Kedvenceink kedvencei - 2. rész

Sziasztok! :)

   Pár napja már hoztam ennek a bejegyzésnek az első részét, - (Itt el is tudjátok olvasni) - így természetesen most itt van a második felvonás.

   Most is összeszedtem pár olyan irodalmi karaktert, akik maguk is szeretnek olvasni, valamint szenvedélyesen rajonganak a könyvek és az olvasás világáért.

   Íme:

1. Anastasia Steele
E. L. James - Árnyalat trilógia
   Mivel A szürke ötven árnyalata eredetileg egy Alkonyat fanfiction volt - csak később sokan bírálták túlzott pikánssága miatt - így Ana karaktere tulajdonképpen maga Bella Swan lenne.
   Az eredeti történetben Bella szerette a könyveket, így termesztésen maga Ana is nagy rajongója az olvasásnak.
   Irodalom szakos hallgatóként végez az egyetemen, egy könyvkiadó szerkesztőjeként, majd főszerkesztőjeként dolgozik, ráadásul hatalmas Austen és Thomas Hardy rajongó.
   Emlékeztek még, amikor Christian megveszi Anának ajándékba az első kiadású Egy tiszta nőt?
Na, ugye!




2. Delila
Jodi Picoult és Samantha van Leer - Sorok között duológia
   Delila egy magányos, fiatal lány, aki gyűlöli az iskolát, viszont imádja a könyveket.
   Óriási kedvence a Sorok között című mese, amiben rajong Olivér, a jóképű és bátor herceg karakteréért.
   Egyik nap, olvasás közben, Delila és Olivér - meglepő módon - élénk beszélgetésbe elegyednek egymással, s így kezdődnek hát nem mindennapi kalandjaik.



3. Cath
Rainbow Rowell - Fangirl
   Ebben a történetben a főszereplő, Cath, már egyetemista és egyszerűen rajong a Simon Snow történetekért, amik kicsit hasonlóak a Harry Potter könyvekhez.
   Simon és Baz  témájú fanfictionöket ír, amik nagy népszerűségnek örvendenek a többi rajongó körében, ráadásul Cath maga is ebbe a világba menekül, mert számára a valóság nem elég jó.



4. Varen Nethers
Kelly Creagh - Soha már trilógia
   Varen egy kiközösített, meg nem értett srác, aki magányában és elkeseredésében az Edgar Allan Poe által teremtett álomvilágba menekül.
   Szabadidejében egy könyvesboltban dolgozik, szívesen ír verseket és rajzol.
   Persze később, a Poe művei iránti elvetemült rajongása keveri bajba is...




5.  Lady Jane Grey
Brodi Ashton, Cynthia Hand és Jodi Meadows - Lady Jane
   Lady Jane története cseppet sem hétköznapi, ebben az alternatív történelmi feldolgozásban, pedig még az eredetinél is kalandosabb.
   Lady Jane itt egyszerűen imád olvasni, ráadásul igencsak sajátos ízléssel rendelkezik, mert több száz, sőt, ezer oldalas könyveket képes elolvasni például a zöldségek eredetéről, a méhek életééről vagy éppen olyan tudományos dolgokról, amik másoknak biztosan unalmas és száraz lenne.
   Pont ezek miatt a dolgok miatt viszont, végtelenül okos, talpraesett, gyakorlatias és sokféle helyzetben könnyedén feltalálja magát.




6. Jane Hayes 
Shannon Hale - Austenland
   Ezt a könyvet most olvastam, így még totálisan friss az élmény.
   Kicsit hasonló a Polly Shulman féle Rajongáshoz, hiszen a Büszkeség és balítélet imádatán alapszik, de inkább felnőtteknek szól, hiszen maga a főszereplő is egy fiatal hölgy, aki elvakultan rajong Mr. Darcy-ért és éppen ezért képtelen igazi kapcsolatot kialakítani más férfiakkal.
   Egy családi haláleset folytán aztán elutazik egy Austen-mániás nők számára kitalált, angliai vakációra, ahol teljesen megváltozik az élete.



7. Aurélie Bredin
Nicolas Barreau - A nő mosolya
   Aurélie élete egy szerelmi csalódást követően a feje tetejére áll, de a nő viszonylag hamar talpra áll, hála A nő mosolya című regénynek, amit egy totális véletlen folytán talál az egyik eldugott kis könyvesboltban.
   Miután elolvassa a regényt, megszállottan kutatni kezdi az író kilétét, valamint érdekli, hogy miért tűnik úgy: a könyv pontosan róla szól?!




8. Alayna Withers 
Laurelin Paige - Fixed trilógia
   Laynie egy fiatal, érzelmileg instabil és sérült nő, aki viharos és szenvedélyes viszonyba keveredik a jóképű milliomossal Hudson Pierce-szel.
   Kapcsolatuk kibontakozása során, többek között, az is kiderül róla, hogy szeret olvasni, így amikor Hudson értesül erről, úgy próbálja meg lenyűgözni a lányt, hogy vesz neki egy csomó-csomó könyvet, amit ő aztán szabadon olvashat.




9. Rosalie Laurent
Nicolas Barreau - Párizs mindig jó ötlet
   Nicolas Barreau regényei egyébként gyakran épülnek az olvasás szeretete köré, szóval nem meglepő, hogy ebben a regényében Rosalie elvállalja egy mesekönyv illusztrálását, amit később teljesen megszeret és a rajongójává válik, amikor is egy amerikai fiatalember plágiummal vádolja meg...
   A könyv érdekessége, hogy a kötetben valóban megtalálható - teljes egészében - a mese.

Megjegyzések