Szellemes könyvek ajánlója - 1. rész

Sziasztok! :)

   Gondoltam összeszedek nektek pár szellemekkel kapcsolatos regényt, amiknek többsége egyben ugyebár horror is, igaz azért nem olyan félelmetesek.
   Habár én magam nem igazán szeretem az ilyen típusú könyveket, egy kis kellemes borzongásnak néha képtelenség ellenállni. Nem igaz?

   Íme a lista első fele:

1.
Neil Gaiman - A ​temető könyve
   Neil Gaiman egyébként is a morbid, különc stílusáról, valamint sajátos humoráról híres, ám A temető könyve még jobban kilóg a tőle megszokott történetek sorából.
   Senki Owens ugyanis egy fiatal fiú, akinek titkokkal terhes múltjánál csak az a furcsább, hogy mindennapjait egy temetőben tölti, szellemek között...
   A sztori egyszerre meseregény és horror elemekkel teletűzdelt fantasy, ráadásul vannak benne vámpírok, alakváltók és persze megannyi különleges lény.



2.
Kendare Blake - Vérbe ​öltözött Anna
   Egy álmos kisváros elhagyatott házában kísért a Vérbe öltözött Anna, a brutális módon meggyilkolt fiatal lány. Aki egyszer betér hozzá, szinte biztos, hogy nem kerül ki onnan élve...
   Ám egy nap Cas, a mindenre elszánt kísértetvadász érkezik azzal a céllal, hogy végleg leszámoljon Annával.
   A két fiatal persze nem számít arra, hogy miután jobban megismerik a másikat, már nem az lesz a fő céljuk, hogy leszámoljanak egymással, hanem kiderítsék, hogy valójában mi történt Annával.
 



3.
Madeleine Roux - A ​bolyongó lélek
   Dan Crawfordot furcsa álmok és túlságosan is valóságos látomások gyötrik, néha pedig azt sem tudja, hogy mit csinált, hol volt, tehát egyszerűen kihagy a memóriája.
   Ezek a jelenések pedig akkor válnak igazán súlyossá, amikor nyarát a Brookline kollégium és egykori elmegyógyintézet falai között kénytelen eltölteni.
   Amikor rejtélyes balesetek és gyilkosságok sora veszi kezdetét csakhamar az is világossá válik, hogy Dan talán sokkal többet tud az egykori  ,,nagy múltú" intézményben zajlott rémísztő kísérletekről, mint azt valaha is hinni vélte.




4.
Lois Duncan - Sötét ​folyosók 
   Kit Gordy egy bentlakásos iskolába kényszerül, amivel talán nem is lenne akkora baj, de a Blackwood Hall egész épületét körüllengi valamilyen megmagyarázhatatlan, sötét árny, ami borzongást vált ki a lányból.
   Kit szüleinek és barátnőjének írt levelei elvesznek, telefon nincs, az igazgatónő, Madame Duret, pedig túlságosan is sok mindent titkol a diákjai elől.
   Amikor az egyik túlhajszolt diáklány életét veszti és Kit maga is egy eddig sosem látott zenei tehetség jeleit kezdi mutatni, immáron egyértelművé válik, hogy a Blackwood Hall cseppet sem átlagos iskola...



Hamarosan érkezem a folytatással...

Megjegyzések