Fókuszban: az iskola - 2. rész

Sziasztok! :)

   Pár napja volt már egy hasonló bejegyzés ebben a témában:
   Fókuszban: az iskola - 1. rész
   Most hozom is a folytatást, amiben szintén összeszedtem pár olyan könyvet, ahol a főszereben egy iskola, egy új tanuló érkezése, valamint egyéb, tanulással kapcsolatos dolgok állnak.

   Íme a lista:

1. 
Kerstin Gier - Az álmok első könyve
   Ezzel együtt pedig természetesen az egész Silber - trilógia, hiszen pont az a lényege, hogy Liv és Mia Silber, édesanyjukkal Angliába költöznek, ahol aztán a lányok egy elit középiskola új tanulói lesznek.
   Liv élete váratlan fordulatot vesz, amikor álmában megismeri a suli legmenőbb srácait, akik valamiféle rituális áldozatot mutatnak be egy vérszomjas démonnak...


2.
Jennifer L. Armentrout - Obszidián
   Katy Swartz utolsó középiskolai éve előtt Nyugat-Virginiába kényszerül költözni.
   Itt aztán megismeri a szomszédságában élő Black családot.
   Dee Black-kel szinte rögtön legjobb barátnők lesznek, de Dee bátyja, az arrogáns és pökhendi Daemon már nagyobb fejtörést okoz a lánynak.
   Katy egyhamar két földöntúli faj háborújának kellős közepén találja magát...


3.
L. J. Smith - A beavatás
   Cassie Blake kénytelen New Englandba költözni, így hát természetesen otthagyja régi iskoláját is és próbál beilleszkedni a városi gimibe.
   Itt aztán megismeri az iskolát uraló kamaszok egy csoportját, akiket sötét titkok, tiltott mágia és gyanús események sora leng körbe.
   Cassie egyhamar bekerül a Titkos Körbe, ahol nem is telik el olyan sok idő és a lánynak máris rá kell jönnie: a Kör nem követel tőle sokat, csupán ,,csak", hogy adja fel az eddigi életét, valami egészen sötét dologért...


4.
L. J. Smith - Vámpírnaplók
   L. J. Smith másik híres - sokkal híresebb - regényfolyama, főszerepben Elenával,  Fell's Church városának és iskolájának üdvöskéjével, aki már hozzászokott, hogy mindent és mindenkit megkap, egészen addig, amíg Stefan Salvatore személyében új diák nem érkezik a gimnáziumba.
   Stefan titokzatos, csendes, visszahúzódó és szemlátomást egyáltalán nem érdekli Elena.
   Ám a látszat most is csal, hiszen Stefan véres titkot rejteget a múltjából és bármit hajlandó megtenni, hogy ne derüljön ki az igazság...
   A sorozat egyébként végigköveti a szereplők középiskolai és egyetemi éveit is.


5.
Becca Fitzpatrick - Csitt, csitt
   Nora Grey átlagos életét élte, egészen addig, amíg az egyik biológia órán laborpartnerének nem osztották be, a furcsa nevű fiút: Foltot.
   Folt idegtépően nagyképű, de közben mégis ellenállhatatlan. Attól a perctől kezdve, hogy betoppan Nora életébe, a lánnyal furcsa és ijesztő dolgok kezdenek történni.
   A lány egyhamar angyalok és bukottak háborújának kellős közepén találja magát...

Megjegyzések