Könyvek, amik sokkal több olvasót érdemelnének - 1. rész

Sziasztok! :)

   Ahogyan azt a beszédes cím is igen jól mutatja, ebben a bejegyzésben olyan könyveket szedtem össze, amik sokkal több figyelmet és ezáltal, sokkal több olvasót érdemelnének.
   A listában sajnos vannak olyan könyvek is, amiknek erősen kérdéses - esetleg már el is döntött - a további, hazai sorsa.
   Remélem, hogy a bejegyzésemmel sikerül másokat is arra ösztökélnem, hogy megvegyék és elolvassák ezeket könyveket és a folytatásaikat is.

Vágjunk is bele:

1. Amanda Stevens - A Sírkertek Királynője sorozat


   Egy leginkább felnőtteknek szóló paranormális románc, amiben a szellemeket látó temető restaurátor Amelia Gray nem mindennapi életébe nyerhetünk bepillantást. Amelia kalandjai egy temetőben elkövetett brutális gyilkossággal kezdődnek, ahol a nő erősen kötődni kezd a nyomozást folytató John Devlinhez. A férfi nyomában mindig két szellem jár. Az elhunyt felesége és kislánya.
   A könyv tökéletes olvasmány lehet, főleg így ősszel, hiszen kellően misztikus, borzongató, néha romantikus, tele titkokkal és váratlan fordulatokkal.
   A kiadó egyelőre biztosan nem tervezi folytatni a sorozatot, holott Amerikában már a hatodik része is megjelent. :(
   Ez a sorozat különösen nagy szívügyem, mert a sorozat második része A birodalom a 2014-es évem legmeghatározóbb könyvélménye volt, ráadásul azóta sem olvastam olyan könyvet, ami ekkora hatással lett volna rám. Előtte csak a Harry Potter és az Alkonyat könyveket imádtam ennyire!
A kép forrása


2. Gwenda Bond - Veszélyes játék


   Már - már kötelező darab, minden DC képregény és Superman fanatikusnak.
   Nem is értem, hogy miért nincs nagyobb sikere a hazai könyvpiacon hiszen eredettörténetnek számít Clark Kent és Lois Lane megismerkedéséről.
   A könyvben a tinédzser Lois Lane életét és korai kalandjait követhetjük nyomon. Láthatjuk őt bekerülni a Daily Planethez, megismerkedni Perry White-tal és persze Clarkkal is. Jobban megismerhetjük Lois családját, többek között, katona édesapját és cserfes kishúgát.
   Fiatalos, lendületes, nagyon vicces és izgalmas könyv, ami sokkal több figyelmet érdemelne.
   Egy szó, mint száz: Izzítsátok magatokat, DC fanok!
   Ha fele annyira népszerű lenne, mint a mostanában divatos szuperhősös filmek, akkor az már fél siker lenne.
   A kiadó álláspontja: Nem tervezik a folytatást, kivéve ha valami csoda történik és a vásárlók elkezdik megvenni.
   Külföldön már trilógiává nőtte ki magát és hatalmas a sikere.
A kép forrása


3. Katharine McGee - Az ​ezredik emelet


   A blogon már írtam róla, de mivel a kiadó nem adott egyértelmű választ, gondoltam ebbe a listába is beírom, mert nagyon félek, hogy az előző két könyv sorsára fog jutni. :(
   Nem győzőm hangsúlyozni, hogy ezt egy roppant jó sztori.
   Karakterközpontú, több szálon futó cselekmény, érdekes és megosztó szereplők, rengeteg titok, egy futurisztikus jövőben, ahol mindenkinek van valami sötét titka.
   Csodálatos írásmód, lenyűgöző első könyv. Higgyétek el, érdemes neki egy esélyt adni.
   A kiadó azt írta, hogy egy éven belül biztosan nem érkezik a folytatás. :(
   Amerikában nemrég jelent meg a második rész és már a harmadik rész címét is lehet tudni.
A kép forrása


Szerintetek melyik könyvek érdemelnének több olvasót és több figyelmet?
Írjátok meg kommentben. :)

Hamarosan jövök a folytatással...

Megjegyzések

  1. Hű, nem is tudtam, hogy a Graveyard Queenból már ennyi rész van! :O Tervezem újraolvasni, de angolul, mert nekem a fordítás nagyon fura, és szerintem azért se lett akkora siker. Te angolul nem szeretnéd megpróbálni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, bizony van még +3 rész. Sokan nem is tudják, mert a kiadó trilógiának hirdeti, ami részemről kész átverés. :( Nekem nem volt gondom a fordítással, de nem olvastam angolul, szóval érdemben erről nem tudok nyilatkozni.

      Terveztem már, hogy elolvasom angolul, de ez eddig még mindig csak terv. Állandóan akadnak olyan könyvek magyarul, amiket megveszek inkább az angol részekre szánt pénzből. Őszintén szólva: Szívesebben olvasok magyarul, elvégre magyar vagyok.

      Törlés

Megjegyzés küldése