Karácsony Book Tag - Advent - 1. felvonás

Sziasztok! :)

   Elérkezett Advent első vasárnapja, így hozom az első Karácsonnyal kapcsolatos bejegyzésemet, ami most egy ünnepi témájú Book Tag lesz.

   Ha minden jól megy, akkor mind a négy adventi vasárnap alkalmával fogok majd hozni valami hasonló témájú bejegyzést, hogy együtt készülődjünk az ünnepekre és kerüljünk ünnepi hangulatba.

Íme:

1. Várakozás - a karácsony igazi izgalma!
Melyik könyv(ek) megjelenését várod idén legjobban?

   Jelenleg két könyv megjelenését várom a legjobban.
   Persze ezek mellett akad még rengeteg olyan kötet, amiket szintén várok, de ez a kettő kiemelkedik a többi közül.
   Az egyik Samantha Young tollából a Jamaica Lane, ami egy romantikus-erotikus sorozat várva várt harmadik része. Az előző kötet 2014-ben jelent meg, szóval gondolhatjátok, hogy mennyire vártam már.
   A másik Kai Meyer-től A betű mágusa, ami egy könyvmágus lány kalandjairól szól. Izgalmasan hangzik.2. Karácsonyi dalok, énekek
Egy könyv vagy író, aki/ami ha szóba kerül, akkor csak dicshimnuszokat tudsz zengeni róla?

   Ide felsorolhatnám az összes kedvenc írómat és könyvemet, ami nagyon hosszú lista lenne, szóval inkább az idén felfedezett új kedvenceimet említeném meg.
   A fiúknak, akiket valaha szerettem trilógia, az Anna és a francia csók trilógia, valamint A Royal család sorozat. :) Ezeket mind-mind bátran ajánlom nektek elolvasásra.
3. Mézeskalács házak
Melyik könyvnek vagy sorozatnak van a legjobban felépített világa?

   Ide most Anna Banks új trilógiájának első kötetét, a Nemezis - A szeretett ellenség című könyvnek írom a világát. Végtelenül egyedi és roppant szórakoztató.4. A karácsonyi ének
Kedvenc karácsonyi klasszikusod vagy egy karácsonyi könyv, amit nagyon el akarsz olvasni.

   A minap elborzadva tapasztaltam, hogy tulajdonképpen még nem is olvastam kimondottan karácsonyi témájú könyvet, de aztán eszembe jutott a Narnia krónikáinak második része, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, amiben maga a Télapó ad ajándékokat a Pevensie gyerekeknek, szóval ide most ezt a kötetet választom.5. Karácsonyi édességek
Melyik könyvet szeretnéd megkapni karácsonyra?

   Melyiket nem? Ez sokkal jobb kérdés.
    Mivel az 1. pontban említett köteteket szeretném megvenni magamnak, így ide mondjuk a Vaslovag című könyvet írom, ami talán még az idén megjelenik...
6. Gyerták az ablakodban
Melyik könyvtől érzed azt a puha, bolyhos, meleg átölelős érzést?

   Hirtelen most  John Grogan önéletrajzi ihletésű regénye a Marley meg én ugrott be.
   Igazi családi sztori és vicces kalandok kavalkádja a világ legrosszabb kutyájának kikiáltott ebbel a főszerepben. A film is hatalmas... :)7. Karácsonyfa meg a díszek
Melyek a kedvenc karácsonyi borítóid?

   Mint ahogyan azt már fentebb is írtam, nem olvastam kimondottan ilyen témájú könyvet, de keresgéltem a Molyon és ennek a Debbie Macomber könyvnek nagyon tetszik a borítója.8. Karácsony öröme
Mi a kedvenced a karácsonyban és/vagy melyek a kedvenc karácsonyi emlékeid?

   Imádom a karácsonyfa illatát, a díszeket és a villogókat. Magát a hangulatot.
   Ilyenkor összegyűl a család, ami mindig nagyon jó. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem szeretem az ajándékokat is...
   Ám a legjobban mégis azt szeretem, amikor megszállja a lelkemet valamiféle mélyről jövő békesség. Ezekben a napokban még én is - az örök pesszimista - képes vagyok elhinni, hogy mostantól csak jó dolgok fognak történni.


Ha van kedvetek, akkor töltsétek ki Ti is ezt a Book Tag-et. :)

Megjegyzések

 1. Szia :-) ez a Karácsonyi témájú bejegyzésed nagyon jó lett. Abban egyetértünk hogy a Royal család történetet mindenkinek csak ajánlani tudjuk.
  Én karácsonyra meglepem magam Charles Dickens szép remények könyvével. Keresgéltem és láttam hogy van belőle angol sorozat is amit majd megnézem, de a könyv az kell nekem :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Márti! :)

   Akkor előre is jó olvasást neked a Szép reményekhez. :)
   Nem is tudtam, hogy van belőle sorozat...hmhmhhmhm lehet én is megnézem majd magamnak.

   Törlés
 2. Szia :-) nekem a Szép remények film nagyon tetszett, Tesóm letöltötte a sorozatot, majd kölcsönadom neked ha gondolod :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Márti! :)

   Szerintem a SorozatBaráton is meg tudom nézni, de ha mégsem akkor el fogom kérni. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése