Hosszú könyvek, hosszú időtöltésnek - 2. rész

Sziasztok! :)

   Pár napja hoztam már ennek a bejegyzésnek az előzményét, amit ezen a linken tudtok elolvasni.

   A folytatásban megint összeszedtem nektek pár olyan könyvet, amik bőven 300+ oldalszám felett vannak, ezért kitűnő kikapcsolódásnak számíthatnak ezekben a kötelezően otthon és/ vagy Ne adj Isten! karanténban eltöltött napoknak, heteknek.
   Most is igyekeztem minden korosztálynak, többféle ízlésnek megfelelően összeválogatni az olvasmányokat.

   Íme a lista második fele:

J. Lynn - Várok rád
   A maga 492 oldalával a Várok rád és folytatásai megint csak sokáig leköthetnek titeket, de főleg azoknak ajánlom, akik szeretik a szépen, igényesen megírt romantikus, erotikus történeteket, amik közben bőven rendelkeznek fontos és drámai mondanivalókkal.
   A történetben fontos szerep jut a barátságnak, de a nemi erőszaknak, a családon beüli erőszaknak és a verbális bántalmazásnak is.
   Ezektől a komoly témáktól eltekintve viszont humoros, tanulságos és mélyen szívre-lélekre ható, akárcsak maga az élet.



Christopher Paolini - Eragon
   Az örökség-ciklus több, mint 2900 oldal, de maga az Eragon első kötete is bőven meghaladja az 500+ oldalt.
   Egyszerre fantasy, sárkányos mese, kalandregény, de közben ifjúsági és gyermekirodalom is.
   A Trónok harca rajongóinak például teljesen jó pótlás lehet, bár azt azért mindenképpen be kell ismerni, hogy nincs benne annyi vér és politika, hiszen a szerző mindössze 12 éves volt, amikor elkezdte írni, így pont ezért inkább a fiatalabb korosztálynak ajánlom.



Deborah Harkness - A ​boszorkányok elveszett könyve
   Felnőtteknek szóló fantasy, amiben vámpírok, démonok és boszorkányok kutatnak egy évszázadokkal elvesztett titokzatos kéziratot, ami megmagyarázhatja a múltjukat és esélyt adhat az új jövőre is.
   A romantika és a tiltott szerelem is középpontba kerül benne, akárcsak a tudományok, alkímia, mágia és az időutazás.
   Az első rész majdnem 700 oldal, a többi kötet pedig szintén ezt a példát követi, így összesen, több mint 1800 oldalról beszélhetünk, ráadásul az első kötetből már egy tök jó, teljesen könyvű sorozat is készült.



Kami Garcia és Margaret Stohl - Lenyűgöző teremtmények
   A szerzőpáros egy teljesen új mágiával és boszorkánysággal átszőtt világot teremtett, ami egyszerre szövevényes és szó szerint lenyűgöző.
   Meghatározó szerepet játszik benne a múlt, valamint külön kiemelném, hogy mennyire szimpatikus módon hirdetik benne: miszerint nem az a fontos, hogy kinek születtél és mások szerint milyen sors vár rád, hanem sokkal lényegesebb, hogy végül Te magad miként döntesz.
   Az első rész 552 oldal és a folytatások is hasonlóan hosszúak, kivéve talán a befejező kötet, ami kicsit rövidebbre sikerült.


Soman Chainani - Jók ​és Rosszak Iskolája
   Tanulságos történet a Jó és a Rossz örök harcáról, de közben egyszerre dolgozza fel és ülteti új köntösbe a régi, jól ismert tündérmeséket és mondákat is.
   Az eddig megjelent négy kötet egyenként bőven túlhaladja az 500 oldalt, összesen pedig a több mint 2300 oldalt.
   Meseként is olvasható, de inkább már a érettebb, 10+ korosztálynak.


Kelly Creagh - Soha ​már
   Edgar Allan Poe rajongóinak szinte már-már kötelező darab ez a kötet és persze az egész trilógia, hiszen a költő, író novelláin és versein alapszik.
   A történet lényegét a szerző munkásságának mitológiája adja.
   Kicsit romantikus is, de inkább jó kis átmenet a gótikus sztorik és urban fantasy között.
   Vannak benne démonok és egy különlegesen megelevenedő, egyedi világ, ráadásul a karakterek egyediek és totálisan ellentmondanak az ismert sztereotípiáknak.

Megjegyzések