Könyvek, amiket már nagyon várok - 25. rész

 Sziasztok! :)

   Egy újabb izgatott könyvváró bejegyzéssel jövök, melyek közül az egyik egy általam régóta áhított ifjúsági, misztikus történet, amit igazából már alig várom, hogy olvassak majd, de legjobban őszre passzolna, főleg Halloween-re, de addig úgysem bírom ki...:)

   A másik pedig egy szuper nyári Agatha Christie novellás kötet, ráadásul hangoskönyv, Csankó Zoltán előadásában. Nagyon jól hangzik, ugye?

   Aztán persze itt van még egy szuper Jóbarátok szakácskönyv és A szabadság ötven árnyalata Christian szerint trilógia befejező kötete.

   Ti várjátok már ezeket a könyveket?

   Íme:

1. Katherine Arden - Apró ​terek - Az Apró terek sorozat első kötete

Fülszöveg:
A tizenegy éves Ollie egy tragikus veszteség után csak a könyvekben talál vigaszt. Így amikor a folyónál egy őrült nővel találkozik, aki egy könyvet akar a vízbe dobni, Ollie ellopja a könyvet, és elmenekül. A kötettel borzongató történetet ismer meg egy lányról és két fivérről, akik szerelmesek voltak belé – és egy „mosolygó férfival” kötött furcsa alkuról. A baljós kísértet valóra váltja az ember legkedvesebb vágyát, azonban a legmagasabb árat kéri érte.
A történet magával ragadja Ollie-t, egészen a másnapi osztálykirándulásig a Párás Völgy tanyára, a rémisztő történetű helyi gazdaságba. Ott a könyve szereplőinek sírjába botlik. Lehet, hogy a „mosolygó férfi” története igaz? Ollie-nak nincs túl sok ideje a válaszon gondolkodni. A hazafelé vezető úton lerobban az iskolabusz, a különös buszsofőr pedig dermesztő tanácsot ad a rábízott gyerekeknek: „Jobb, ha elindultok. Ha leszáll az este, értetek is eljönnek.” A sötét valóban gyorsan ereszkedik rájuk, amikor Ollie karórája riasztó visszaszámlálásba kezd, és ezt írja ki: FUSS.
Csak Ollie és két osztálytársa engedelmeskedik a buszvezető figyelmeztetésének. Ahogy a trió elindul az erdőbe, a körülötte álló madárijesztők mintha figyelnék őket… Ollie-nak pedig felrémlik a furcsa nő különös tanácsa: „Kerüld a tágas tereket. Maradj az apróknál!” És ezzel egy jólesően borzongató, hajmeresztő kaland kezdődik el.
Leendő klasszikus. Fedezd fel!


2. Agatha Christie - Gyilkosság ​a Paradicsomban
Fülszöveg:
Utazni mindig kaland, hiszen nem tudhatjuk, mi tárul a szemünk elé a következő sarkon. Új tájak, sosem látott emberek, paradicsomi élmények, de mi történik, ha az idilli környezetbe egy cseppet sem illő gyilkosságról szerzünk tudomást? Hirtelen az az érzésünk támad, csak gyanúsítottak vesznek minket körül. Tizenhárom rejtély, tizenhárom vérbeli Agatha Christie történet.


3. Amanda Yee - Jóbarátok ​– A hivatalos szakácskönyv
Fülszöveg:
Trombitáld össze a jóbarátokat, és üdvözöljétek együtt ezt a több mint 100 receptet („Na, mi a helyzet?”), amelyet hőn szeretett tévéműsorotok ihletett.
Akár minden hájjal megkent chef vagy, mint Monica Geller, akár most indítasz catering céget, mint Phoebe Buffay, vagy régi vágású haspók vagy, mint Joey Tribbiani, a Jóbarátok – A hivatalos szakácskönyv egy sor különböző receptet kínál a különböző szakmai szinten levő chefeknek.
Előételek, főfogások, italok és desszertek – minden egyes fejezet olyan ikonikus csemegéket tartogat, mint Monica Hálabarát Lakomája, Rachel Hagyományos Angol Rakott Krémdesszertje, a Sült Krumpli – csakis Joeynak, a Chandler-féle „Tej, amit elrágsz”, Phoebe nagyijának csokitallérja és az elmaradhatatlan Hidratáló Szendvics.
Ez az elbűvölő szakácskönyv színes fotókat tartalmaz több mint hetven receptről, hasznos segédlet azoknak, akik otthon főzőcskéznek, és vicces homage a tévésorozatnak, amelyre mindig számíthatsz.
Ez a kötet a Warner Bros licensz jogaival kiadott, sorozat képeivel ellátott és a FRIENDS sorozathoz kötődő hivatalos szakácskönyv.


4. E. L. James Szabadság - A szabadság ötven árnyalata Christian szerint trilógia harmadik része
Fülszöveg:
Éld ​át A szabadság ötven árnyalatának érzékiségét, románcát és fordulatait Christian Grey gondolatain, megfigyelésein és álmain keresztül!
E L James újra ellátogat az Ötven Árnyalat világába, hogy feltárja a világszerte több millió olvasót rabul ejtő szerelmi történet sötét oldalát és rejtett mélységeit.
Szeretettel meghívja az olvasót az évtized esküvőjére, ahol Christian Grey feleségül veszi Anastasia Steele-t. Vajon fel tud nőni a feladathoz? Az apja kételkedik ebben, miközben a bátyja emlékezetes legénybúcsút szervez, a menyasszonya pedig nem hajlandó engedelmességet fogadni…
Csakhogy a házasság kihívásokkal jár. Egymás iránti szenvedélyük forróbb és perzselőbb, mint valaha, Ana konok személyisége azonban felkavarja Christian legsötétebb félelmeit, és megkérdőjelezi a kontrollmániáját. Amikor régi riválisok és ellenségek veszélyeztetik az életüket, egyetlen félreértés örökre elválaszthatja őket.
Vajon Christian képes lesz felülkerekedni gyermekkori démonjain és fiatalkori gyötrelmein, hogy megmentse önmagát? S miután felfedezte az igazságot saját gyökereiről, kiérdemli a megbocsátást és Ana feltétel nélküli szerelmét?
Elnyerheti Christian végre a szabadságot?

Megjegyzések