Filmajánló: Pókember: Idegenben

Sziasztok! :)

   Javában tart a Stranger Things hétvégém, ami abból áll, hogy nézem az új évadot és közben olvasom az első előzményregényt, de azért szakítottam időt és beültem a moziba az új Pókember filmre. :)
   Elöljáróban csak annyit, hogy számomra kicsit csalódás volt, de igazából nem is vártam mást, hiszen az epikusan felvezetett Végjáték után kicsit minden szürkébbnek tűnik már a Marvel filmes univerzumában is...
   A rajongók mindenféle dolgokat jósoltak a filmről és a készítők is hatalmas változásokat ígértek, ami nekem igazából nem valósult meg.
   A kritikámat, élménybeszámolómat, mindenképpen spoilermentesen írom, szóval többet nem is mondok, az viszont igaz, hogy amit mindenki hitt és gondolt, abból szinte semmi nem lett igaz, már ami az franchise jövőbeni terveit és távlatait illeti.
   A film humora viszont abszolút átjött, bár kicsit meglepett a könnyed hangulat, de mindenképpen jó értelemben.
   Elég sokszor emlegették Vasember halálát, valamint emlékeztek a csettintés szörnyű következményeire és a többi karakter végzetére, ám igyekeztek megőrizni az egyensúlyt pár igazán ütős poénnal.
   Az Idegenben legnagyobb erénye éppen az, hogy nem akar Végjáték stílusú és mélységű szuperhős mozi lenni, inkább egy szórakoztató, nyári akcióvígjáték, pár kiránduló tiniről, akik nagy galibába keverednek.
   Jobb volt, mint az első rész, ez tagadhatatlan, de számomra nem ért fel mondjuk a Thor: Ragnarökhöz vagy A galaxis őrzőihez, pedig legalább olyan jó poénok voltak benne, mint ezekben a filmekben.
   Jake Gyllenhaal pedig üdítő volt, mint mindig.
   Ő egyszerűen nagyszerű színész és bármilyen szerep jól áll neki. Megosztó lett Mysterio-ként, de ez pontosan így van jól. Örülnék ha valamilyen formában még szerepelne az MCU berkein belül, bár sok esélyt nem igazán látok rá.
   Éppen az előbb olvastam egy cikket, amiben összeszedték a film rejtett utalásait. Ki gondolta volna, hogy ennyi féle easter egg volt ebben a moziban? Csodálkoztam nagyon, viszont így visszagondolva sok dolog egyértelművé és világossá vált a számomra is.
   Az biztos, hogy maradjatok a két plusz stáblistás jelenetre, mert azok sokkolóak és felvezetik a további Pókember filmek - számomra - kissé kockázatos jövőjét.
   A látvány természetesen most is első osztályúnak bizonyult, akárcsak a zenék és a csodálatos európai városok.
   A romantikus részek kissé csetlő-botló jelenetekkel tarkították a filmet, de igazából tetszett. Illet az egész ironikus helyzethez.
   Külön kitérnék a cameo megjelenésekre, mert abból akadt bőven.
   Előtűntek a Marvel kapitány egykori karakterei, valamint a régebbi Pókember filmek ikonikus alakja és egyben színésze, ráadásul maga Vasember is megjelent gyötrő illúziók formájában.
   Stan Lee persze mindenkinek hiányzott, hiszen nélküle már semmi sem lesz ugyanolyan. :(
   Mindent összevetve: Picit sok Marvel film jelent meg mostanában a mozikban, így nem bánom, hogy ideiglenesen parkolópályára kerülnek, mert kell a vérfrissítés és sosem árt egy kis szünet.
    Tudjátok, hogy igazából imádom az egész képregényes világot, szóval izgatottan és reményekkel telve várom a folytatásokat. ;)

Megjegyzések