Könyvkritika: Erin Watt - Megtört herceg

Erin Watt
Megtört herceg (Broken Prince)
A Royal család – 2. rész
Magyar kiadás éve: 2017
866-os sorszámú Elit Team kötet

Fülszöveg:
Kikötőben vívott ökölharctól kezdve az iskolai bunyóig: életek omlanak össze a csillogó-villogó palotában, miközben egy srác próbálja menteni a bőrét. 
Reed Royalnak mindene megvan: vonzó külső, befolyásos család, sok pénz. Az elit gimiben sorban állnak a lányok, hogy vele lehessenek. Ő viszont magasról tesz mindenkire, mert csak a családja érdekli – amíg Ella Harper be nem sétál az életébe. 
Izzó gyűlölettel indul a kapcsolatuk, mert azt akarja, hogy az apja új nevelt lánya szenvedjen. De aztán minden átfordul valami egész másba. Közel akarja tudni magához Ellát. Biztonságban. Egy ostoba hiba miatt azonban Ella elmenekül a karjaiból, így káosz köszönt a Royal-palotára. Reed azon kapja magát, hogy összeomlik az egész világa. 
Ella már nem kíváncsi rá. Azt mondja, hogy csak tönkretennék egymást. 
Talán igaza van.

 A bejegyzés erősen spoileres lehet azoknak, akik még nem olvasták a Papír hercegnő című könyvet!

   Még csak egy kicsivel jártam túl a könyv felén, amikor már gyorsan kedvencként jelöltem be a Molyon az egész sorozatot, a szereplőket, az írókat és mindent. 
   Az első résznél már sejtettem, hogy végül ez lesz, hiszen a sorozat eszméletlen, de most, hogy ténylegesen a végére értem... nem tudom, hogy mit mondjak, persze kimondottan jó értelemben. :)
   Még mindig a hatása alatt vagyok és teljes sokkhatás ért. Többször is újra kellett magamat indítanom. Komolyan.
   Egy ideig csak ültem a könyv fölött és közben a megfelelő szavakat kerestem, aztán arra jutottam, hogy: elképesztő, fantasztikus, szédületes, káprázatos, megdöbbentő, csodálatos, döbbenetes, meghökkentő, bámulatos, lenyűgöző, csodás, szenzációs, félelmetes, mesés, irreális, képtelenség, fenomenális, rendkívüli, ámulatba ejtő, észveszejtő, megrendítő, frenetikus, őrületes, varázslatos, szédítő, megkapó, valószínűtlen.
A magyar kiadás borítója
   Így van, jól látjátok, ezek mind-mind, pontosan így, egyszerre. :)
   Most pedig megpróbálkozok pár értelmes mondattal és gondolattal is, elvégre könyves blogger lennék, aki kritikákat, véleményeket és ajánlókat ír azokról a kötetekről amiket elolvasott, bár ebben az esetben inkább ez a bejegyzés és a Megtört herceg írt engem.
   Az Erin Watt szerzőpáros által írt történet tulajdonképpen abban a másodpercben folytatódik, ahol a Papír hercegnő véget ért.
   Ella rajtakapja Reed-et azzal az idegesítő perszónával, Brooke-kal. A pillanat teljesen és totálisan félreérthető, gusztustalan és megrendítő.
   Hősnőnk fogja magát és elszökik a Royal palotából, ezzel pedig káoszt, bizonytalanságot és hatalmas űrt hagy maga után. Reed pedig próbálja őt megkeresni, miközben igyekszik helyrehozni a dolgokat. Több-kevesebb sikerrel.
   Öccsei megharagudnak rá, az apjának kisebb gondja is nagyobb, mivel Brooke igencsak meglepő dolgokkal rukkol elő, ráadásul az iskolában is egyre durvább dolgok történnek, a megoldást pedig mindenki a Megtört hercegtől várja.
   Ha ez nem lenne elég, akkor Reed-nek újfent szembesülnie kell a múltban elkövetett hibáival, miközben mindent elkövet, hogy visszahódítsa Ellát és visszanyerje a Royal név méltóságát.
   A második kötet többek között abban különbözik az elsőtől, hogy - ha lehet ilyet mondani - még jobb, nem mellesleg pedig, egyszerre két szálon fut, hiszen Ella gondolatai mellett, most már Reed piszkos fantáziáját is megismerhetjük. Ami persze - szerintem - kimondottan jót tesz a sztorinak, mert általa gördülékenyebb, stílusában még megosztóbb, pirulásra határozottan okot adó, emellett pedig árnyaltabb és szórakoztatóbb. Ugyan már, csajok! Ti sosem gondoltátok még, hogy a férfiak teljesen és pontosan olyanok, mint Reed? Ne már!
   Szinte biztos vagyok benne, hogy a legtöbb pasi pontosan így gondolkodik mint ő, így is fogalmaz és így látja a világot. Szomorú? Egy kicsit. Meglepő? Egy cseppet sem! :)
   Sok helyen olvastam, hogy mások azt írták: Reed már nem olyan lehengerlő, mert visszafogottabb és papucsként viselkedik, ráadásul meghazudtolja önmagát. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de én ezzel nem értek egyet. Egy kicsit sem.
   Szerintem még mindig szívdöglesztően bunkó és igaz, hogy vannak érzelmes megnyilvánulásai, de szerelmes és ezért nem ítélhetjük el. 
   Ha engem kérdeztek, bátran állítom, hogy mi nők egyszerűen oda meg vissza vagyunk az ilyen rossz fiúnak tűnő jó fiúkért. Egyszerűen így vagyunk kódolva. Erre nincs más magyarázat. Persze mindig vannak kivételek, de ez az igazság. 
   Ezért is ilyen sikeres és megosztó ez a sorozat. Ja, meg azért mert korszakalkotó, nagyszájú, provokatív, egyedi karakterekkel, hatalmas fordulatokkal és túlságosan is kifejező, őszinte fogalmazásmóddal ami engem itt kivételesen nem zavart, mert egyszerűen hiszem és tudom, hogy illet hozzá.
   Teljesen lekötött, jól tudtam vele haladni, mert olvastatta magát. Minden oldalon történt valami izgalmas és döbbenetes.
   Ella még mindig szimpatikus főhős, akivel könnyű azonosulni. Egyszerűen szerethető és nagyon bátor. Kedvelem. 
   A Royal család meg annyira elcseszett, (már bocsánat!) hogy az már szívmelengető és cuki. Egy kicsit sem hibátlanok ezek a fiúk, sőt... Ám soha, senki sem állította, akár még csak egy perc erejéig sem, hogy azok lennének. Romlottak, mocskosul gazdagok, mindent megengednek maguknak, mégis ott rejlik bennük valami plusz, ami kiemeli őket a sok önző, aljas és beképzelt ficsúr közül.
   Ellán és Reed-en kívül még mindig Easton a kedvencem, habár ebben a részben Callum-ot is nagyon megkedveltem. Kiderült róla, nem is annyira vak és kívülálló ebben a családban...
   Aztán persze ott vannak még a kedvelhető mellékszereplők, mint a kelekótya Val, Ella legjobb barátnője vagy éppen a nőcsábász Wade. Ebben a sorozatban az is szuper, hogy itt még az olyan alakok, mint Wade is tudnak meglepetést okozni. Amiket ő csinált, na arról inkább nem is írok bővebben, mert nem férne bele a 18-as karikába... :)
   Ez a könyv: szenvedéllyel túlfűtött, titkokkal és hazugságokkal teli, mocskos, intrikákkal teli, mégis romantikus, vicces, könnyed és megismételhetetlen. Ha elolvasod, meglátod majd, hogy a Royal fiúk Téged is teljesen és visszavonhatatlanul tönkretesznek...
   A vége, az utolsó fejezet, az persze totális, falkaparós függővég, ami teljesen lesújtott. Több okból is. Ezeket az okokat persze nem írom le. Lepődjetek csak meg Ti is, legalább  annyira, mint én. Milyen dög vagyok! Igaz?
   Már csak egy kérdésem van: Mikor jön a folytatás?
   Pár szó a borítóról: A borító még mindig az eredeti, ami mind témájában, mint sémájában követi az előző rész színvonalát.
    Ezen egy kék zafírokkal kirakott, kissé ferde koronát láthatunk, ami természetesen Reed megrendült életére és érzéseire utal. Tökéletesen illik a történethez. Imádom.

Megjegyzések

  1. Szia :-) nagyon kíváncsi voltam erre a bejegyzésedre, jó gyorsan elolvastad a könyvet bár nem is csodálom mert olvastatja magát a könyv. Igaz én angolul olvastam el, de már alig várom hogy a futár hozza a könyvet. Az biztos hogy mi ketten imádjuk a Royal fiúkat :-) és hogy a rossznak tűnő jófiúkat szeretjük. Jó hogy Reed szemszögéből láthattuk az eseményeket és hogy végre beleláthattunk egy pasi gondolataiba. Egy igaz romantikus történet, valós hétköznapi problémákkal, remek karakterekkel, egyszóval imádom ezt a sorozatot. Az biztos hogy függést tud okozni és mindig remek a befejezés, kíváncsian várom hogy mikor jelenik meg a következő könyv. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Márti! :)

      Egyszerűen nem tudtam letenni, haladtam vele, ahogy csak tudtam, pedig próbáltam elhúzni, mert hiányozni fognak a karakterek... :(
      Remélem nagyon hamar megjelenik a következő kötet.

      Szerintem Zoli, a kedves, sapkás futár fogja hozzád is vinni a könyvet, mert ide Medgyesre, Könyvmolyképzős könyveket mindig ő szállít. Nagyon aranyos és mindig jó kedve van. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése