A négy elem Book Tag

Sziasztok! :)

   Kivételesen egy saját könyves kérdőívvel érkezem, legalábbis eddig nem láttam, hogy lett volna ilyen. Ha esetleg mégis, akkor biztos nem ezekkel a kérdésekkel.
   Az ókorban, mielőtt az elemeket megismerte volna az emberiség, úgy tartották, hogy minden anyag olyan egyszerű alapelemekből áll, melyek tovább már nem bonthatóak. Az európai filozófia és alkímia tana alapján a világot felépítő alapelemek vagy őselemek: a föld, a tűz, a víz és a levegő.
   A kémiai elemek felfedezésével ez az elmélet elvesztette tudományos jelentőségét, tudománytörténeti érdekességgé alakult.
Forrás: Wikipédia


1. Mondj egy könyvet a föld elemével
   Ide a Wm. Paul Young - Éva című könyvét mondom, ami a teremtéssel, az Édenkerttel, valamint Ádám és Éva eredetével foglalkozik, szóval nemcsak a borítója, de még a témája is passzol a föld eleméhez, hiszen elvileg minden élet az Édenkertből ered...



2. Mondj egy könyvet a tűz elemével
   Chanda Hahn - Tündérkönyvét nevezem meg, ami a Balszerencsés tündérmesék sorozat harmadik kötete és amit a magyar kiadó sajnos sosem fog folytatni...szóval tényleg balszerencsés.
   Az biztos, hogy a borító majdnem szó szerint lángra kap, ráadásul a történetben egy baljós tűzeset is sokkol és kérdéseket vet fel.



3. Mondj egy könyvet a víz elemével
   Colleen Hoover -  Csúf szerelem című könyvét választottam, mert a borító teljes mértékben egy víz alatt játszódó pillanatot ábrázol, aminek végül igen fontos és drámai jelentése lesz majd később a történetben is...:(



4. Mondj egy könyvet a levegő elemével
   Shannon Messenger - Vihar ​szeli ketté című könyvét szintén nem valószínű, hogy valaha is folytatni fogják magyarul, de a történet levegőelementálokról vagyis szilfekről szól és a borító is erre hajaz, szóval szerintem mindenképpen illik ide.



5. Nevezz meg egy karaktert, aki olyan mint a föld elem, vagyis védelmező, életet adó és szilárd jellem
   Számomra ilyen karakter Mrs. Weasley a Harry Potter könyvekből. Egy igazi anya, aki mind-mind rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal.



6. Nevezz meg egy karaktert, aki olyan mint a tűz, vagyis lobbanékony, kiszámíthatatlan és pusztító jellem
   Mindenképpen így jellemezném Colleen Hoover - Túl késő című regényéből Asa karakterét, aki egy igazi antihős és aki mindezek mellé még bizonyosan őrült is...



7. Nevezz meg egy karaktert, aki olyan mint a víz, vagyis hűvös, csendes és kimért jellem
   Nekem ide egyből Mrs. Danvers ugrott be a Manderley-ház asszonya házvezetőzőnője, aki telis-tele van sötét titkokkal és aki mindvégig hű marad Rebeccához, de az új Mrs. de Winterrel pontosan a fentebb felsorolt módokon viselkedik.



8. Nevezz meg egy karaktert, aki olyan mint a levegő, vagyis könnyed, követhetetlen és megfoghatatlan jellem
   Ide egyértelmű, hogy Alice Cullent írom, az egyik legkedvencebb irodalmi karakterem és aki néha kicsit hebrencs, néha nagyon idegesítő, de tökéletesen jellemzik a felsorolt jelzők, ráadásul imádom, hogy Jasper pontos ellentéte, mégis tökéletesen összeillenek és kiegészítik egymást.

Megjegyzések