Könyvek, amiket már nagyon várok - 7. rész

Sziasztok! :)

   Egyre közeledik a Könyvhét, amire persze tervezem, hogy ellátogatok majd személyesen is, de  addig még sajnos sok-sok víz lefolyik a Dunán.

   A lényeg az, hogy valószínűleg teljesen ki fog ürülni a pénztárcám, mert rengeteg jó könyv fog megjelenni, ami miatt az egyik szemem sír, a másik nevet.
  Végül arra jutottam, hogy nem panaszkodok, inkább örülök, hogy így elkényeztetnek a kiadók... :)

   Most összeszedtem a könyvheti kívánságlista 1. részét és hozom is őket.
   Remélem, hogy ezek a kötetek tényleg mind-mind ott lesznek majd a Vörösmarty tér pavilonjainak kínálatában.

Íme:

1. Anna Banks: Szövetség ​– A szerelem ereje - A Nemezis duológia befejező kötete
Várható megjelenés 2018. június 7. volt, de sajnos eltolták a megjelenést a Könyvhét utánra. :(
A kötet még nem előrendelhető, de ami késik az nem múlik. Remélem...

Fülszöveg:
Egy vírus pusztít Theoriában, amelynek ellenszeréhez elengedhetetlen az a különleges anyag, melyet csak Sepora tud előállítani. Így a lány tudja, hogy előbb vagy utóbb szükség lesz rá. Arról azonban mélyen hallgat, hogy tudomása van egy kisfiúról, aki szintén rendelkezik a különleges képességgel.
Eközben Sethos meggondolatlan viselkedésével háborúba sodorja az országot. Sepora úgy dönt, hogy még a konfliktus kirobbanása előtt elkezd spectoriumot előállítani a fegyverekhez. De másnap reggelre a lányt elrabolják.
Tarik a hemutiakra gyanakszik de hamar kiderül, hogy Sepora édesanyja szervezte meg az elrablását, hogy ne termelhessen spectoriumot a királyságnak, és hogy ne kelljen egy elrendezett házasságban szenvednie. Vajon sikerül megmenteni a lányt? Theoria megmenekülhet a háborútól és a járványtól? És Tarik elnyerheti-e Sepora szerelmét?


2. Vic James: Aranykalitka - A sötét képességek sorozat? első része
Várható megjelenés 2018. június 7. 
Már elő is rendeltem. :)

Fülszöveg:
A ​világunk az Egyenlőké, a mágikus képességekkel megáldott arisztokráciáé, és mindenkinek tíz évig szolgálnia kell őket. 
Csakhogy Anglia egyik legpompásabb birtokának kapuja mögött olyan erő rejlik, ami az egész világot felforgathatja. 
Egy szeretetre és tudásra éhező lány. 
Abi Anglia legbefolyásosabb családját szolgálja, ám a lelke szabad. Így hát amikor beleszeret a család egyik nemes ifjába, borzalmas döntés elé kerül. A család titkainak feltárása a szabadságát jelentheti, de vajon az árat a szíve fizeti meg? 
Egy lázadásról álmodó fiú. 
Abi testvére, Luke egy kegyetlen gyárban tölti rabszolgaéveit. Messze a családjától, borzalmas elnyomásban barátokra lel, csakhogy a barátok elképzelései nyomán mindenét elveszítheti. Luke rádöbben, hogy van valami, ami még a mágiánál is hatalmasabb: a forradalom ereje. 
Mindeközben egy arisztokrata sötét képességeivel újraformálhatja a világot. 
Csupán egy árnyék az Egyenlők csillogó világában, ám rejtélyes képességeit senki sem érti. A kérdés csak az, felszabadítani vagy pusztítani fog.



3. Helen Pollard: A ​kis francia panzió - Rózsakert trilógia? első rész
Várható megjelenés 2018. június 7.
Szintén előrendelve...

Fülszöveg:
Napfény, ​croissant és jó borok. Semmi sem állhat a tökéletes nyaralás útjába. Vagy mégis?
Amikor Emmy Jamieson a barátjával, Nathannel együtt megérkezik Franciaországba, a mesésen szép, Loire-völgyi panzióba, a Cour des Roses-ba, nem vágyik másra, mint két hét jól megérdemelt pihenésre. A kapcsolatukra igazán ráfért már egy kis töltekezés. Emmy bízik abban, hogy a nyaralástól minden helyre zökken közöttük. Ám szinte kis sem pakolják a csomagjaikat, Nathan máris összegabalyodik Rupert, a tulaj feleségével, a csini, ám korántsem mai csirke Glóriával.
Az amúgy is rossz bőrben lévő, ráadásul most már felszarvazott Rupertet alaposan fejbe kólintja az eset. Emmy felelősnek érzi magát a történtek miatt, és egy nagylelkű pillanatában (egy üveg bor után) felajánlja, hogy a segít a panzió körüli munkákban: neki is jobb, ha inkább ágyneműket cserél, és nem a saját nyomorúságán rágódik.
A panzió körüli teendők és a pezsgő, kisvárosi élet ellenállhatatlanul magával ragadja Emmyt. Hamarosan azon kapja magát, hogy egy sor új barátot szerzett. Ott van Ryan, az észveszejtően dögös kertészfiú és Alain, a rettenetesen bosszantó, ám annál jobb képű könyvelő, így Nathan emléke hamarosan halványodni kezd.
Ahogy telnek a friss croissant-nal és mennyei kávéval kényeztető reggelek, és a virág- és szántóföldillatú esték, Emmy egyre otthonosabban érzi magát Rupert panziójában. De ki lenne képes olyan őrültségre, hogy hátrahagyja a barátait, a családját, a munkáját és mindazt, amiért odahaza, Angliában annyit dolgozott, és mindent feltegyen egyetlen lapra: egy helyre, ahova eredetileg csak nyaralni jött…?


+1
Alessandra Torre: Hollywoodi ​mocsok
Az egyik ilyen témájú posztomban (Lásd: itt) már írtam erről a könyvről, de akkor még úgy volt, hogy a Könyvfesztiválra fog megjelenni. 
Végül nagyon úgy néz ki, hogy a Könyvhét alkalmával vehetem majd a kezeim közé. :)
Ui: Ugye mondtam én, hogy végül a filmes borító lesz a befutó? ;)

Fülszöveg:
Cole Masten. Hollywood Tökéletes Férjéből Hollywood Legszexibb Agglegénye lett, miután szupersztár felesége elhagyta. Most minden partiban benne van, és mindenkit megfektet, akit tud. Los Angeles, vigyázz: új rosszfiú van a városban!
Summer Jenkins. Ez én vagyok. Kisvárosi lány, aki a Georgia állambeli Quincyben ragadt. A csirkés kajáim mennyeiek, a pókerasztalnál ki tudok forgatni egy felnőtt férfit a vagyonából, és az érettségi évében közfelkiáltással választottak meg a Legbarátságosabbnak.
Más világban éltünk. Nem is lett volna szabad találkoznunk. Csakhogy Cole Masten elolvasott egy könyvet az én kis városomról. Hat hónappal később pedig leszállt a magángépével a poros kis repterünkön, és magával hozta Hollywoodot.
Azonnal tudtam, hogy ez bajt jelent. A városnak ‒ és nekem is. 
Néha az ellentéteknek nagyon nem kellene vonzania egymást.


Hamarosan érkezem a folytatással...
Ti milyen könyveket terveztek beszerezni idén?
Írjátok meg nekem. :)

Megjegyzések

  1. A kis francia panzió nekem is felkerült a listámra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most rákaptam a Franciaországban játszódó könyvekre, hála Nicolas Barreau köteteinek, szóval egyértelmű volt, hogy ez is kell majd. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése