről a trilógiáról.
   Aztán pár hete újra kedvet kaptam az angyalos történetekhez és a polcomon lévő, hasonló témájú könyvek közül ez volt az egyetlen, aminek még nem olvastam a második részét. Így történt hát, hogy erőt vettem magamon és újra nekiálltam, hiszen nem nagyon emlékeztem már, hogy anno miért is nem szerettem.
   A lényeg pedig az, hogy most sikerült más szemmel néznem Penryn és Rafi történetét.
   Számomra nem hibátlan, nem rajongok érte úgy, mint mások, de elismerem, hogy bőven van benne potenciál, izgalmas és nagyon is kegyetlen, posztapokaliptikus regény, de már határozottan várom, hogy elolvashassam a befejező részt.





+1 Gárdonyi Géza - Egri csillagok
   Idén abban a szerencsében volt részem, hogy életemben először - tudom kissé blamás, de ez van - Egerben jártam és nyaraltam egy tökéletes hosszú hétvége alkalmából.
   Eger csodálatos város, hatalmas múlttal és történelemmel, így természetesen azóta is visszavágyódom.
   Pistivel két napunk délutánját töltöttük a várban, minden zugát bejártuk, így amikor véget ért az a pár nap és hazaértünk, azon kaptam magam, hogy még mindig képtelen vagyok elszakadni a várostól.
   Így jött a hirtelen ötlet, hogy egy igazi kötelező klasszikust vettem elő újra.
   Kisiskolás koromban igazán szenvedtem ezzel a regénnyel, de most, felnőtt fejjel, csodálatos időutazás volt és minden sorát élveztem. :)


Kapcsolódó linkek gyűjteménye:




Megjegyzések