Kevésbé ismert könyvek ajánlója - 1. rész

Sziasztok! :)

   Biztosan Ti is tudjátok, hogy vannak olyan könyvek, amik népszerűek például a Molyon vagy felkapottak a médiában és egyéb könyves platformokon. Ilyen a Harry Potter, az Ízek, imák, szerelmek vagy Az éhezők viadala trilógia.
   Akadnak olyan kötetek, amik megosztóak, mint A szürke ötven árnyalata és az Alkonyat.
   Most viszont olyan könyvekről írok ajánlót amik nem annyira ismertek, de szerintem érdemes rájuk időt szakítani, hiszen okozhatnak kellemes perceket.

   Íme a lista első fele:


1.
Marie Phillips - Csintalan ​istenek, avagy görög mitológián alapuló mese felnőtteknek
   Ma már ha valaki olyan könyvet akar olvasni, ami a görög mitológiával kapcsolatos, akkor sokaknak egyből a Rick Riordan féle Percy Jackson könyvek jutnak az eszébe.
   Persze én magam is szeretem ezeket a történeteket, de ha egy standalone kötetre vágytok ebben a témában, akkor ajánlom Marie Phillips regényét, ami kicsit sokkoló, szókimondó, de mindenképpen pörgős, morbid humorú, közben viszont hű képet fest a hedonista, önző istenek világáról, ráadásul egyedi módon dolgozza fel az Orfeusz és Euridiké mítoszt.


2.
Cally Taylor - A ​mennyország várhat, avagy egy kellemesen szellemes chick lit sztori
   Nálam ha valaki a chick lit témakört emlegeti, akkor egyből Nicolas Barreu regényei jutnak az eszembe, viszont pár évvel ezelőtt olvastam Cally Taylor romantikus regényét, melynek egy halálos tragédia az alapja, hiszen a kötet elején meghal a főhősnő...
   A történet pedig csak ezután indul be igazán, ami kicsit meglepő lehet, de érdekes és vicces alapot szolgáltat a további eseményeknek.
   Ha láttátok és szerettétek anno a Paul Rudd és Eva Longoria főszereplésével készült Csak a testeden át! című filmet, akkor bátran ajánlom nektek ezt a regényt is.


3. 
Pierre Boulle - A ​majmok bolygója, avagy a mai sci-fi egyik nagy elődje
   Itt inkább a filmek az ismertebbek, azt viszont kevesen tudják, hogy az eredetileg 1963-ban megjelent sci-fi regény volt előbb.
   Igazi szatirikus hangvételű társadalomkritika, amiben van időutazás, űrutazás és egyben egy utópisztikus világba ágyazott disztópia.
   Alapja Charles Darwin evolúcióelmélete, de olyan fontos témákat is boncolgat, mint az állatkísérletek vagy a kasztosodás. 
   Mindenképpen ajánlom, de csak azoknak, akik nem feltétlenül rajonganak a happy endért.


4. 
Richard Kadrey - A ​végítélet kis doboza, avagy kötelező darab az Elveszett próféciák rajongóinak
   Akikben esetleg még mindig van hiányérzet az Elveszett próféciák sorozat és könyv után, az bátran vágjon bele Richard Kadrey regényébe, mert biztosan nem fog csalódni.
   Van ebben minden. Pandora szelencéje, világvége, angyalok, vámpírok, szellemek, vérfarkasok, zombik, gyilkos szekták stb. 
   Kicsit szatíra, kicsit urban fantasy, mindenképpen elvont, morbid poénok, de jól átjön az intelligens humor kedvelőinek.
   Neil Gaiman fanoknak már-már kötelező darab.



   Hamarosan érkezem a folytatással...
   Addig is írjátok meg nekem, ha eszetekbe jutott még egy kevésbé népszerű könyv, amit bátran ajánlanátok másoknak is. ;)

Megjegyzések