Fókuszban: a cica

Sziasztok! :)

   Pár napja hoztam a Fókuszban bejegyzések kutyákról szóló könyves ajánlóját, így persze nem volt kérdés, hogy hamarosan érkezem a cicás könyveket bemutató cikkel is.
   Ez a pillanat éppen most érkezett el.
      Eddigi Fókuszban bejegyzések:

Fókuszban: az iskola - 1. rész

Fókuszban: az iskola - 2. rész

Fókuszban: az erdő



   Íme a lista:


1. Vicki Myron és Bret Witter - Dewey ​– A könyvtár macskája
   A történet főszereplője a címben is szereplő Dewey, aki egy felelőtlen és kegyetlen ember jóvoltából hamarosan a Spencer Közkönyvtárának könyvledobójában találja magát.
   Az apró cicára a könyvtár igazgatónője talál rá, aki gondozásába veszi, majd megteszi a macskát a könyvtár kabalaállatává és a négylábú, doromboló szőrmók, így akaratlanul is, de sok - sok ember szívébe belopja magát.
   A kötet igaz történeten alapszik, így talán még megrendítőbb és meghatóbb.
    
 

2. James Bowen - Bob, ​az utcamacska és folytatásai
   Szintén igaz történet alapján, amiből ráadásul még film is készült.
   A regény James és Bob, a hajléktalan ember - macska páros kalandjait követi nyomon.
   Megható és felemelő sztori arról, hogy mindig van esély az újrakezdésre, főleg ha találsz egy barátot, aki megért téged és mindig melletted áll és mindenben támogat.
   Igaz, hogy jelen esetben egy vörhenyes színű kandúrról van szó, ez viszont cseppet sem von le a történet értékéből...sőt.
   


3. Gwen Cooper - Homér - Egy varázslatos vak kismacska története
   Igen, egy újabb igaz történetről van szó, hiszen az élet már csak ilyen. ;)
   Homér cicáról lemondott az előző gazdája, mert vaknak született, így került Gwenhez, aki már az első találkozás alkalmából felismerte a benne rejlő igaz értékeket.
    Az idő múlásával Homér egyre inkább magára talált. Csintalanságban és dorombolásban sem akadt párja ezen a világon, ráadásul újra és újra meglepte gazdáját, aki azt gondolta, hogy már minden eshetőségre felkészült...



4. Simon Tamás - Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör és folytatása
   Egy nem mindennapi kandúr, Alfi története és egyben személyes hangvételű naplója, amiben megismerhetjük ennek a bundás borzalomnak a cseppet sem átlagos vagy éppen unalmas hétköznapjait.
   Alfi egyéni, bár kissé beképzelt módon figyeli a világot és természetesen megvan a magához való esze, ráadásul sokkal okosabb, mint bármelyik ember.
   Gondolom senkinek sem kérdéses, hogy a Vérmacska meglepő, szókimondó és kacagtató kalandok sorát éli át, aminek a végén talán Ő maga lesz a világ ura.




5. Desmond Morris - Miért ​csinálja…? - Nélkülözhetetlen útmutató a macskák viselkedéséhez
   Desmond Morris zoológus, így biztosan ismeri már az állatokat, mint a saját tenyerét.
   Ebben a macskákról szóló ismeretterjesztő kötetében átfogó, minden témát felölelő módon mutatja be a cicák életét, szokásait, valamint választ ad a gazdákban felmerülő egyéb kérdésekre is.
   Ha esetleg eddig kérdéses volt bárki számára is, hogy miért nyávog, dagaszt, fúj vagy csóválja a farkát a macska, akkor ezekre most mind-mind egyértelmű válaszokat kaphat.


Egyéb könyvek, amikben cicák a főszereplők vagy cicák kerülnek a középpontba:



















Megjegyzések