Sorozat kibeszélő: Az általam nézett sorozatok félévados részeinek értékelése

Sziasztok! :)

   Most nem külön-külön jövök az értékelésekkel, hanem egyben, egy egészként.
   Írtam már korábban is, hogy az alábbi sorozatokat nézem: Riverdale, Egyszer volt, hol nem volt..., The Royals, Lucifer, Gotham.
   Ez a lista időközben két új taggal is bővült: Famous in Love és A titkok könyvtára sorozat.

   A Famous in Love és a The Royals most már csak jövőre folytatódik, A titkok könyvtára pedig nemrég kezdődött el...
   Ám a Riverdale, az Egyszer volt..., a Lucifer és a Gotham éppen nemrég értek az adott évadok feléhez, így hát gyorsan hozok is róluk nektek egy kis kedvcsináló összefoglalót, szigorúan SPOILER MENTESen. :)

   Hiszen tudjátok, sosem késő még bepótolni az elmaradt részeket.

Riverdale
   Röviden és tömören: Jelenleg a kedvenc sorozatom.
   Bővebben pedig: Hihetetlenül intenzív, sötét, sokkolóan provokatív és szexi.
   Az új évad egy ámokfutó, őrült sorozatgyilkos gaz rémtettein alapszik, aki kivégzésszerűen öldösi Riverdale bűnös lelkeit.
   Természetesen Archie, Betty, Jug és Veronica négyesére hárul a feladat, hogy megállítsák a pszichopatát és megvédjék a város lakóit. Emellett a saját magánéleti gondjaikkal is szembesülniük kell, valamint a párkapcsolati problémáikkal, a szív nyűgjeivel is.
   A mellékszereplők szálai - Cheryl, Josie és Kevin - szintén egyre kidolgozottabbak és persze úton-útfélen összeforrnak a fő szálakkal is.
   Minden rész egyre izgalmasabb. A krimi és a családi dráma a legfontosabb téma, de előtérbe kerül a szerelem és az iskola is.
   Nézzétek, mert nem fogtok benne csalódni. Merem garantálni. :)
   Az évad első részéről írt bővebb véleményemet pedig itt olvashatjátok.



Egyszer volt, hol nem volt...
   Kétségtelenül az idei sorozatos felhozatal legnagyobb meglepetése, persze kimondottan jó értelemben.
   Írtam már, hogy számomra az előző évad teljesen ellaposodott és unalmassá vált, ám a vérfrissítés, az új szereplők, az új helyszín és pár régi ismerős teljesen új megvilágításba helyezte az eseményeket és magát a sorozatot is.
   Az arculat és a koncepció a régi maradt, de egy új Hamupipőke és a felnőtt Henry Mills kalandjaival teljesen másfajta távlatok és lehetőségek nyíltak.
   A felnőtt Henry mellett, láthatjuk Reginát, mint elátkozott bártulajdonost, Hook-ot, mint becsületes rendőrt, Rumpit, mint kevésbé becsületes társát, Henry és Hamupipőke kislányát, a becsvágyó és gonosz Drizellát, a körmönfont Mostohát, az őrült Alice-t, a felnőtt Robint és az aerobic oktató Zelenát is.
   Aztán feltűnik még Tiana hercegnő, Babszem Jankó, Rapunzel, Belle, Nyanya Banya, sőt, még Emma Swan is.
   Ha úgy kezdtek bele, hogy az előző évadokat nem láttátok, akkor is megértitek, mert mindig vannak -  magyarázatként- visszaemlékezések.
   Az évad első részéről írt bővebb véleményemet pedig itt olvashatjátok.


Lucifer
   Az előző két sorozathoz képest a Lucifer sajnos kicsit hanyatlásnak indult és ez nem csak az én véleményem.
   Sok helyen olvastam, hogy uncsi lett, követhetetlen, lapos, hiszen az első részben bevezetett Bűnös szálat teljesen hanyagolni kezdték az alkotók. Ez sajnos picit igaz...
   Órási szerepe van az egyszerű nyomozásoknak és a furcsa poénoknak, de körülbelül ennyi.
   Habár Charlotte karaktere végül visszatért és Maze is felbukkan néha, ám Lucifer és a Chloe szerelmi szála szinte teljesen elveszett a sorok között.
   Mégis bizakodok, hiszen az utolsó két rész olyan falkaparósan izgalmas és döbbenetet keltő volt, hogy úgy érzem van még kapacitás ebben a szériában, csak kicsit rá kell gyúrni.
   Bizony kiderült, hogy kicsoda is valójában a Bűnös és habár hiába találgattam anno, nem találtam el az igazságot, mégis úgy érzem viszonylag jó úton jártam.
   A Biblia, az angyalok, Isten és a többi, izgalmas természetfeletti szál végre beigazolódni látszik, szóval nyugodtan olvassatok utána a világ első gyilkosának...
   A Bűnös kilétét immáron tehát tudjuk, most már csak az a kérdés, hogy mit is akar valójában?!
   Az évad első részéről írt bővebb véleményemet pedig itt olvashatjátok.



Gotham
   Zűrösebb, sötétebb, kegyetlenebb és hihetetlenebb, mint valaha is volt.
   Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy elmaradtam legalább 6 résszel, mert október közepe körül valamiért nem vitt rá a lélek, hogy tovább nézzem, de ezt az elmaradást azóta pótoltam, hála annak a nagyszerű befejezésnek, melyben örök kedvencem, Jerome, - megint - visszatért.
   Bruce totálisan megbolondult, Jim teljesen kiszolgáltatott lett, pár szereplő drasztikusan megváltozott, még megint mások egyszerűen nem férnek a bőrükbe. Pár női szereplő összefogott a férfiak ellen, egyesek elmegyógyintézetbe kerültek, még másokat úgy tűnik végleg kirúgtak...
   Röviden és tömören: Csak egy átlagos évad Gotham-ben.
   Egyébként rengeteg új és ismert szereplővel, valamint új/régi főgonosszal bővült az univerzum, szóval a képregények rajongóinak mindenképpen megéri követni az eseményeket.
   Az évad első részéről írt bővebb véleményemet pedig itt olvashatjátok.


Ti nézitek valamelyik sorozatot?
Ha igen, mi a véleményetek róla?

Megjegyzések