Szirénes, sellős témájú könyves tippek

Sziasztok! :)

   Ezt a bejegyzést három nyomós okból írom most meg.

   Az első: Tervben volt egy másik témájú cikk, de a hozzá gyűjtött anyagok a rútul elhagyott pendrive-on voltak. Így hát improvizálnom kellett...
   A második: Pisti (a barátom) és én, nemrég elkezdtük nézni a Szirén című sorozatot. Hihetetlen módon Pistinek sokkal jobban tetszik, mint nekem. Ő egyenesen imádja. Nekem is bejön, de könyvekben olvastam már jobb sellős, szirénes sztorikat is.  Az én ízlésemnek kissé borongós az egész légkör...mármint a sorozaté.

   A harmadik: A blog ugyebár Tipp blog, de elég régen volt már ilyen témájú bejegyzés, szóval gondoltam most hozok egyet.

   Íme:

1. tipp
Anna Banks - Szirénia öröksége trilógia

   Ez az egyik fő-fő -fő kedvencem, ráadásul, közben bebizonyosodott a számomra, hogy Anna Banks kimondottan remek író, hiszen az új sorozata is elég esélyes a kedvencek listám felkerülésére.
   A lényeg viszont az, hogy ebben a történetben megismerhetjük Emma és Galén, a szirén herceg bimbódzó románcát és igencsak meglepő, fordulatos kalandjaikat.
   A trilógia tele van romantikával, sok-sok kitűnő, egyedi ötlettel, megosztó és roppant kedvelhető mellékszereplőkkel, valamint családi titkokkal és persze szirénekkel.



2. tipp
Kiera Cass - A szirén

   Az idei évem egyik legmeghatározóbb olvasmánya.
   Habár, csak standalone, de rendkívül tartalmas és csodálatos történet.
   Írója a nagyszerű Párválasztó sorozat alkotója és kövezzetek meg, de nekem ez a regény, még America és Maxon történeténél is jobban tetszett, pedig azt is szerettem anno.
   Igazi szívmelengető, romantikus mese ez, egy halhatatlan szirén és egy földi halandó tiltott, üldözött szerelméről.



3. tipp
Tera Lynn Childs - Hableányok kíméljenek trilógia

   Ez a trilógia többek között azért is a szívem csücske, mert sokáig úgy volt, hogy nem fog megjelenni a többi része magyarul, de aztán tavaly, a kiadó hirtelen bejelentette, hogy mégis megvették a további jogokat és érkezni fog a második, harmadik kötet is.
   Ebben a történetben egy sellő hercegnő szárazföldi csetléseit-botlásait követhetjük nyomon, aki ráadásul félvér. Félig sellő-félig ember.
   Beleszeret az egyik osztálytársába, de közben ott van a szomszéd fiú is...
   Végtelenül könnyed, szórakoztató olvasmány, ami garantáltam megmosolyogtat.


+1 tipp
Kendall Kulper - Só és vihar duológia

   Igaz, hogy sem sellők, sem pedig szirének nem szerepelnek benne, de olyan boszorkányokról szól, akik varázslataikkal teljes egészében a tengerhez kötődnek, így egészen jól beleillik ebbe a tematikába.
   A duológia mindkét része a Roe boszorkányok életét és megosztó, viszontagságos kalandjait követi nyomon. 
   Rendkívül szépen megírt, már-már prózai mű, rengeteg varázslattal és még több fantáziával.

Megjegyzések