Könyvkritika: Samantha Young - Jamaica Lane és Fountain Bridge (kisregény)

Samantha Young
Jamaica Lane (Before Jamaica Lane)
Dublin Street sorozat – 3. rész
Magyar megjelenés éve: 2017
76-os sorszámú Elit Team kötet

Fülszöveg:
A ​nagysikerű Dublin Street és London Road folytatása.
Barátkozó természete ellenére Olivia fájdalmasan bátortalan az ellenkező nemmel, még megszólítani sem meri a srácokat, akik bejönnek neki. De amikor Edinburghba költözik, új életet kezdhet, és miután belezúg egy szexi egyetemistába, úgy dönt, ideje legyűrnie a félelmeit és megszerezni, amire vágyik.
Nate Sawyer igazi nagypályás, aki senki mellett nem hajlandó lehorgonyozni, a legjobb barátaihoz azonban a végletekig hűséges. Így amikor Olivia hozzá fordul a párkapcsolati nyűgjeivel, felajánlja, hogy bevezeti a lányt a flörtölés rejtelmeibe, és segít Oliviának, hogy szexuálisan is magabiztosabb legyen.
A csábítás trükkjeit bemutató baráti tanfolyam hamarosan elsöprően szenvedélyes románccá alakul. Nate múltja és elköteleződésre való alkalmatlansága azonban tönkreteszi a kapcsolatot, és Olivia egyedül marad. Nate azonban hamarosan rájön, hogy élete legnagyobb hibáját követte el, és emberfeletti erőfeszítéssel kell visszaédesgetnie a lányt, különben örökre elveszíti…
Tartalmazza az Until Fountain Bridge-et is.

   Akik olvasták már az előző részeket azok tudják, hogy kezdetben volt a Dublin Street ahol megismerhettük Joss és Braden szerelmi történetét, aztán ellátogattunk a London Road-ra, ahol Johanna és Cam voltak a főszereplőink. 
   Most pedig jobban megismerhettük Liv és Nate vágytól perzselő párosát. 
   Mindemellett pedig,  a magyar kötet több meglepetéssel is szolgált, hiszen tartalmazta az Ellie és Adam duójáról szóló Fountain Bridge című kisregényt is. 
   Szuper, hiszen mi, a rajongók, így rögtön két izgalmas és szenvedélyes Dublin Street sorozat résznek lehettünk a részesei.
A magyar kiadás borítója
    Nem tudom, hogy miért egy kötetben jelent meg ez a másfél rész, de gyanítom, az is közrejátszott, hogy 2014-ben vált kaphatóvá a második rész, szóval ,,röpke" három évet kellett várni a folytatásra, ami azért igencsak szomorú.
   Egy korábbi bejegyzésemben - a Van, aki MÉG MINDIG forrón szereti" avagy erotikus könyvek a legjavából - 2. rész -  írtam erről a sorozatról és már akkor is méltattam  hogy mennyire szeretem, mert habár minden rész különböző és más-más párosról szól, mégis kapcsolódik, hiszen az előző kötetekben megismert szereplők mindig visszatérnek, így könnyen megtudhatjuk, hogy nekik mi is lett a sorsuk?!
   Ebben a kötetben Olivia és Nate kalandjait követhetjük nyomon.
   Liv egy könyvtárban dolgozik és habár felnőtt nő, még igencsak tapasztalatlan a szerelemben és a szexben is. Önbizalomhiányos, nem hisz abban, hogy valaha is megtalálhatja az igazit és boldog lesz. Csúnyának, kissé kövérnek látja magát és nincs reális, elfogadható önképe.
   Nate tehát mindenben az ellentéte. Sokat megélt, tapasztalt, igazi nőfaló, aki nagykanállal élvezi az életet, ráadásul sikeres és tele van magabiztossággal.
   Ők ketten mégis legjobb barátok. Egyazon baráti társaság két igencsak eltérő tagjai, akikben az égvilágon semmi közösnek sem kellene lenni, mégis jól kijönnek egymással, sok időt töltenek együtt és sokat viccelődnek a másikkal.
   A könyv egyik fő témája természetesen pontosan az, hogy létezik-e igaz barátság férfi és nő között? Ti mit gondoltok? Komolyan érdekelne a dolog.
   Liv és Nate bizony eljutnak egy pontig, amikor - egy igencsak érdekes csábításai tanfolyam miatt- sokkal, de sokkal többet kezdenek érezni egymás iránt.
   Mindent elsöprő, szenvedélyes, vad kapcsolatba kezdenek, aminek az a célja, hogy Olivia magabiztosabb legyen és bevállalósabb.
   Nate vállalja, hogy mindenre megtanítja a lányt és ez bizony azzal jár, hogy érzelmek nélkül, minden kötöttséget mellőzve szexelnek. Sokat és mindig.
   Gondolom nem árulok el nagy újdonságot, amikor leírom, hogy a könyv sokkolóan pontosan és szabad szájúan fogalmazza meg a szereplők egymás iránt fellángoló nyers vágyait.
   Olvasás közben sokat pironkodtam, tátottam a számat és bakfis módjára kuncogtam, legyezgettem magam.
A magyar kiadás, Ellie és Adam történetét is tartalmazza
   Mert a könyv nagyon izgató volt. Liv és Nate szenvedélyesek és csábítóak.
   Emellett persze rengeteg minden más is történt. Megint előtérbe került a család és a barátok fontossága, a múltban lezajlott tragédiák tanulsága, valamint rengeteg vicces, könnyed és szórakoztató jelentnek lehettünk a szemtanúi.
   A szereplők szimpatikusak, szerethetőek és könnyen lehet velük azonosulni.
   Liv hatalmas karakterfejlődésen megy keresztül. Csendes, visszafogott lányból, érzéki, határozott nővé válik, Nate pedig már a kötet legelején tudja, hogy mit is akar, de ez csak később válik igazán fontossá.
   Előtérbe kerül Joss és Braden házassága, valamint Johanna és Cam bimbódzó románca is. Mindezek mellett pedig megismerhetjük a következő két kötet főszereplőit Hannah, Marco, Cole és Shannon személyében.
   Pár szó a Fountain Bridge című kisregényről: Ellie és Adam kettőse még a legelső részben tűnt fel és habár akkor csak mellékszereplőkként asszisztáltak, már akkor is éreztem és gondoltam, hogy az ő történetük is igazán érdekes és figyelemreméltó. 
   A kisregényt elolvasva ez bizony rögtön világossá is vált. 
A hat fő rész és pár kiegészítő kötet
   Az ő esetükben a legjobb barátom húga és a bátyám legjobb barátja vonzalom kérdésessége állt fent. Évtizedekig nyomták el magukban ezt a kissé tiltott érzést és ez bizony igencsak furcsa, néha megrendítő, ám mindenképpen vicces és romantikus helyzetek tömkelegével ajándékozta meg őket.
   Ebben a kisregényben tehát jobban megismerhetjük az ő történetüket, ráadásul választ kapunk pár igencsak fontos kérdésre.
   A Jamaica Lane önmagában is olvasható, végtelenül szórakoztató és lélekmelengető olvasmány, de szerintem nemigen lesz olyan ember, aki ha elolvassa ezt a részt, végül ne tartana igényt az előző és a soron következő kötetekre is.
   Remélem, hogy nem kell megint három évet várni a folytatásra...
   Pár szó a borítóról: A borító az eredetihez nagyon hasonló és természetesen Liv és Nate kettősét ábrázolja, akikről itt is süt az erotika és a vágyódás.
   A női modell - számomra - hirtelen és profilból, a Buffy és Angel sorozatokból megismert Charisma Carpenter színésznőre hasonlít.

Megjegyzések