Fókuszban: a Marvel

 Sziasztok! :)

   Ebben a bejegyzésemben olyan könyveket, kézikönyveket és a Marvel atyjáról szóló képregényt fogok ajánlani nektek, amik mind-mind szerves részét képezik a Marvel képregények és filmek univerzumának, amit tudjátok jól, hogy imádok. ;)

   Legutóbbi Fókuszban bejegyzés:

   Fókuszban: az Arthur-mondakör

1. Marvel ​– Mítoszok és legendák
   Azért olvastam el, mert kíváncsi voltam az Örökkévalók hátterére és mitológiájára. 
   Nagyon tetszett, érdekes volt, telis-tele csupa illusztrációval és az eredeti képregények rajzaival.
   Sokat megtudtam még Thor, Loki Strange doki és a Fekete Párduc történeteinek eredetéről is.
   Jó kis olvasmány, mert ötvözte a Marvel képregényeket és a különböző népek ismert és kevésbé ismert mitológiáit.
   Egyaránt szuper olvasmány lehet a képregények és filmek kedvelőinek, valamint azoknak is, akik szeretik a mítoszokat.  Látszik, hogy az alkotók mindent beleadtak, hogy beépítsék ezeket a népi legendákat a Marvel hősök és gonoszok világába.


2. Adam Bray - Marvel ​Studios - Szereplők nagykönyve
   Lassan haladtam vele, de ez egyáltalán nem a könyv hibája, hiszen nekem volt kevés időm olvasni.
   Imádok mindent ami MCU, szóval ezt a kötetet is nagyon szerettem. 
   Részletesen bemutatott minden fontosabb szereplőt, hőst, gonoszt és egyéb mellékalakokat, akik fontos hatással voltak a Marvel Moziverzum történéseire.
   Kedvencem Űrlord (Imádlak Chris Pratt!) meg úgy egészében A galaxis őrzői, de lényegében mindenkit kedvelek valamiért, szóval hibát nem találtam benne.
   Pörgős, illusztrált, telis-tele fényképekkel, jelenetekkel a filmekből és ábrákkal.
   Bátran ajánlom, azoknak akik szeretik ezeket a filmeket, hiszen minden benne van, amit érdemes tudnunk, de fontos, hogy erős spoilereket is tartalmaz!


3. Stan Lee és Peter David - Fantasztikus ​életem
   Egy igazán nem mindennapi életrajzi mű, ami maga is képregényként mutatja be főszereplőjének, Stan Lee életének meghatározó eseményeit.
   Stan Lee neve ma már ikonikus és egybeforrt a rajzolt szuperhősök univerzumával.
   Ő volt az aki - többek között - megteremtette a Bosszúállókat, az X-Meneket, Pókembert és még megannyi különleges képességekkel bíró hőst/gonoszt.
   Emlékezetes még, hogy haláláig szinte az összes Marvel filmben és sorozatban feltűnt valami vicces és frappáns cameo erejéig.
   A képregénynek hála megtudhatjuk, hogyan jöttek az ötletek, miként tört a csúcsra és aknázta ki tehetségét, hozta ki magából a maximumot, közben pedig végig alázatos maradt.


4. Adam Bray - Marvel ​Studios: Képes útmutató
   Ebben a kötetben is fontos szerep jut a karaktereknek és persze a filmeknek, de plusz érdekesség, hogy részletesen belemegy a szereplők által használt eszközökbe, mint például ruhák, fegyverek, járművek és még sok-sok minden más.
   A könyvben kiemelkedő a különböző technikai háttérek leírása, hogy bizonyos dolgok miként működnek.
   Teljeskörű leírások és persze megannyi illusztráció, kép tarkítja és teszi még inkább érdekesebbé, izgalmasabbá.
   A készítők megpróbálják felhívni olyan apró dolgokra is a figyelmünket, hogy ki-miért és milyen ruhákat, kiegészítőket hordott és ezeknek milyen fontos képregényes vonatkozásai, jelképei voltak.


5. Adam Bray - Marvel - Amiről tudnod kell és tudni érdemes
   Gondolom nektek is feltűnt már, hogy a legtöbb itt bemutatott kötet Adam Bray munkája, ami azért érdekes, mert ő sok Marvel vagy éppen Star Wars kézikönyv, enciklopédia és egyéb filmes vonatkozású kötetek szerzője.
   A filmekről pont ebben az írásban annyira sok szó nem esik, de az eredeti képregényekről annál több, ráadásul rajzaival teljesen megidézi azoknak a hangulatát, színvilágát.
   Az ismert és imádott karaktereken kívűl sok olyan szereplőt is bemutat, akiket eddig valóban csak a lapokról ismerhettünk és akik talán egyszer majd a nagyvásznon is fel fognak tűnni.
   Összefoglalja az egész Marvel világának jelentősebb történéseit, szóval azok inkább ne olvassák el, akik szemeznek a képregényekkel.
   Megannyi szállóigét, idézetet és elhíresült mondást tartalmaz egy-egy szupergonosztól, antihőstől és persze hőstől.
   Egyszerűen muszáj megemlítenem az állati szuperhősöket, akiknek minimum kijárna egy saját film! :)


Hasonló könyvek lehetnek még:











Megjegyzések