Hosszú könyvek, hosszú időtöltésnek - 1. rész

Sziasztok! :)

   Ebben a bejegyzésben olyan könyveket ajánlok nektek, amiknek oldalszáma bőven meg-és túlhaladja a 300+ oldalt, ezért kiváló időtöltés lehet az otthonában rekedt embereknek és azoknak akik igyekeznek lefoglalni magukat.
   Bevallom, én azt tapasztaltam, hogy egyáltalán nincs kedvem olvasni, mert szomorkodok és sokszor pánikolok, de ezt most pont azért írom le nektek, hogy még véletlenül se kövessétek a példámat. :)

   Íme a lista első fele:

Elizabeth Chadwick - A ​legnagyobb lovag
   A történelmi romantikus témájú könyvek kedvelőinek tökéletes választás ez a kötet és akár a folytatása is, hiszen 586 oldal tömény történelem, romantika, harc és kaland, ráadásul igaz alapokon nyugszik, ami még érdekesebbé teheti az egész olvasást.
   William Marshall egy valóban élő és létező személy volt a középkorban, a keresztes háborúk idején és a kötet az ő életútját mutatja be.



Laini Taylor - A ​különös álmodozó
   Egy teljesen önálló mitológiával, egyedi istenekkel és szörnyekkel teletűzdelt érdekes fantasy világ, ami egyszerre rémisztő kicsit, de közben lenyűgözően egyedi és megismételhetetlen.
   Olyan fantasy, amiben a romantika is előtérbe kerül, de cseppet sem zavaró módon.
   544 oldal és a folytatása is hasonlóan tartalmas, fordulatokkal és izgalmakkal teli.



Sir ​Arthur Conan Doyle - Sir ​Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II. 
   A két kötet összesen több, mint 1200 oldal és Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmesról írt kisregényét, regényét és novelláját tartalmazza.
   Tökéletes kikapcsolódás azoknak, akik szeretik a krimiket, az izgalmas rablásokkal, csalásokkal és gyilkosságokkal tarkított történeteket, amiben az a bizonyos híresen különc nyomozó és barátja, segítőtársa kutatják az igazságot. 



C. S. Lewis - Narnia ​krónikái
   A Harmat kiadó tavaly - újfent - megjelentette a Narnia krónikái kötetet egyben, ami tartalmazza mint a hét részt és persze telis-tele van csodálatos illusztrációkkal.
   Kisgyermekes családoknak kiváló időtöltés lehet esténként, hiszen a Narnia egyszerre mese és csodás fantasy, ami a kicsiknek és a nagyoknak is tanulságos, szórakoztató kaland.
   Persze az se baj, hogy ha a kötetek ,,csak" külön-külön vannak meg és úgy olvassátok el őket, de mindenképpen csábító ez a csodaszép, oroszlános borítóval díszített közös kiadás.



E. L. James - A ​szürke ötven árnyalata
   Lehet, hogy ezzel nem leszek túl népszerű, de azt azért el kell ismerni, hogy A szürke ötven árnyalata első kötete - főleg az új kiadásé, ami 648 oldal - bőven leköti az embert, a teljes trilógia pedig megint csak több, mint 1900 oldal.
   Kicsit megosztó, kicsit, tabu, mindenképpen fülledt és forró erotikával teli, szóval aki még nem olvasta, de titokban mindig is érdeklődött iránta, annak most itt az ideje, hogy végre hozzálásson. ;)
   Mivel otthon vagytok, legalább senki sem látja, hogy ezt olvassátok, így szégyenkeznetek sem kell miatta...
  


Daphne du Maurier - A ​Manderley-ház asszonya
   A klasszikusok egyszerűen sosem mennek ki a divatból és ez így van természetesen a Rebeccával is.
   Leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik az okos, elgondolkodtató krimiket, de nem vetik meg a gótikus, rémisztőbb, hideglelős hangulatot árasztó sztorikat sem.
   A romantika nagyon keveset, szinte már-már egyáltalán nem jut benne fontos szerephez, szóval akik valami csöpögős történetre számítanak, azok mindenképpen felejtsék el.

Megjegyzések