Könyvkritika: Sara Shepard - Hibátlanok

Sara Shepard
Hibátlanok (Flawless)
Hazug csajok társaságra sorozat – 2. rész
Magyar kiadás éve: 2017

Fülszöveg:
Rosewoodban, ​ahol a legédesebb mosolyok takarják a legsötétebb titkokat, él négy csinos kis hazudozó – Spencer, Aria, Emily és Hanna –, akik nagyon csúf dolgokat tettek…
Spencer lenyúlta a testvére barátját; Aria totál belezúgott az angoltanárába; Emily nagyon szereti az új barátnőjét, Mayát… de nem csak mint barátot; Hanna pedig szó szerint belebetegszik a megszállottságába, hogy tökéletesen nézzen ki. De a legrémesebb titok, amin mindannyian osztoznak, annyira botrányos, hogy teljesen tönkretehetné kényelmes életüket.
És valaki, aki csak A.-nak nevezi magát, éppen ezzel fenyegetőzik.
Először azt hitték, A. Alison, a három éve nyomtalanul eltűnt barátnőjük. Ám később kiderült, hogy Alison halott. De akkor ki lehet A.? Melissa? Spencer szinte betegesen versengő testvére? Vagy Maya, aki egészen a magáénak akarja Emilyt? És mi van Tobyval, a titokzatos sráccal, aki pont azután hagyta el a várost, hogy Alison eltűnt?
Egyvalami bizonyos: A. kezében elég bizonyíték van, hogy tönkretegye őket. És a lányok minden egyes gyűrött levélkével, gonosz netes üzenettel vagy bosszúálló sms-sel közelebb sodródnak ahhoz, hogy mindent elveszítsenek.

   Amikor a végére értem ez volt az első gondolatom: Na, jó! Már csak 14 rész van hátra. :)
   Ezt persze most nem azért írom le nektek, mert azt jelenti, hogy untam volna. Hiszen nagyon tetszett, csak éppen sokkoló belegondolni, hogy még mennyi rész van hátra.
   Kíváncsi leszek, hogy milyen sokat kell majd várni a folytatásokra és mikor fog majd megjelenni a befejező rész?!
   Az előző részről írt bejegyzésemet itt olvashatjátok el. Most pedig jöjjön az összefoglaló a következő kötetről:
   Rosewood tökéletes kis városkája rengeteg titkot rejt. 
   A felszín alatt halálos, borzasztó, sokkoló és megdöbbentő családi titkok és gyilkosságok sora húzódik meg.
A magyar kiadás borítója
   Alison DiLaurentis maga is kész rejtély volt, emellett pedig rengeteg mindenről tudott. Amikor még élt, sokan gyűlölték, mert sakkban tartotta az embereket. Most pedig?
   Alison halott, ám utolsó bosszúként stílusosan ,,visszanyúl" a sírból és tönkreteszi az őt túlélők életet.
   Spencer, Aria, Hanna és Emily, ez a négy tinédzser, Ali legjobb barátnői voltak, most pedig már nem tuják, hogy mit gondoljanak a lányról, akiről azt hitték, hogy nagyon jól ismerték.
   A Hibátlanok ott folytatódik, ahol a Hazug csajok társasága véget ért.
   Ali temetése után a lányok kapnak egy SMS-t, amelyben a titokzatos A. figyelmezteti őket, hogy még mindig itt van és mindent tud róluk.
   A fenyegetések, a pánik, most már mindennaposak a lányok életében. Oda kell figyelniük, hogy mit tesznek, mit mondanak és hogyan viselkednek, hiszen valaki figyeli őket.
   Spencer vétett a nővére ellen, amiben annak aktuális pasija is részt vett. Aria apjának van egy titka, ami összefügg az egyik diákjával. Hanna komoly rendőrségi ügyekbe keveredett. Emily pedig egyszerűen nincs tisztában vele, hogy kicsoda is valójában és mit is akar az élettől.
   Ezek mellett pedig számtalan titkuk van még a múltból.
   Szennyes, bűnös ügyek, amik ha kiderülnének garantáltan magukkal rántanák őket a süllyesztőbe. Ha nem akarják, hogy az eddigi nyugodt, megszokott és tökéletes kis életük egyszer és mindenkorra véget érjen, sajnos azt kell tenniük, amit A. megkövetel tőlük.
   Ebben a részben, a már előző kötetben is sokat emlegetett Jenna-ügy került a középpontba. Jenna a balesetben megvakult lány és a mostohatestvére, Toby, akit javítóintézetbe zártak a szülei.
   Gondolom nem árulok el óriási titkot, amikor azt sugallom, hogy Alisonnak és a többi lánynak nagy szerepe volt a Jennával és Tobyval történtekben...
   Ezek mellett pedig még mindig ott a fő kérdés: Ki és miért ölte meg Alison-t?
   Nagyon gyorsan haladtam a könyvvel, hiszen olvastatta magát, a fejezetek rövidek voltak, az események pedig rekord gyorsasággal pörögtek.
   Krimiszerű és izgalmas események sora vette kezdetét, ami végül egy tragikus halálesetbenben teljesedett ki.
   Most már sokkal kevésbé zavart a részletes és ismétlődő márkanevek sora, lassan megszoktam és néha már automatikusan átsiklottam felette.
   Még mindig Spencer a kedvencem és szerintem ez most már így is marad. A sorozatban is őt kedveltem a legjobban és ez most sem változott. 
   Aria is egyre szimpatikusabb, de Hanna és Emily kettősét még mindig péklapáttal verném fejbe... :)
   Számomra még furcsa volt a szülők érdeklődésének teljes hiánya. Az az igazság, hogy Sara Shepard nem fest valami túl jó képet a felnőttekről.
   Értem én, hogy a lányok hatalmas hibákat követnek el és az ironikus címmel ellentétében egyáltalán nem hibátlanok, sőt, de szinte még gyerekek, tehát úgy gondolom, hogy ezt mindenképpen figyelembe kellene venni.

   Saját magukra vannak utalva, félnek, tehát emiatt még több dolgot csinálnak rosszul.
   Semmi pénzért sem lennék a helyükben és jobban belegondolva, nagyon nyomasztó lehet így élni. Folyamatos rettegésben... Nem bírnám ki.
   Mindezektől eltekintve, egy már-már tökéletes, igencsak csajos olvasmány, ami végtelenül szórakoztató.
   A sorozat véget ért, de a könyvsorozat még csak most kezdődött. Juhé!
   Kitartást és türelmet kívánok a hozzám hasonló rajongóknak, hiszen a külföldi kritikák szerint mindenképpen megéri kivárni a végét.

Pár szó a borítóról: A borító megint csak nem az eredeti, hanem a filmes. Ez persze egyáltalán nem baj, hiszen így legalább nagyon kifejező. 
   Nekem tetszik, ráadásul a lányok cipője, nyaklánca és fülbevalója dombornyomott, ami kimondottan jól néz ki.

Megjegyzések