Könyvek, amiket már nagyon várok - 14. rész

Sziasztok! :)

   Utoljára április elején volt hasonló bejegyzés, szóval most, hogy közeledik a Könyvhét, gondoltam összeszedem azokat a köteteket, amiknek már nagyon várom a megjelenését.

   Főszerepben a Stranger Things sorozat, hiszen hamarosan nézhető lesz az új évad is.
   Visszanézve az eddigi - ilyen témájú - bejegyzéseket, azt vettem észre, hogy végül sok olyan könyv, ami anno felkerült a várólistámra végül mégsem lett elolvasva, ennek pedig az az oka, hogy drasztikus mértékben változott az ízlésem.
   Nem igazán kötnek már le azok a könyvek, mint régen.
   Egyre kevésbé tetszenek a Young és New Adult kötetek és pláne nem érdekelnek a hasonló, tucat témák sem, amiben a naiv főhősnő megszelídíti a tipikus rosszfiút.
   Rengeteg olyan megkezdett sorozatom van, amiknek sosem fogom elolvasni a további köteteit, mert egyszerűen már nem érdekelnek.

   Íme a lista:

1. Gwenda Bond - Gyanakvó ​elmék - A Stranger Things könyvek első kötete
Ismerve a kiadó eddigi munkásságát és hozzáállását, nagyon remélem, hogy a sorozat további kötetei is ki lesznek adva és nem lesznek elkaszálva...:(
Megkérdeztem a kiadót és egyébként azt válaszolták, hogy a kötet csak a Könyvhét után érkezik, de még július 4-e, a sorozat harmadik évadjának premierje előtt.

Fülszöveg:
Egyesült Államok, 1969. Az álmos kisvárosi főiskolán tanuló Terry Ives úgy érzi, kimarad az egész országot megrengető háborúellenes mozgalomból és ellenkulturális forradalomból, így kapva kap az alkalmon, amikor egy szupertitkos kormányzati kutatáshoz keresnek önkénteseket. Terry elszántan próbál a végére járni a világtól elzárt hawkinsi laborban zajló bizarr kísérleteknek, miközben egyre mélyebbre merül a laboratórium kifürkészhetetlen ura, dr. Martin Brenner világában. Mi folyik ebben az idilli kisvárosban, és mi a 008-as alany – Kali – emberfeletti képességeinek titka?
Az első Stranger Things-regény, a Gyanakvó elmék a sorozat mitológiájának alapjaihoz visz el minket, ahol minden elkezdődött.



2. Jody Houser - Stranger ​Things 1. – Túloldalon

Eddig nem sok képregényt olvastam, de úgy érzem, hogy ezt a nagyszerű történetet ilyen formában is muszáj elővennem.
Várható megjelenés: Június 12.

Fülszöveg:
A túloldal egy halálos veszélyekkel teli, baljós és hátborzongató másik dimenzió, amely csak távolról emlékeztet a jól ismert biztonságosnak tűnő valóságra. Will Byers családja és barátai, mindent elkövetnek, hogy kimentsék innen a fiút, mielőtt túl késő lenne. De mi is történt Willel kétségbeesett bolyongása során? És hogyan kereste a kiutat, miközben folyamatosan menekült és bujkált a félelmetes demagorgon elől?
A válaszok ijesztőbbek, mint gondolnánk…



3. Edgar Cantero - Kotnyeles ​kölykök
A Várható megjelenés: Június 11.
Ugye tudjátok, hogy ez egy igazán ígéretes és modernizált Scooby-Doo feldolgozás? 

Fülszöveg:
1977 ​nyara. A Blytoni Nyári Detektívklub megoldotta utolsó ügyét, és leleplezte a ravasz Álmostavi Rémet – valójában egy újabb kincsvadászt, aki rá akarta tenni mocskos kezét a Deboën-ház mélyén rejlő mesés zsákmányra.
És talán meg is úszta volna, ha nincsenek ezek a kotnyeles kölykök.
1990. A tinidetektívek már mind felnőttek, és nem találkoztak egymással sorsdöntő, 1977-es utolsó ügyük óta. Andy, a fiús lány huszonöt éves és a törvény elől menekül, mivel legalább két államban körözik. Kerri, a hajdani zsenipalánta és reménybeli biológus New Yorkban pultos, és komoly alkoholproblémákkal küzd. De legalább ott van vele Tim, a vehemens vizsla, aki a csapat eredeti kutyatagjának leszármazottja. A horrorrajongó Nate az elmúlt tizenhárom évet különböző pszichiátriákon töltötte, jelenleg a massachusettsi Arkham városában található elmegyógyintézet vendégszeretetét élvezi. Barátai közül csak Peterrel, a jóképű nagymenőből lett filmsztárral tartja a kapcsolatot. Ami rendjén is volna, csakhogy Peter már évek óta halott. 
Eljött az idő, hogy végére járjanak, mi okozza rémálmaikat, és visszatérjenek oda, ahol ez az egész 1977-ben elkezdődött. Ezúttal hátha nem egy maszkos balekről lesz szó, hanem valódi szörnyek leselkednek rájuk.
Karcos humorával, parádés nyelvezetével és zseniálisan megkomponált véres jeleneteivel a Kotnyeles Kölykök szertelenül, ám szerfölött szórakoztatóan tiszteleg a horror, a szeretet, a barátság és a csápos dimenzióközi szörnylények előtt. A kötetet a neves műfordító Varró Attila (Harcosok klubja) ültette át magyar nyelvre.

Megjegyzések