Kézműves sarok: 5 ok, hogy miért olvassátok a Lakáskultúra magazint

Sziasztok! )

   Előre leszögezem, hogy ez a bejegyzés nem reklámozás céljából készült és semmiféle hasznom nem származik belőle. Sem anyagi, sem semmilyen más!

   Tudjátok, hogy imádom a kézműves dolgokat, így számomra természetes, hogy ezzel együtt élek-halok a lakberendezésért is.
   Persze csak szigorúan hobbi szinten, de akkor is fejleszti a kreativitásomat, ráadásul tök jó érzés új dolgokat megvalósítani, kipróbálni.

   Így jött az ötlet, hogy ebben a bejegyzésben összeszedek pár olyan indokot, ami alátámasztja azon kijelentésemet, hogy miért is szeretem annyira a Lakáskultúra magazint és miért ajánlom másoknak is jó szívvel.

   Íme:

1.
Felölel minden olyan témát, ami érdekes lehet a lakberendezés szempontjából
   Egy viszonylag hosszú ideje működő magazinról van szó, ami minden hónap első szerdáján jelenik meg és ami csodálatos, igényes kivitelezésben kerül az olvasók kezébe.
   Telis-tele van színes fényképekkel és műszaki rajzokkal, valamint tök jó az illata is.
   A cikkek érdekesek, az interjúk tanulságosak.
   A címlapon mindig rajta van, hogy: otthon, dekoráció, kert és életmód, ezeket a témákat pedig valóban minden számban sorra veszik.



2.
Műhelytitkok avagy sikeres iparművészek a szakmájukban
   Az egyik kedvenc rovatom a Műhelytitkok címet viseli.
   Ebben a visszatérő cikksorozatban hazai iparművészeket, olyan példaértékű és kreatív embereket mutatnak be, akik kitartással és odafigyeléssel sikerre vitték az álmaikat.
   Vannak itt fazekasok, kerámia művészek, lakberendezők, asztalosok és még sok-sok kézműves technikával dolgozó művész.



3.
Bemutatnak csodálatos otthonokat és van hozzá Stíluskalauz is
   Minden számban részletesen - fényképekkel és leírásokkal - bemutatnak legalább 3 vagy 4 családi házat, lakást, loftot, apartmant vagy nyaralót.
   Ezeknek a cikkeknek a végén vannak kiragadott, az adott lakóhelyre leginkább jellemző termékek, amiket akár mi is megvásárolhatunk, megvalósíthatunk, így hasonló lehet majd a mi kuckónk is.




4. 
Legfőbb kedvencem: a dekoráció rovat
   Ezt mintha csak nekem találták volna ki és persze minden olyan embernek, akik imádják az olyan dolgokat, amiket akár saját kezűleg, otthon is elkészíthetünk.
   A dekoráció rovatban mindig van egy csomó ötlet, amiket ha meglátok, akkor rögtön ki akarom próbálni.
   Megannyi kézműves tipp, díszítési forma, valamint színkavalkád és DIY - "Do it yourself" vagyis csináld magad útmutatók, koncepciók.




5.
Virágok, kertek, receptek, utazás, színek és érdekes cikkek
   További kedvenc rovataim felsorolása következik. Mindig láthatunk csodálatos zöldekkel, fákkal, bokrokkal és virágokkal teli kerteket.
   Vannak szuper receptek mindenféle enni- is innivalókkal.
   Betekintést nyújt egy egzotikus ország vagy város, egy ott élő szemével.
   Megannyi érdekes cikk a lakberendezés világából. Boltajánlóval, rendezvényekkel, kiállításokkal és egyéb hírekkel.
   Bemutatásra kerül a hónap színe, ami számomra mindig kellemes meglepetés, mert sosem gondoltam volna, hogy létezik ennyi árnyalat.



   +1
   Néhány negatív dolog, mert semmi sem tökéletes
    A végére hagyom azt a két dolgot, ami annyira nem tetszik a magazinon és amit - ha én lennék a főszerkesztő - biztosan javítanék, változtatnék.
   Az egyik az, hogy Stíluskalauzban fellelhető bútorok vázák, lámpák stb... nem elég pénztárcabarátak, hiszen nem mindenki engedheti meg magának, hogy több tíz és százezer forintért vásároljon kaspókat vagy éppen festményeket. 
   Ha ezeket az árakat látom, akkor mindig arra gondolok, hogy a Pepco a szegény ember IKEÁja. ;)
   A másik pedig, hogy egyre több oldalban, egyre több hirdetés és reklám szerepel, amiknek nem mindig van köze az újságoz. 
   Lásd: csokoládé vagy valamilyen másik, nem odaillő termék reklámja.
   Ilyenkor meg az jut az eszembe, hogy mindenki pénzből forgatja magát és a további igényesség megőrzésére biztosan kell a pénz. 



Megjegyzések