Klasszikusok nyomában - 3. rész

Sziasztok! :)

   Pár hete hoztam már nektek ennek a bejegyzésnek az előzményeit, de népszerű lett és sokan megnéztétek, valamint kaptam pozitív visszahelyezéseket a Molyon is, szóval gondoltam akkor lesz belőle még egy plusz rész. ;)
  Többségük előzményregény, de azért akad benne újrafeldolgozás is.
   Emlékeztetőül:

Klasszikusok nyomában - 1. rész

Klasszikusok nyomában - 2. rész

   Íme a lista:


1.
Dacre Stoker  és J.D. Barker  - Dracul
   Ami nem más, mint a Bram Stoker féle Drakula - immáron - hivatalos előzményregénye.
   A kötet Bram Stoker és nővére, Matilda vérfagyasztó kalandjait mutatja be, aminek cselekménye szépen - lassan elvezet a Drakulában is ismert történethez, kvázi megágyaz neki és az olvasók elé tárja, hogy mi is történt a múltban.
   Tanúi lehetünk Stoker és a gróf emlékezetes, ám végzetes találkozásának is...
   


2.
Marissa Meyer - Szívtelen 
  Ismerjük már Alice Csodaországbeli kalandjait, sőt még a Kalaposról is tudunk pár extra dolgot, de a Szívkirálynőről eddig nem sok minden derült ki.
   Marissa Meyer standalone regénye, viszont pont az ő múltjára próbál meg rávilágítani, így ebből a kötetből az is kiderül, hogy nem mindig volt ő kegyetlen, az értelmetlen lefejezések nagy rajongója.
   A királynő emberibb, esendőbb oldalát próbálja meg bemutatni, valamint feltárja az igazságot, hogy miért is lett olyan, amilyen.
   Közben pedig persze visszatérünk Csodaországba és feltűnik megannyi ismerős arc.


3.
Kenneth Oppel - Az ​élet vize 
   Melyben megismerhetjük  fiatal Victor Frankenstein-t, bátyját, Konrádot, valamint Elisabeth Lavensát is, akik gyermeki naivsággal és játékokkal töltik minden idejüket, amikor véletlenül rábukkannak a Sötétség könyvtárára és elszabadítanak pár igazán ősi, de halálos erőt...
   A kötet és a további folytatása remekül bemutatják, hogy miként és miért is lett Victorból az a mindenre elszánt tudós, aki aztán arra vetemedett, hogy torz, új életet akarjon teremteni.
   A történet alapja az alkímia és a tiltott tanok megismerése, de van benne szerelmi háromszög, valamint megannyi hátborzongató pillanat, ami nagyszerű elődjére hajaz.
   

4.
Joanna Trollope - Értelem ​és érzelem
   Mely Val McDermid féle A klastrom titkához hasonlóan egy Jane Austen regény - Az értelem és érzelem - modernizált feldolgozása.
   A két főszereplő ugyanúgy Elinor és Marianne  Dashwood, akik félreértések, pénzsóvár rosszakarók, gátlástalan férfiak hálóiba keverednek és közben képtelenek észrevenni az orruk előtt zajló valódi eseményeket és igaz, de túlontúl egyértelmű szerelmeket sem.
   A regény pikantériája, hogy sok esemény a közösségi média ismert platformjain játszódik, így még inkább kiélezi az ellentéteket, félreértéseket.
   
  

+1
Shakespeare újra sorozat
  - Howard Jacobson: Shylock a nevem - A velencei kalmár
 - Jeanette Winterson: Az időszakadék - Téli rege
 - Anne Tyler: Az ecetlány - A makrancos hölgy
 - Margaret Atwood: Boszorkánymagzat  - A vihar
 - Jo Nesbø: Macbeth - Macbeth 

Megjegyzések