Bárcsak megjelennének magyarul is...

Sziasztok! :)

   A minap kicsit hosszabban nézegettem a Moly külföldi könyveinek kínálatát és azt tapasztaltam, hogy rengeteg olyan köteten akadt meg a szemem, amiket valamikor szívesen olvasnék magyarul is.

   Szóval összeszedtem pár ilyen könyvet, hátha valamelyik kiadónak megkönyörül a szíve rajtam és úgy döntenek, hogy elhozzák majd nekünk a közeljövőben.

   Persze tisztában vagyok vele, hogy bármikor elolvashatnám ezeket a regényeket, de sajna nem olyan jó az angolom. :(

   Íme a lista:

1. Kerri Maniscalco - Stalking ​Jack the Ripper sorozat
   Ez egy horror regény sorozat, ami Audrey Rose Wadsworth rémisztő kalandjait követi nyomon.
   A nemesi származású fiatal lány az első részben Hasfelmetsző Jack után nyomoz, a második kötetben Drakula a célpontja, még a hamarosan megjelenő harmadik kötetben egy óceánjárón elkövetett brutális gyilkosságok megfejtésének ügyében jár el.
   A könyveket sokan dicsérik, mert roppant hű képet festenek a viktoriánus korszak borzalmairól egy kis fantasyvel elegyítve.



2. Neal Shusterman - Arc of a Scythe sorozat
   Ez egy disztópikus témájú fantasy, amiben az emberek már képtelenek meghalni, ezért a társadalom Kaszásokat alkalmaz, akik véletlenszerűen csapnak le áldozataikra, ezzel fenntartva a világ rendjét és egyensúlyát.
   Neal Shustermannak már jelent meg könyve magyarul a Könyvmolyképző kiadó gondozásában, így amikor megkérdeztem a kiadót, hogy várható-e náluk ez a sorozat is, ködösen csak annyit feleltek, hogy egy ideje már szemmel követik a Arc of a Scythe sikerét.


3. Madeleine Roux - House ​of Furies sorozat
   Madeleine Roux könyveit már jól ismerhetik azok, akik olvasták az Asylum trilógiát, a Maxim kiadó gondozásában.
   Ebben az új sorozatában egy kísérteties és rémisztő panzió lakóinak életét és mindennapjait követhetjük nyomon, amikor is Louisa Ditton kénytelen megszállni ezen az aggasztó helyen.
   A történetben szinte rögtön bebizonyosodik, hogy igen vékony a határ és az emberek és a szörnyek világa között...



4. Holly Black - The ​Darkest Part of the Forest
   Azt már biztosan tudjuk, hogy az ősszel érkezik a The Cruel Prince a Könyvmolyképző kiadó gondozásában, de vajon meg fog-e majd jelenni a The ​Darkest Part of the Forest című kötet, aminek az az érdekessége, hogy habár semmi köze sincs a The Folk of Air sorozathoz, mégis ugyanabban az univerzumban játszódik és pár olyan szereplő is feltűnik benne, akik a The Cruel Prince-ben is.
   Igazi sötét, baljós tündéres sztori ez.



5. Alexandra Christo - To ​Kill a Kingdom
   Egy igazi, belevaló retelling, méghozzá A kis hableány merész, újszerű, sötétebb feldolgozása.
   Van benne mágia, egy kis mitológia és persze szerelem, romantika is.
   Ráadásul csak egy rész, standalone kötet, ami kifejezetten tetszik, hiszen olyan sok elnyújtott, felesleges sorozat van manapság.



6. Sarah Henning - Sea Witch
   Ez a sztori sok mindenben hasonlít az előző kötetre, csak éppen, itt nem A kis hableány történetét dolgozza fel a szerző, hanem Ursula, a tengeri boszorkány eredetéről mesél sajátos stílusban.
   Engem kimondottan érdekelne, hogy vajon mivel van megmagyarázva a tengeri boszorkány gonoszságának és kegyetlen, számító viselkedésének eredete. 
   Vajon szerethető antihős lesz belőle? Esetleg még jobban meggyűlöljük? Kíváncsi lennék az igazságra.


Ti milyen könyveket látnátok szívesen magyarul is?
Írjátok meg nekem. :)

Megjegyzések

  1. Szia!

    Most hogy én is sokat olvasok,és ezért ködzönet neked hogy annyi könyvet kölcsönadtál olvasni ☺️ Rengeteg sok jó köny kön aminek várom a folytatását,főleg a new adults könyveket.
    Remélem hogy a közeljövőben Te is olvadhatod a folytatásokat ami vàrsz.

    VálaszTörlés
    Válaszok


    1. Szia Márti!

      Ezek szuper könyvek, jó lenne elolvasni őket magyarul. Te szuper vagy angolból, neked simán mennének a kötetek, de a gyengébb angol tudásúak - mint én is - örülnénk egy jó kis fordításának. :)

      Törlés
  2. am a Kill the Kingdom meg van magyarul;))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Tudom, igen. Azóta az a kötet már megjelent, de ezt a magyar megjelenés előtt írtam.

      Törlés

Megjegyzés küldése