Könyvkritika: Sabrina hátborzongató kalandjai trilógia

 Sziasztok! :)

   A mai bejegyzésemben Sarah Rees Brennan: Sabrina hátborzongató kalandjai trilógiájáról hozok egy kis ajánlót.
   Az biztos, hogy akik szerették a sorozatot, azok a könyvekben sem fognak csalódni! ;)

Sarah Rees Brennan
Boszorkányszezon (Season of the Witch)
Sabrina hátborzongató kalandjai - 1. rész
Magyar kiadás éve: 2020, 2023

Fülszöveg:
A ​népszerű NETFLIX-sorozat regényes története.
Vajon lemond a lány a fény útjáról azért, hogy a sötétséget kövesse?
Tombol a nyár, és Sabrina Spellman tizenhatodik születésnapja közeledik, amikor minden megváltozik körülötte.
Bár mindig is tanult mágiát és varázsigéket két nagynénjétől, Hildától és Zeldától, közben élte a hétköznapi halandók életét is: a Baxter gimiben tanul, a barátnőivel – Susie-val és Rozzal – lóg, és moziba jár a barátjával, Harvey Kinkle-lel.
Ám egyre fogy az idő a hátralévő normális, mindennapi életéből, és sokkal nehezebb maga mögött hagynia Rozt, Susie-t és Harvey-t, mint gondolta. Főleg mert Sabrina nem biztos abban, hogy Harvey mit érez iránta. Unokatestvére, Ambrose azt javasolja, szórjanak bűbájt a fiúra, hogy kiderüljenek a valódi érzései. Ám amikor egy rejtélyes erdei szellem közbeavatkozik, a varázslat durván visszaüt.
Így bár Sabrinát mindig is vonzotta a boszorkánylét hatalma, most kénytelen elgondolkodni azon, hogy ez a hatalom nem tereli-e őt rossz irányba.
Ismerd meg kétségeit, és kövesd boszorkányos kalandjait!

   Nekem ez most nagyon kellett. :) Azta, de jó volt, mit jó? Remek. :)
   Szerettem a sorozatot, bár sokszor féltem és undorodtam tőle és bevallom, hogy az utolsó évadot nem is láttam még, mert tudom hogyan végződik és azt meg nem akarom elfogadni!
   Az Alexis Henderson féle A boszorkányság éve fiaskó után kellett valami valódi boszis és ez most nekem pont olyan volt.
   Sarah Rees Brennan munkásságát az Árnyvadász novellákból ismerem, de itt aztán megmutatta, hogy valóban tud írni.
   A sorozat szereplői szinte leléptek a lapokról. A fekete oldalas részek voltak a kedvenceim, azok, ahol beleláthattunk a karakterek legmélyebb gondolataiba, érzéseibe.
   Nicholas Scratch itt még nem nagyon szerepel, de amikor igen, akkor mindent visz. Őt nagyon szeretem. Sabrinát is jobban megkedveltem, sőt Ambrose-t is.
   Annyira örülök, hogy megrendeltem és nekikezdtem, mert ez most annyira megérte. :)
   IMÁDTAM és kész. (L)
   Egyetlen problémám volt, Salem teljes hiánya, – Salemet a népnek! – de persze tudom, hogy ez egy előzmény és a könyvek a különböző évadok között játszódnak.
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás magyarosított változata, rajta Sabrina fél arca és persze piros/fekete/fehér színekben pompázik, ami illik a sorozathoz is.


Sarah Rees Brennan
A káosz leánya (Daughter of Chaos)
Sabrina hátborzongató kalandjai - 2. rész
Magyar kiadás éve: 2020, 2021
 
Fülszöveg:
A ​félig boszorkány, félig halandó tizenhat éves Sabrina Spellman meghozta a döntést: elfogadta a sötét oldalát és a varázstudó gyökereit. Ereje most napról napra növekszik,
de vajon mi lesz ennek az ára?
Élete legnehezebb döntésével maga mögött hagyja imádott barátait a Baxter gimiben. Eljött az idő, hogy a sötétség útját követve megtalálja a helyét a boszorkányok és a varázslók között a Láthatatlan Tudományok Akadémiáján.
Sabrinának mindig is jól ment az iskola, most viszont egy teljesen új világban kell eligazodnia. Muszáj mindig szem előtt tartania az újdonsült kötelezettségeit, s hogy azok milyen következményekkel járnak a barátaira és magára nézve.
Ráadásul ott vannak az új iskolatársai. Prudence, Dorcas és Agatha barátok, vagy valami olyasmi, de megbízhat-e bennük? És Nick Scratch? Ő olyan elbűvölő, mint mindig, de tartósnak bizonyulnak-e a Sabrina iránti érzései?
A NETFLIX-sorozat alapján ez a regény egy teljesen új és eredeti történetet mesél el Sabrináról.
Tudj meg még többet róla és hátborzongató kalandjairól! 

   Lehet, hogy nekem Sarah Rees Brennan új, kedvenc írónőm lesz, a Sabrina hátborzongató kalandjai meg az új kedvenc sorozatom? Most már megvárom a befejező részt, de nekem ez a könyv is nagyon tetszett. :)
   Nem adok rá öt csillagot, mert Salem végtelenül keveset szerepelt, ez nálam nagy hiány! Szerintem a sorozatban és a könyvekben is, Salem egy igen elhanyagolt és elvesztegetett karakter, akiben sok potenciál lett volna…
   Nick, ó Nick! (L) Szívem új szerelme, Finnick után az új, kedvenc könyves álompasim lett. Ebben a kötetben szerencsére sokat szerepelt és imádtam őt.
   Tetszett a megosztó bromance kapcsolata Harvey-val, valahogy olyan természetesnek tűnt, hogy ugyanazt a lány szeretik, mégis képesek kedvelni a másikat. Nem volt fura, inkább olyan sabrinásan természetes. :D
   A vége pedig annyira keserédes, de sok-sok mindent megmagyaráz.
   Kitölti az évadok közötti hézagokat, új szerepkörrel és mélységgel ruházza fel a karaktereket, ráadásul egyszerre kiegészít és újat nyújt.
   Áhhh, szerettem nagyon. *_*
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás magyarosított változata, rajta Sabrina, aki Salemet tartja a kezében.
   A piros, fehér és fekete színek most is a sorozathoz hűen dominálnak.


Sarah Rees Brennan
A Sötétség Útja (Path of Night)
Sabrina hátborzongató kalandjai - 3. rész
Magyar kiadás éve: 2022
 
Fülszöveg:
Nem ​könnyű félig halandónak, félig boszorkánynak lenni. Legalábbis Sabrina Spellmannek nem az. Nemrég jött rá, hogy az apja a Sátán… és az a sorsa, hogy uralkodjon a Pokolban.
Sabrinának szokás szerint más tervei voltak a jövőjét illetően. Kitalálta, hogyan lehetne csapdába ejteni az apját… aki viszont így a barátjának, Nick Scratchnek a testében esett fogságba. Ami azzal járt, hogy a lány életének szerelme a pokolban ragadt, magában a Sátánnal.
Sabrina tudja, hogy valamilyen módon kiszabadíthatja onnan Nicket, miközben továbbra is parkolópályán tarthatja a jó öreg apukáját. Csak ki kell találnia, hogyan. Sajnos a hűséges unokatestvére, Ambrose nincs kéznél, mert elment levadászni Blackwood atyát, az Éj Egyházának egykori gonosz vezetőjét.
Szerencsére Sabrinának még mindig ott vannak a halandó barátai: Roz, Harvey és Theo. Így amikor a nagynénje, Zelda – az Éj Egyházának jelenlegi főpapnője – megemlít egy ősrégi küldetést, ami segíthet kinyitni a pokol kapuját, a lány és a barátai kapnak az alkalmon. Zelda viszont elfelejtette megemlíteni, hogy a küldetésnek is megvannak a maga veszélyei…
A népszerű Netflix-sorozat alapján szőtt történet folytatódik.
Szórakozz jól az olvasásával is!


   Az írónő nem árult zsákbamacskát, hiszen aki nézte a sorozatot az tudta, hogy ez az utolsó kötet nem tartogat tényleges megoldást Nick helyzetére…:( Sajnos.
   Ennek ellenére, mégis nagyon tetszett és igazán, még jobban megszerettem ezeket a karaktereket. Éltek és lélegeztek, szerettek és gyűlöltek.
   Eddig sosem olvastam még ennyire jól kidolgozott, de olyan trilógiát, ami eredetileg egy sorozaton alapszik.
   Filmkönyveket és sorozatból, illetve sorozathoz írt könyveket vert kenterbe olyan simán, hogy azt imádtam olvasni.
   Sarah Rees Brennan kitűnő munkát végzett és igazán megszerettem a stílusát. 
   Még gondolkodok, hogy kedvencnek jelöljem-e őt és ezt az egész könyvsorozatot, de sanszos, hogy végül bejelölöm majd. Frissítve: Kedvencnek jelöltem. :) (2024. 05. 01.)
   Nick volt most is a kedvencem, ez nem is kérdés, Sabrinát is szerettem, valamint Ambrose és Prudence párosa volt még rám hatással.
   Harvey, Roz és Theo még mindig nem a kedvenceim, de Harvey hála ennek az egésznek igen sokat nőtt a szememben.
   Caliban is felűnt, ennek is örültem, mert ő is izgalmas és megosztó szereplő, akárcsak Lilith.
   Véres volt, sötét és kissé félelmetes, de rávett, hogy megnézzem az utolsó évadot, szóval már ezért megérte elolvasni.
   Akadtak említések és kikacsintások Riverdale-re is, azokon mindig jót nevettem és a szememet forgattam.
   Nálam már most az év egyik fantasyje és az egyik legjobb boszorkányos trilógia, amit valaha olvastam.
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás magyarosított változata, rajta Sabrina, aki az éppen kinyiló Pokol Kapuján kopogtat.
   A piros, fehér és fekete színek most is a sorozathoz passzolnak.

Megjegyzések