Könyvek, amiket már nagyon várok - 9. rész

Sziasztok! :)

   Hamarosan véget ér a nyár, ami persze igazán sajnálatos, de ha belegondolunk, akkor a könyvkiadás szempontjából uborkaszezon, még ősszel minden jobban beindul, újra kezdetét veszi a könyvmegjelenési időszak.  :)
   Összeszedtem pár olyan kötetet, aminek már nagyon várom a megjelenését és amiket a kiadók, idén őszre ígérnek.

   Nem mindegyik kötetnek van már magyar borítója, így addig - ideiglenesen - az eredeti, külföldi borítókat tettem be, titkon remélve, hogy végül ténylegesen is ezek maradnak majd a választott témák.

   Íme a lista:

1. Darcey Bell - Egy kis szívesség


Várható megjelenés: 2018. augusztus 28.
A kiadó nyilatkozata szerint, igyekeznek minél hamarabb megjelentetni a könyvet még a film moziba kerülése előtt, ami ugyebár 2018. szeptember 13.

Fülszöveg:
Egy ​kis szívességgel kezdődik – hétköznapi szívességgel, amelyet az anyukák szoktak egymásnak tenni. Amikor az elbűvölő Emily megkéri Stephanie-t, hogy hozza el a fiát az iskolából tanítás után, Stephanie boldogan igent mond. Emilynek olyan élete van, amelyet sok nő irigyel. Ő a tökéletes anya, aki káprázatos karriert futott be egy híres manhattani divatcégnél. Stephanie özvegyasszony, aki magányosan él iskola-előkészítőbe járó fiával Connecticut peremvárosában, és a naponta vezetett blogjában keres kapcsolatokat és megerősítést. Stephanie azt hiszi, Emily lesz az új bizalmas barátnője, és megdöbben, amikor Emily váratlanul és nyomtalanul eltűnik, figyelmeztetés nélkül magára hagyva a fiát és a férjét. 
Stephanie tudja, hogy valami szörnyűség történt. Képtelen távol tartani magát a gyászoló családtól és hamarosan viszonyba keveredik Seannal, Emily jóképű, tartózkodó, brit férjével. De nem tudja figyelmen kívül hagyni a nyugtalanító érzést, hogy a férfi nem őszinte Emily eltűnésével kapcsolatban. Lehetséges, hogy Stephanie csak képzelődik? Mennyire ismerte „legjobb” barátnőjét? Stephanie kezdi megérteni, hogy semmi – sem a barátság, sem a szerelem, de még egy hétköznapi szívesség – sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.


2. Karen M. McManus - Lehull ​a lepel


Várható megjelenés: 2018. október 2.
Remélem, hogy a kiadó nem fogja megint elcsúsztatni a megjelenést, mert a kötetet eredetileg a Könyvhétre ígérték. :(

Fülszöveg:
Figyelj nagyon, és talán sikerül megoldanod a rejtélyt. 
Hétfő délután a Bayview gimi öt diákját elzárásra küldik. 
Bronwyn, az ész, a Yale-re készül és soha nem szegi meg a szabályokat. 
Addy, a szépség, a tökéletes bálkirálynő megtestesítője. 
Nate, a bűnöző, már feltételes szabadlábon van dílerkedésért. 
Cooper, a sportoló, bajnok baseball játékos. 
És Simon, a különc, a Bayview gimi hírhedt pletykarovatának szerkesztője. 
Csakhogy Simon nem éli túl a büntetést. Mielőtt még kijöhetnének a teremből, Simon meghal. A nyomozók szándékosságot sejtenek a halál körül. Simon hétfőn halt meg, keddre viszont egy zaftos pletykaáradatot tervezett nyilvánosságra hozni legismertebb osztálytársairól. Ezzel pedig mind a négyüket gyilkosság gyanúsítottaivá teszi. Vagy az is lehet, hogy mindannyian egy szabadon portyázó gyilkos bűnbakjai? Mert mindenkinek vannak titkai, nem igaz? De vajon milyen messzire lennél hajlandó elmenni, hogy ne lepleződjenek le a titkok?


3. Melinda Taub - Elátkozott ​szerelmesek

A várható megjelenés még kérdéses, mert amikor legutóbb kérdeztem a kiadót, akkor azt válaszolták, hogy saját borítót kell készíteniük a kötethez, az pedig hosszú idő.

Fülszöveg:
Bár ​Rómeó és Júlia halálával „borús béke” köszönt Veronára, a Montague-k és Capuletek közötti ősi viszály ismét kiújul – alig telik el két hét, és a két ház tagjai ismét a nyílt utcán csapnak össze. 
Escalus herceg az újabb „patvarkodó viszály” láttán úgy dönt, hogy a két tehetős család kibékítése csakis egy Capulet és egy Montague házassága révén lehetséges. A Montague-házból az elhunyt barátját gyászoló agglegényre, Benvolióra esik a választása, a kiszemelt ara pedig a Capulet-ház Rozalinja, Rómeó egykori szerelme. A fiatalok megboldogult unokatestvéreikkel ellentétben nem táplálnak gyengéd érzelmeket egymás iránt, ám a közös cél – hogy oltár elé járulás nélkül véget vessenek a városban dúló viszálynak – egyesíti őket. Csakhogy Rómeóhoz és Júliához hasonlóan Rozalin, Benvolio és a herceg számára is hamar világossá válik, hogy a békéhez vezető út nehézségekkel van kikövezve, és hogy Veronában a legváratlanabb helyeken sarjadhat szerelem. 
Titkos találkák, romantika, a család becsületéért vívott párbajok – e sodró lendületű történet méltó tisztelgés Shakespeare előtt.


4. Jenny Han - Örökkön-örökké ​– Lara Jean - A fiúknak, akiket valaha szerettem trilógia befejező része

A megjelenésről még szintén elég keveset lehet tudni, majd valamikor az ősszel.  Addig is legyünk türelemmel... :(

Fülszöveg:
Lara Jean levélíró napjai folytatódnak a New York Times bestseller A fiúknak, akiket valaha szerettem és az Utóirat: Még mindig szeretlek könyvek meglepetés lezárásában.
Lara Jean a legjobb végzős évét tölti. És még annyi minden áll előtte: egy osztálykirándulás New Yorkba; a végzősbál a barátjával, Peterrel; egy tengerparti hét a ballagás után. Aztán Peterrel átköltöznek az egyetemre, ami elég közel esik az otthonához ahhoz, hogy hétvégenként hazaugorjon csokidarabos kekszet sütni.
Az élet nem is lehetne ennél tökéletesebb!
Legalábbis Lara Jean így gondolja… egészen addig, amíg váratlan híreket nem kap.
Most a lánynak, aki fél minden változástól, újra kell gondolnia a terveit. De ha a szív és az ész két különböző dolgot súg, melyikre érdemes hallgatni?



5. Lauren Kate - Unforgiven ​– Megbocsátásra várva - A Kitaszítva sorozat ötödik, kiegészítő kötete

A megjelenésről még nagyon keveset tudni, egyelőre annyit, hogy biztosan érkezik még az idén.

Fülszöveg:
A szerelmeddel élni maga a Mennyország.
Elszakítva lenni tőle maga a Pokol.
Cam vajon hová kerül?
Cam tudja, milyen a megszállottság. Több időt töltött a Pokolban, mint amennyit egy angyalnak szabad volna. A legújabb pokol számára egy gimnázium, ahol Lilith, az egyetlen lány, akit szeret, az ő bűneiért vezekel.
Cam alkut köt Luciferrel. Tizenöt napja marad, hogy a kiválasztottja újra belé szeressen. Ha sikerül,
Lilith visszatérhet a világba, és Cammel élheti le az életét. De ha kudarcot vall…, Camet a Pokolban egy külön a számára fenntartott hely várja.
Tikk-takk.


6. Jessica Day George - Üveghercegnő - A Vesztfálin hercegnői trilógia második része

Már az is csoda, hogy érkezni fog a második kötet, hiszen az első rész még 2011-ben jelent meg.
Ennél többet egyelőre nem lehet róla tudni.

Fülszöveg:
Az egyik átok… a másikhoz vezet.
Miután hosszú évekig átok kényszerítette, hogy minden éjszaka táncra perdüljön, Pipacs hercegnő esküvel megfogadta, hogy soha többé nem húz tánccipellőt a lábára. Éppen ezért csupán vonakodva vállalkozik arra, hogy részt vesz a királyi csereprogramban, amit édesapja a szomszédos országok uralkodóival együtt ötlött ki.
Először nem is tűnik olyan rossznak az élet a távoli Bretonban, főleg mivel felbukkan egy jóképű herceg, aki a barátságát kínálja… sőt talán még többet is. Ám egy Eleonora nevű szegény szolgálólány is megjelenik a színen, és szemet vet a hercegre. Vajon melyik lány fogja elnyerni a szívét? És vajon ki áll a káprázatos báliruhák és cipellők mögött, amikben a nincstelen Eleonora parádézik a bálokon? Csak Pipacs hercegnő lát át a mágián, ami a királyság összes többi lakóját bűvöletben tartja. Mivel egy átkot már sikerült legyőznie, ő a legmegfelelőbb arra, hogy egy másikkal is megbirkózzon.

Megjegyzések

  1. Ez az egy kis szívesség az előzetes alapján nekem annyira kis gagyi filmnek hatott, pedig jó a szereplőgárdája. A borító is nagyon fura, inkább valami lakberendezési könyv jut erről eszembe. Mindenesetre kíváncsi leszek, ki mit mond rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Az előzetes és a fülszöveg alapján számomra olyan, mintha összemixelték volna A lány a vonaton és a Holtodiglan filmeket/könyveket. Nekem azok tetszettek, szóval ennek is adok egy esélyt.
      A borító kicsit tényleg fura, mert ha már mindenképpen a film plakátját akarták a könyvre tenni, akkor inkább lehetett volna ez is.

      https://media.port.hu/images/001/075/350x510/181.jpg

      Törlés

Megjegyzés küldése