Könyvek, amiket már nagyon várok - 15. rész

Sziasztok! :)

   Utoljára a nyár elején volt hasonló bejegyzés, most viszont itt az ősz és ezzel együtt sok-sok izgalmas őszi megjelenés is várható.
 
   Összeszedtem pár igazán ígéretesnek tűnő  könyvet, amiket majd mindenképpen szeretnék megvenni és elolvasni.

   Azoknak a megjelenéseknek, amiknek még nincsen hivatalos magyar borítója ideiglenesen az eredeti, külföldi kinézetet linkelem be, de amint lesz változás azonnal lecserélem.

   Íme a lista:


1. Jennifer L. Armentrout - A ​legsötétebb csillag - Az Origin/Originok sorozat első kötetete és egyben Luxen spin-off kötet is
A magyar megjelenésről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy valamikor idén várható.

Fülszöveg:
A 17 éves Evie Dasher a saját bőrén tapasztalta meg az emberiség és az idegenek között kirobbant háború következményeit. Amikor egy razzia során pont az egyik olyan hírhedt klubban tartózkodik, ahol az embereket és a túlélő luxeneket is szívesen látják, megismerkedik az éteri szépségű Luckel, akiről kezdetben azt feltételezi, hogy luxen… pedig valójában valami sokkal erősebb. Luc iránti vonzalma egyre mélyebbre sodorja egy számára eddig ismeretlen világba, ahol semmi sem az, aminek látszik…
Titkok, hazugságok és szerelem… ugorj fejest a luxenek elképesztő világába!



2. Alexandra Christo - Egy ​birodalom végzete
Emlékeztek még az egy évvel ezelőtti Bárcsak megjelennének magyarul is... bejegyzésemre? 
Úgy tűnik, hogy az ott felsorolt kötetek közül egy már biztosan érkezni fog magyarul is, még valamikor az idén.

Fülszöveg:
A HERCEG ​SZÍVE LENNE AZ IGAZI TRÓFEA.
Lira hercegnő egy királyi családból származó szirén, azok közt is a legveszélyesebb. Tizenhét herceg szív van a gyűjteményében, így hát a víz alatti világban nagy tiszteletnek örvend. Már csak egy szív hiányzik – ám azt elhibázza. Anyja, a Tenger Királynője büntetésből átváltoztatja, mégpedig egy olyan lénnyé, amitől a legjobb undorodik: emberré. Elveszi tőle a bűvös szirénénekkel képességét is, és megparancsolja, hogy a téli napfordulóig vigye el neki Elian herceg szívét, különben ember marad örökre.
Hiába ő a leghatalmasabb emberi királyság trónörököse, Elian herceg csak az óceánon érzi magát igazán otthon. A szirénvadászat pedig a hivatása. Amikor kiment egy lányt az óceán habjaiból, hamar rájön, hogy ő bizony más, mint aminek először hitte. Az idegen megígéri neki, hogy a segítségére lesz, és együtt fogják megtalálni a módját, hogyan pusztítsák el a sziréneket. De vajon megbízhat a lányban? És vajon hány alkuba kell belemennie Elian hercegnek, mire megszabadítja az embereket a legnagyobb ellenségtől?



3. Christine Lynn Herman - Az ​elemésztő homály - Az elemésztő homály sorozat első kötete
A kiadó 2019. október 31.- re ígéri a megjelenést és úgy olvastam, hogy vannak hasonlóságok a nagyszerű Stranger Things sorozattal, szóval engem egyből megvettek vele kilóra.  Számomra az ősz egyik legjobban várt kötete.

Fülszöveg:
Nővére ​halála után a tizenhét éves Violet Saunders kénytelen akarata ellenére a New York állambeli Négy Ösvénybe költözni. Habár Violet még újonnan érkező idegen a városban, hamarosan rádöbben, hogy az édesanyja korántsem az: mindketten a város egyik nagy tiszteletben álló családjának sarjai. Négy Ösvényben pedig kőcsengő függ minden ajtó fölött, és veszély leselkedik az erdő mélyén.
Justin Hawthorne családja generációk óta őrködik Négy Ösvény biztonsága fölött, megvédelmezve a lakókat a Homálytól, egy élettelen dimenziótól, amelynek börtönében egy kegyetlen szörnyeteg él. Miután kiderül, hogy Justin nem örökölte a családja különleges képességeit, anyja minden áron titokban akarja tartani a megalázó igazságot. Justin azonban képtelen lemondani a megígért jövőjéről és a városról, amelynek védelmére megesküdött.
Harper Carlisle elveszítette a kezét egy balesetben, és napokig a Homály csapdájában ragadt. A tragédia után hajdani barátja, Justin Hawthorne lelketlenül cserben hagyta, ezért Harper megesküdött, hogy bosszút áll rajta. Elégedetlenség fortyog Négy Ösvény felszíne alatt, és Harper megragadja az alkalmat, hogy megdöntse a Hawthorne család hatalmát, és megváltoztassa a saját jövőjét – de hogy mindez milyen következményekkel jár, még nem is sejti. A Homály napról napra egyre erősödik, sorra szedi az áldozatait. Amikor Violet véletlenül szabadjára engedi a szörnyeteget, mindhármuknak össze kell fogniuk a többi alapítóval együtt, hogy feltárják a családjuk képességei mögött rejlő sötét titkokat… mielőtt a Homály mindnyájukat elemészti.



4. Lois Duncan -  Időbe zárva
Lois Duncan nálam már bizonyított a Sötét folyosókkal, szóval bizalmat szavazok neki ezzel az ,,új' kötetével is. Örülnék ha a könyv Halloweenkor jelenne meg, mert akkor meg is lenne az idei év kellemesen borzongató olvasmánya.

Fülszöveg:
A fiatalság titkáért meg kell halni.
Nore Roberts nem vágyott új életre, de miután az édesanyja meghalt, az apja pedig újranősült, Árnyasligetben kell új otthonra lelnie egy régi, polgárháború korabeli kúriában, ahol az új családja él. Amikor találkozik a mostohaanyjával, Lisette-tel, rögtön szembetűnik neki a nő fiatalsága és szépsége. Bár a mostohatestvérei barátságosak, később egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy titkolnak előle valamit. Nore kutatni kezd a múltjukban, és miután kiderül néhány döbbenetes furcsaság, rájön, hogy a megérzése nagyon is megalapozott. Vajon sikerül-e felfednie a mostohaanyja sötét titkát, mielőtt ő maga is a gonosz varázslat áldozatává válik?

Megjegyzések