Sorozat kibeszélő - Loki - Spoileres

 Sziasztok! :)

   Ma véget ért a Disney+ régóta várva-várt Loki sorozata, amely mindnannyiunk kedvenc MCU antihősére fókuszált. Kétségtelen, hogy óriási elvárások voltak a sorozat felé, hiszen a rajongók minden csínytevése, minden kegyetlensége és minden árulása ellenére imádják ezt a karaktert, bevallom persze, hogy én magam is. ;)
   A  pandémia miatt a negyedik fázis végül a sorozatokkal indult el és a WandaVision sajnos csalódást okozott, még a A Sólyom és a Tél Katonája pozitív meglepetéseket tartogatott. Számomra mindenképpen.
   A Loki ott vette fel a fonalat, ahol a Végjáték véget ért, legalábbis az ő számára, így egyből szembesülhettünk a TVA-val, akik a Szent Idővonalon tartják fenn a rendet, kezdetben legalábbis ezt hittük, aztán jöttek a Variánsok, Lady Loki/Sylvie és még sorolhatnám a sok meglepetést, őrületet.
   Loki megváltozott, szerelmes lett, barátságokat kötött, de közben továbbra is hozta a formáját.
   Mivel ez már a harmadik Disney+ féle MCU sorozat arra is rájöttem, hogy nem kell olyan óriási dolgokat várni a készítőktől, hiába jósolnak és tippelnek a rajongók elvetemültebbnél-elvetemültebb teóriákat és konteókat, az alkotók nem merik bevállalni, hogy olyan jelentősebb karakterekkel operáljanak, mint mondjuk a mutánsok, Mephisto vagy éppen Kang, a hódító. Legalábbis eddig a pontig mindenki így hitte...
   Lényegében megmaradnak, egy a mozifilmeknél jóval kisebb szinten, de attól még mindig ér bennünket valami meglepetés, sokk, ezernyi humor és dráma.
   A Lokiban az volt a legjobb, hogy kiszakított minket egy ismert közegből és mert újat mondani/mutatni.
   Az egész TVA és ezzel együtt főleg Mobius (aka Owen Wilson), Ravonna, a titokzatos Az Idő-őrzők és a Percemberek egy egészen új és üde színfoltot hoztak ebbe az egész kozmikus MCU világba.
   Owen Wilson és Tom Hiddleston kettőse nálam mindig-mindenben vitte a prímet. Annyira jó páros voltak, olyan jókat derültem rajtuk. Sziporkáztak. No persze Tom Hiddleston már a kezdetektől fogva lazán hozza, kisújjból kirázza Loki karakterét, de jó volt látni, hogy még ennyi idő után is tud valami újat mutatni belőle.
   Sylvie-ben nem igazán bíztam, de bizonyított és őt is megszerettem. Sophia Di Martino és Tom között szintén szuper volt a kémia, a folyamatos adok-kapok és az érzelmi részek is.
   Loki megannyi variánsa feltűnt a sorozatban és az egyik jobb volt, mint a másik. Multiverzum, idővonalak, megannyi életetút és megannyi cél, amik bebizonyították, hogy a Lokik igenis képesek a változásra, a pozitív karakterfejlődésre.
   Egyértelműen az ötödik, utolsó előtti rész volt a kedvencem, mert ott aztán annyiféle utalással, érdekes Lokikkal és izgalmas, rejtélyes dologgal találkozhattunk, hogy azt számomra még az Idő-őrzők valódi kiléte, az igazi főgonosz vagy úgy egészében maga a befejezés sem tudta überelni.
   Apropó befejezés...
   Az biztos, hogy bőven maradt potenciál egy esetleges második, sőt sokadik évadban és most már azt is tudjuk, - hála a stáblistás jelenetnek! - hogy ez lesz az első MCU sorozat, amivel konkrétan tervezik az ilyesfélét.
   Mit is mondhatnák még? Rajongóknak kötelező és jó pár jövőben érkező film alapjai kerültek lefektetésre, szóval nézzétek, nézzétek, mert egyszerűen szuper.
   Örök tanulság: A Lokik valóban vérbeli túlélők. ;)

Megjegyzések