Kézműves bolti túra - Békéscsaba

Sziasztok! :)

   Ha emlékeztek még akkor majd egy éve volt már egy hasonló bejegyzés, abban a Békéscsabán lévő könyvesboltokat jártam be és írtam róluk egy kicsit bővebben.

Könyvesbolti túra - Békéscsaba

   Mivel mostanában jobban előtérbe került nálam a kézműveskedés és a scrapbook, így arra gondoltam, hogy újra a nyakamba veszem a várost, de ezúttal a kézműves boltok készleteit mérem fel és persze minden más olyan dolgot, ami a vásárlással kapcsolatos.

   Most is hangsúlyozom, hogy a beszámolóm szubjektív, a saját élményeimet és tapasztalataimat írom le, amiket ott-akkor-azokban a percekben átéltem.

1. 
VÁR-JÁTÉK játékbolt, kreatív-hobby, játszóház és gyermekmegőrző - Békéscsaba -  Andrássy út 3.
   A bolt az Univerzál Áruház első emeletén található, ami igazából egy 4 in 1 üzlet, hiszen mint ahogy azt a neve is mutatja, egyszerre játék- és kreatív bolt, valamint játszóház és gyermekmegőrző.
   Itt bizony lehet társasjátékokat kölcsönözni, valamint kaphatóak a helyszínen készített egyedi kézműves termékek is.
   Mindezek mellett pedig hatalmas és bőséges választék várja azokat, akik akárcsak én, a különböző kreatív hobbyknak hódolnak.
   Felsorolni is nehéz, hogy milyen dolgokat lehet kapni, mert annyi féle ragasztó, festék, lakk, szalvéta, papír, karton, apró-cseprő fa, filc, műanyag, üveg, kő, gyöngy dekor és díszítő terméket lehet itt venni.
   Imádom a szerteágazó fa doboz és egyéb fából készült, natúr - tehát szabadon díszíthető - portékáikat is.
   Kiemelkedő a különböző színes, pöttyös, csíkos, gombok, csipke és egyéb díszes szalag választék, amik ráadásul nagyon olcsók is.
   Az eladók végtelenül kedvesek, segítőkészek és nagyon jól tájékozottak. Állandóan mosolyognak, érdeklődnek, hogy mi fog készülni a sok beszerzett kincsből, ráadásul ötleteket is adnak. Türelmesek a vásárlókkal, mindig van valami jó szavuk az emberhez.
   A bolt már eleve csodaszép, hívogató a sok egyedi díszítéssel, öröm belépni oda és időt eltölteni a helyszínen.
   Elfogultnak tűnhetek, de nekem most ez a kedvenc boltom Békéscsabán, mert szerteágazó a kínálat és pénztárcabarátok az árak. A legkiválóbb párosítás.  Nem igaz? :)
   Frissítve: 2022. 07. 05. A bolt új néven: Ládika, illetve új helyen: 5600 Békéscsaba, Munkácsy u. 2. szám alatt érhető most már el.
A kép forrása

2.
Hobbi és Művészellátó - Békéscsaba - Gyóni Géza u. 2.
   Bevallom őszintén, hogy sokáig nem is tudtam erről a boltról mert kicsit eldugott helyen van, ott a Csaba Center mögötti utcában. Viszont örülök, hogy végül felfedeztem magamnak, mert mindenképp pozitív csalódásnak bizonyult.
   A választék itt is szemet-lelket gyönyörködtető, hogy ide is öröm belépni.
   Mindenképpen megemlíteném viszont, hogy a fa és egyéb dekor termékek kínálata drágább, mint a fentebb említett Vár-Játéké, ráadásul nem is olyan szerteágazó.
   Ebben a boltban viszont sokkal nagyobb hangsúly van a fektetve a festészetre. Az üzlet felét a különböző színes, akril és más, egyéb festékek, valamint egyéb képzőművészethez szükséges alapanyagok teszik ki.
   Mindenképpen pozitívum, hogy már az első vásárlásnál lehet kapni egy hűségpontokat gyűjtő kártyát, amire minden 1000 Ft vásárlás esetén kapsz pontot és ha 10 darab összegyűlik belőle, akkor állandó 10% kedvezményed lesz abban az évben.
   Az eladók itt is kedvesek, segítőkészek és türelmesek.
   A boltnak egyébként van egy online webáruháza is.
A kép forrása


3. 
Meseország Játékbolt És Kreatív Hobby bolt - Békéscsaba - Andrássy u.49.
   Ez  bolt még eldugottabb, mint a Hobbi és Művészellátó és nem is olyan sokan ismerik Békéscsabán, pedig kicsi üzlet, de vannak benne igazán jó dolgok.
   Leginkább játékbolt, mintsem kreatív dolgok kereskedése. A választék elég kicsi és nem is olyan szerteágazó, mint máshol sajnos.
   Kézműves dolgokból, ragasztókból nem olyan nagy a felhozatal, viszont külön kiemelném, hogy itt a legolcsóbbak a szalvéták és itt a legszebbek is.
   Fényképet sajnos sehol sem találtam róla, szóval inkább részletesen leírom, hogy az üzlethelyiség a piacnál lévő új építésű házak alatt található, szemben a papírbolttal, nem messze a sarkon lévő százforintos bolt közelében.
   Az eladó hölgy itt is végtelenül kedves, érdeklődő és ő is szívesen ad tanácsokat.
   Frissítve: 2020. 07. 18. A bolt sajnos bezárt. :(
A kép forrása


+1 tipp
Tímárker Papír-Írószer Bolt - Békéscsaba - Andrássy út 47.
   Tisztában vagyok vele, hogy nem kreatív és kézműves bolt, de egyszerűen muszáj kiemelnem a Békéscsabán található más papír és írószer boltok mellet, hiszen én magam rengeteg dolgot szoktam itt vásárolni a scrapbook alkotásaimhoz.
   Elsősorban azért is ajánlom, mert mindig ide járok nyomtatni - főleg színes képeket - amik kellenek egy-egy albumlaphoz. 
   A minőség első osztályú, pixel- és csíkmentes, csodaszép, színes, sima, ráadásul olcsón  és gyorsan is dolgoznak. Ha valami nem stimmel a képek méretével meg is szerkesztik neked.
  Emellett mindig itt veszem a fotókartonokat, amikre ragasztani szoktam és amik megadják a scrapbook alapját. 
   A színes lapok itt a legszebbek és a legolcsóbbak. Egy A4-es színes lap 10 Ft, még máshol 100-200 Ft. Tehát itt 10-20 darabot veszek, még máshol ugyanennyiért csak egyetlen darabot!
   Külön kiemelném a különböző témájú 3D matricákat, amikből óriási a választék, kedvező áron.
   Az eladók itt is végtelenül aranyosak, ott segítenek ahol csak tudnak.
A kép forrása

+ még 1 tipp
Pepco - Békéscsaba - Csaba Center, első emelet -  Andrássy út 37-43.
   Ha tudjátok, akkor mindig csekkoljátok a Csaba Center első emeletén lévő, a Media Markt mellett található Pepco boltot, mert kiváló szezonális termékeik vannak.
   Most Húsvétkor például rengeteg kézműves alapanyag volt kapható. Olcsó csipke és dekor szalagok, színes, festett és natúr fa díszek stb...stb...
   A papír-írószer, valamint kézműves részlegük rendkívül kicsi, de itt a legolcsóbbak a washi tape szalagok, valamint a különböző papír lyukasztók és ragasztók is.
A kép forrása

Megjegyzések