Könyvkritika: Jenny Han - Utóirat: Még mindig szeretlek!

Jenny Han
Utóirat: Még mindig szeretlek! (P.S. I Still Love You)
A fiúknak, akiket valaha szerettem trilógia - 2. rész
Magyar kiadás éve: 2017
42-es sorszámú Elit Team kötet

Fülszöveg:
Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek, aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút? 
A New York Times bestseller, A fiúknak, akiket valaha szerettem elbűvölő és őszinte folytatásában a felejthetetlen Lara Jean szemén át láthatjuk az első szerelmet. A szerelem sosem egyszerű, de talán részben ezért is olyan elképesztő.

   Nagyon vártam már A fiúknak, akiket valaha szerettem trilógia második részét, holott az első kötetet csak a nyáron fedeztem fel magamnak, ami talán nem is volt akkora baj, hiszen legalább nem kellett 2 évet várnom a folytatásra.
   Írtam már itt a blogon is, hogy mennyire szerettem ezt a történetet és most már hivatalosan is új kedvencet avattam vele. 
A magyar borító
   Nekem az első részt is nagyon tetszett, de ez a második miden várakozásomat felülmúlta, pedig a Molyon - számomra igencsak meglepő módon - nem kapott olyan jó kritikákat. :(
   Jenny Han maga is igencsak megosztó tehetségű írónak számít, mert már a Nyár trilógiája is egyaránt kapott hideget-meleget. Amíg erősen gondolkozom, hogy azt a sorozatot valaha elolvassam-e, addig áldom az eszem, hogy adtam egy esélyt ennek a nagyszerű sorozatnak.
   Számomra ez a könyv pontosan azt hozta amit elvártam tőle. Egy csodálatos, romantikus, kissé csöpögős, - de mindenképpen jó értelemben - édes, szívmelengető lányregény, egy-egy chick lit beütéssel. 
   Szóval bátran ajánlom minden olyan lánynak és nőnek, akik oda és vissza vannak a stílusos, egyedi, gyönyörűen és líraian megírt szerelmes regényekért.
   Fiúknak, férfiaknak azért nem ajánlom, mert rengeteg csajos dolog van benne, amire ők biztosan csak a szemeiket forgatnák, de a bátrabbak azért simán bevállalhatják, hiszen ebből aztán nagyon jól meg lehet tudni, hogy mire is vágyik valójában egy nő?!
   Már az első részben is sikerült megkedvelnem Lara Jean karakterét, aki még mindig egy ízig-vérig  csajos csajszi. :) Imád sütni-főzni, szépen öltözködik, szerelmes leveleket ír, kézművesedik, anyáskodik a kishúga felett, él-hal a családjáért és persze totálisan szerelmes a szerelem gondolatába.
   A családja, Kitty, a nővére Margot és az apja Dr. Covey a vala volt legpéldásabb, legszimpatikusabb kitalált, irodalmi család akikről valaha is olvastam.
   Aztán persze ott van még Peter Kavinsky az álompasi, aki jóképű, igazi belevaló srác, kicsit beképzelt, nagyszájú, de teljes szívéből szereti Lara Jean-t. Vagy mégsem?
   A második kötet központi témája pontosan az, hogy vajon Peter kihez is hűséges valójában? Az exéhez vagy Lara Jean-hez?
A kép forrása
   Persze voltak megosztó pillanatok, rengeteg gyanús kérdés felmerült, de nekem nem igazán volt kérdéses, hogy mi is történt valójában?! Volt amikor nagyon haragudtam Peterre, de mindig csinált valamit, amivel végül elnyerte a megbocsátásomat. Egyszerűen nem tudtam rá hosszú ideig haragudni.
   Aztán persze ott volt még a ,,szerelmi háromszög" legújabb tagja John, aki Josh-t váltotta az előző részből. Meg is lepődtem, hogy Josh milyen keveset szerepelt, mert amúgy őt is kedveltem, de aztán végül nem hiányzott, mert John is igazi úriember volt.
   Lara Jean helyében - ismerve magamat - én biztosan nem tudtam volna dönteni és választani a két fiú között.
   Kicsit Margot is sikerült jobban megszeretnem, de Kitty és Dr. Covey még mindig a szívem csücskei. Legszívesebben mindenkinek ilyen apát és húgocskát kívánnék. Annyira értékes ez a család. :)
A kép forrása
   A mellékszereplők közül most a kalandos Stormy-t és Ms. Rothschild-ot sikerült jobban megkedvelnem, na meg persze a kutyust.
   Nekem sokkal jobban tetszett ez a rész, mint az első, még a nyilvánvaló hibái ellenére is.
   Miközben olvastam, a lelkem szárnyalt, teljesen kikapcsolt, megmosolyogtatott, jó érzésekkel töltött el és rájöttem, hogy ha csak fele annyira tudnék szeretni, mint Lara Jean, akkor már sokkal jobb és boldogabb ember lehetnék.
Margot, az írónő, Lara Jean és Kitty (a színészek és az írónő)
   Izgatottan várom a filmet, mert kíváncsi leszek rá, ráadásul most már a szereplők helyére is a színészeket képzeltem.
   Pár szó a borítóról: A borító az eredeti, bár pár helyen olyan, mintha kicsit átdolgozták volna. A fehér színek miatt teljesen letisztult, világos és olyan könnyed, mint maga a történet, amit magában rejt.
   Az ázsiai modell még mindig szép és szimpatikus, de mint ahogyan azt említettem, most már nem őt, hanem Lana Condor-t képzelem el Lara Jean-ként.
Peter és Lara Jean  (forgatás közben)

Megjegyzések

  1. szia :-) nekem tetszett a bejegyzésed a könyvről
    ahogy olvastam egy igazi romantikus történet. Jó hogy film is készül :-) Gondolom hogy várod hogy láthasd

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Márti! :)

      Ez a történet rendkívüli és nagyon jót tesz a léleknek. Imádom, de komolyan.
      Remélem, hogy a magyar mozik is fogják majd játszani a filmet.

      Törlés

Megjegyzés küldése