Top 5 agyrém könyves karakter

Sziasztok! :)

   Ezt a Book Tag-et, többek között azért is szemeltem ki magamnak, mert viszonylag rövidke, könnyen lehet vele haladni és mostanában kevés időm van, szóval pont megfelel. :)

   A másik ok pedig az, hogy nagyon tetszik az alapötlet, hiszen idegesítő, irritáló szereplőkből bőven akad, lehet bátran válogatni. Sajnos...

   A Book Tag-et egyébként Life Next To Us blogon találtam és egy kicsit módosítottam, mert ott a 2018-ban olvasott könyvek szereplői közül kellett válogatni, de én az eddigi összes olvasásomból (477 könyv!) szelektáltam ki az általam leginkább utált karaktereket. :)

   Íme:

1. 
Mariama Goodwine - Amanda Stevens: A Sírkertek Királynője sorozatából
   Óriási Harry Potter rajongóként ismerhettek, szóval lehet, hogy azt gondoltátok: Umbridge, esetleg Voldemort lesz az első helyen, de NEM! Sőt, ők fel sem kerültek a listára.
   Az első helyen egyértelműen ez az aljas perszóna áll.
   Mariama egy önző, csapodár nő, akinek senki és semmi sem volt szent, ráadásul kiderült róla, hogy gyilkos is. Manipulatív, kegyetlen, aki a csáberejével próbálta meg befolyásolni a körülötte élő férfiakat és mindenkit kihasznált.
   A könyvekben már rég nem is élt és szó szerint csak a szelleme volt jelen, mégis gyűlöltem.


2.
Rebecca de Winter - Daphne du Maurier: A ​Manderley-ház asszonya című klasszikusából
   Gondolom nem igazán lepődtök meg, hiszen ha belegondolunk, akkor Rebecca és a fentebb említett Mariama párosa szinte teljes mértékben hasonlóak, csupán csak a helyszín és az események teszik őket különbözővé.
   Rebecca tipikusan az a gyötrő, lélekölő személy volt, aki amíg élt: a szemebedbe kedves volt veled és teljes mértékben megjátszotta magát, aztán amikor meghalt újra és újra kiderültek róla a gonosz dolgok, amíg rá nem kellett jönnöd, hogy az a nő maga volt az élő hazugság. 
   A halála valamilyen szinten feloldozást is hozott, de sokkal inkább még több szenvedést...
   Életének utolsó, ,,nagy" tette is csak arra volt jó, hogy még a síron túlról is gyötörje Maximot. :(



3.
Kelsey Hayes - Colleen Houck: Tigris sorozatából
   Igazából mind a mai napig sem értem, hogy Kelsey-ből miként is lett főszereplő, női főhős?!
   Szerencsétlen csaj annyira buta, sötét, mint az éjszaka, ráadásul végtelenül idegesítő, határozatlan és naiv.
   A döntésképtelensége miatt Dhiren és Kishan is szenvednek, de az a legrosszabb, hogy ő akkor sem veszi észre magát.
   Minden megszólalásából, minden tettéből süt az ostobaság és éppen ezért nem is folytattam ezt a sorozatot, pedig bőven volt benne potenciál. 
   Ám az ilyen főszereplőtől az ég mentsen meg mindenkit!



4. Sophie - Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája sorozatából
   Végül ezt a történetet sem folytattam, mert egyrészt: egyszerűen nem nyerte el a tetszésemet és egyáltalán nem azt hozta, amit vártam tőle. 
   Másodszor pedig, ott volt Sophie, akinél nem ismerek önzőbb irodalmi karaktert.
    Ez a lány senkivel sem törődik, csak és kizárólag saját magával.
   Állítása szerint, ő és Agatha legjobb barátnők, mégis, amint nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt ő várta, elárulja a lányt és a továbbiakban is megismétli ezeket a tetteket. 
   Végül mindig talál magának mentséget a dicstelen húzásokra és undorító módon visszakönyörgi magát a barátai kegyeibe, hogy aztán újra és újra átverje, megalázza őket.


5. 
Margo Roth Spiegelman - John Green: Papírvárosok című regényéből
   Most, hogy belegondolok és végignézem a listát, számomra egyértelművé válik, hogy kimondottan hasonló karaktereket válogattam össze.
   Az ötödik ebben a sorban, az Margo, aki szintén önző, nemtörődöm, fittyet hány a következményekre és bele sem gondol, hogy az eltűnése milyen hatással lehet a családjára, barátaira és persze Quentin-re, akiről tudja, hogy szerelmes belé, mégis kihasználja, hogy végül jól pofára ejtse.
   Ilyen felelőtlen karakter is igen kevés akad...


+1
Lira - Charlie N. Holmberg: A papírmágus trilógiájából
   Lyra pontos ötvözete Mariama vérszomjas, gyilkos hajlamának, valamint Rebecca hűtlenségének és önzőségének.
   Ő az a nő, aki önszántából tért rossz útra és követett el borzalmas tetteket, mégis visszatért bosszút állni a volt férjén, akinek csupán annyi volt a bűne, hogy megmegbízott benne és a szerette őt.

Megjegyzések