Dalok, amik valójában könyvek is?

Sziasztok! :)

   A cím meglepő lehet, de hirtelen nem jutott eszembe jobb.
   A bejegyzésben olyan zenéket fogok bemutatni, amiknek ha megnézitek a klipjét akkor láthatjátok, hogy hasonló a témájuk egy-egy ismert könyv sztorijához.
   Ebben az összeállításban olyan könyveket és olyan dalokat válogattam össze, amiket én már olvastam és hallgatok is, de biztosan van még számtalan ilyen vagy ehhez hasonló.


1.  
A könyv: Stephanie Perkins - Anna és a francia csók 
A dal: Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back
   Aki már olvasta az Anna és a francia csók trilógia első részét, az tudja, hogy a főszereplők annyira nem hasonlítanak, mert Étienne St. Clair sokkal alacsonyabb, mint Shawn Mendes és Anna Oliphant haja barna, nem pedig szőke, mint a  főszereplő lányé, de ha ettől a két apró dologtól eltekintünk, akkor a klip hangulata és a helyszínek is teljesen olyanok, mint a könyvben.


   Tipp: Tehát ha szeretted a There's Nothing Holdin' Me Back videóját és szeretsz olvasni, akkor nagy az esélye, hogy tetszeni fog majd az Anna és a francia csók című könyv is.


2.
A könyv: Jennifer L. Armentrout - Obszidián
A dal: Ellie Goulding - Starry Eyed
   A sztori adott.  A lány és a fiú kimennek az erdőbe és ott bizony kiderül a nagy titok:
   A srác nem erről a bolygóról, de még nem is ebből a galaxisból származik. Földönkívüli.
   Ez bizony sokkoló lehet...

   Persze Katy Swartz-ot nem úgy képzeltük el, mint Ellie-t ( szerintem fantasztikus énekesnő, nekem a kedvencem), ráadásul a srác nem olyan dögös pasi, mint a Daemon Black, akit mi leginkább a magyar származású Pepével azonosítunk, de a két történet akkor is nagyon hasonló.

   Tipp: Ha tetszett az Obszidián, akkor ne hagyd ki a többi részt sem, mert ez pontosan az a könyvsorozat, ami részről-részre egyre jobb lesz.


3. 
A könyv: Rosamund Hodge - Kegyetlen szépség
A dal: Evanescence - Call Me When You're Sober
   Egy csodaszép, gótikus kastély, amiben egymásnak feszül két roppant erős személyiség. Az eltökélt Szépség és a nagyon is vonzó Szörnyeteg között izzik  levegő. Ez a két ellentétes egyéniség egyszerre gyűlöli és szereti egymást.
   Ráadásul az Evanescence klipjében szereplő énekesnő és a jóképű pasi még hasonlítanak is Nüx Triskelion és Ignifex duójára.

   Tipp: Adjatok egy esélyt ennek a jól megírt Szépség és a Szörnyeteg retellingnek, hátha a kiadó végül úgy dönt, hogy elhozza majd a folytatást is.


4. 
A könyv: Nicholas Sparks - Kedvesem
A dal: Demi Lovato - Made in USA
   Savannah és John egy csodálatos nyarat tölt együtt, amikor is a fiúnak újra be kell vonulnia a hadseregbe.
   A katona és a fiatal lány levelekben tartják a kapcsolatot. Eleinte úgy tűnik, hogy szerelmüket semmi sem törheti meg, de idővel bizony kiderül, hogy a távolság mégis csak nagy úr.
   Amikor John hazatér, azzal kell szembesülnie, hogy már semmi sem lesz olyan, mint a távozása előtti időkben.

   Tipp: Ha a könyvet még nem olvastad, a sztori akkor is ismerős lehet, mert 2010-ben film is készült belőle Kedves John! címmel.



Remélem, hogy tetszett nektek ez a kis összeállítás.
Ha esetleg ti is tudtok hasonló könyves-zenés párokat, akkor bátran írjátok meg egy hozzászólásban.

Megjegyzések